Жульєн з грибами в духовці - рецепт
Жульєн з грибами – традиційно запікається у вершковому соусі і зверху покривається апетитною щільною сирної скоринкою. Давайте дізнаємося з вами, як правильно приготувати жульєн з грибами в духовці.
Інгредієнти:
свіжі гриби – 455 г;
картопля – 665 г;
цибуля ріпчаста – 145 г;
вершки – 245 мл;
молоко – 105 мл;
сир – 245 г;
борошно – 25 г;
спеції.
Приготування
Лук очищаємо, дрібненько рубаємо і підрум'янюємо на розігрітому маслі. Гриби обробляємо, шаткуємо тоненькими скибочками і додаємо до цибулі. Через 10 хвилин вливаємо молоко, вершки, перемішуємо і додаємо трохи борошна. Злегка все збиваємо і кип'ятимо близько 7 хвилин. Картоплю чистимо, обполіскуємо, нарізаємо кубиками і підсмажуємо до рум'яної скоринки на іншій сковороді. Далі викладаємо інгредієнти шарами в форму для запікання: картопля, овочеву масу і посипаємо рясно тертим сиром. Відправляємо блюдо в духовку і засікаємо 15 хвилин. Подаємо готовий жульєн виключно гарячим, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста – 45 г;
свинина – 575 г;
гриби – 585 м;
масло вершкове – 25 г;
борошно – 20 г;
молоко коров'яче – 10 мл;
сметана – 35 мл;
сир – 185 г;
спеції.
Приготування
М'ясо відварюємо до напівготовності у кип'яченій воді. Лук очищаємо, нарізаємо дрібно і пасеруємо на розігрітій олії в сковороді. Потім додаємо оброблені і нарубані пластинами гриби і підрум'янюємо, помішуючи, близько 7 хвилин. Відварне м'ясо нарізаємо шматочками і кидаємо до овочевої обжарке. Тепер перекладаємо вміст в горщики.
На сковороді вытапливаем шматочок масла, додаємо борошно і злегка обсмажуємо. Далі вливаємо молоко і тушкуємо суміш до загустіння. В кінці додаємо майонез, сметану, перемішуємо і посипаємо сиром. Чекаємо, поки він повністю розплавиться, і заливаємо готовим соусом м'ясо з грибами. Запікаємо страву при температурі 175 градусів і подаємо до столу.
Інгредієнти:
свіжі гриби – 315 г;
цибулина – 45 г;
лимон – 75 г;
сир – 195 р.
Для соусу:
масло вершкове – 35 г;
борошно – 15 г;
молоко – 485 мл;
мускатний горіх – по смаку.
Приготування
Цибулю без лушпиння дрібно шаткуємо ножем і обсмажуємо на вершковому маслечко. Гриби промиваємо, нарізаємо скибочками і кидаємо до напівпрозорому луку. Вичавлюємо сік з половинки лимона, додаємо спеції, накриваємо кришкою і тушкуємо овочі 10 хвилин.
Тим часом готуємо соус: розтоплюємо в ковшичке шматочок вершкового масла, додаємо трохи борошна і, помішуючи, тонкою цівкою вливаємо молоко. Додаємо за смаком мускатний горіх мелений, зменшуємо вогонь і проварюємо суміш 30 хвилин. У формочки розкладаємо гриби з цибулею, посипаємо сирної стружкою і заливаємо соусом. Відправляємо жульєн з грибами в горщиках в духовку і засікаємо 15 хвилин.
Жульєн з грибами і картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Лук очищаємо, дрібненько рубаємо і підрум'янюємо на розігрітому маслі. Гриби обробляємо, шаткуємо тоненькими скибочками і додаємо до цибулі. Через 10 хвилин вливаємо молоко, вершки, перемішуємо і додаємо трохи борошна. Злегка все збиваємо і кип'ятимо близько 7 хвилин. Картоплю чистимо, обполіскуємо, нарізаємо кубиками і підсмажуємо до рум'яної скоринки на іншій сковороді. Далі викладаємо інгредієнти шарами в форму для запікання: картопля, овочеву масу і посипаємо рясно тертим сиром. Відправляємо блюдо в духовку і засікаємо 15 хвилин. Подаємо готовий жульєн виключно гарячим, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Жульєн зі свининою та грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо відварюємо до напівготовності у кип'яченій воді. Лук очищаємо, нарізаємо дрібно і пасеруємо на розігрітій олії в сковороді. Потім додаємо оброблені і нарубані пластинами гриби і підрум'янюємо, помішуючи, близько 7 хвилин. Відварне м'ясо нарізаємо шматочками і кидаємо до овочевої обжарке. Тепер перекладаємо вміст в горщики.
На сковороді вытапливаем шматочок масла, додаємо борошно і злегка обсмажуємо. Далі вливаємо молоко і тушкуємо суміш до загустіння. В кінці додаємо майонез, сметану, перемішуємо і посипаємо сиром. Чекаємо, поки він повністю розплавиться, і заливаємо готовим соусом м'ясо з грибами. Запікаємо страву при температурі 175 градусів і подаємо до столу.
Рецепт жульєна з грибами в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Цибулю без лушпиння дрібно шаткуємо ножем і обсмажуємо на вершковому маслечко. Гриби промиваємо, нарізаємо скибочками і кидаємо до напівпрозорому луку. Вичавлюємо сік з половинки лимона, додаємо спеції, накриваємо кришкою і тушкуємо овочі 10 хвилин.
Тим часом готуємо соус: розтоплюємо в ковшичке шматочок вершкового масла, додаємо трохи борошна і, помішуючи, тонкою цівкою вливаємо молоко. Додаємо за смаком мускатний горіх мелений, зменшуємо вогонь і проварюємо суміш 30 хвилин. У формочки розкладаємо гриби з цибулею, посипаємо сирної стружкою і заливаємо соусом. Відправляємо жульєн з грибами в горщиках в духовку і засікаємо 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жульєн з куркою і грибами в духовці
Вельми популярне блюдо жульєн звичайно готують саме з курятини з грибами. Тому страва у всіх господинь виходить неймовірно смачним. Пропонуємо
Жульєн з куркою і грибами - класичний рецепт
Улюблений багатьма жульєн пропонуємо зробити його найбільш традиційному вигляді. Далі розповімо, як приготувати дуже смачну страву з базового складу
Жульєн в горщиках
Жульєн в горщиках - відмінний варіант святкового або недільного вечері. Варіантів його приготування досить. Ми ж підібрали для вас найбільш смачні і
Жульєн з картоплею
Жульєн - це французька страва, яку готують зазвичай з курки та грибів під сиром. Але сьогодні ми відійдемо від традицій і розповімо вам, як
Жульєн в булочках
Жульєн - неймовірно смачне і ситне блюдо французької кухні. Найчастіше його готують в невеликих формочках, які ще називають кокотницами. А ми вам
Жульєн з печериць
Жульєн - гаряча закуска, яку подають до святкового столу в кокотницях. Варіантів її приготування досить багато. І сьогодні ми поговоримо про жульене