Жульєн з грибами – традиційно запікається у вершковому соусі і зверху покривається апетитною щільною сирної скоринкою. Давайте дізнаємося з вами, як правильно приготувати жульєн з грибами в духовці.
Жульєн з грибами і картоплею в духовці
Інгредієнти: свіжі гриби – 455 г; картопля – 665 г; цибуля ріпчаста – 145 г; вершки – 245 мл; молоко – 105 мл; сир – 245 г; борошно – 25 г; спеції. Приготування Лук очищаємо, дрібненько рубаємо і підрум'янюємо на розігрітому маслі. Гриби обробляємо, шаткуємо тоненькими скибочками і додаємо до цибулі. Через 10 хвилин вливаємо молоко, вершки, перемішуємо і додаємо трохи борошна. Злегка все збиваємо і кип'ятимо близько 7 хвилин. Картоплю чистимо, обполіскуємо, нарізаємо кубиками і підсмажуємо до рум'яної скоринки на іншій сковороді. Далі викладаємо інгредієнти шарами в форму для запікання: картопля, овочеву масу і посипаємо рясно тертим сиром. Відправляємо блюдо в духовку і засікаємо 15 хвилин. Подаємо готовий жульєн виключно гарячим, прикрасивши за бажанням рубаною свіжої зеленню.
Жульєн зі свининою та грибами в духовці
Інгредієнти: цибуля ріпчаста – 45 г; свинина – 575 г; гриби – 585 м; масло вершкове – 25 г; борошно – 20 г; молоко коров'яче – 10 мл; сметана – 35 мл; сир – 185 г; спеції. Приготування М'ясо відварюємо до напівготовності у кип'яченій воді. Лук очищаємо, нарізаємо дрібно і пасеруємо на розігрітій олії в сковороді. Потім додаємо оброблені і нарубані пластинами гриби і підрум'янюємо, помішуючи, близько 7 хвилин. Відварне м'ясо нарізаємо шматочками і кидаємо до овочевої обжарке. Тепер перекладаємо вміст в горщики.
На сковороді вытапливаем шматочок масла, додаємо борошно і злегка обсмажуємо. Далі вливаємо молоко і тушкуємо суміш до загустіння. В кінці додаємо майонез, сметану, перемішуємо і посипаємо сиром. Чекаємо, поки він повністю розплавиться, і заливаємо готовим соусом м'ясо з грибами. Запікаємо страву при температурі 175 градусів і подаємо до столу.
Рецепт жульєна з грибами в духовці
Інгредієнти: свіжі гриби – 315 г; цибулина – 45 г; лимон – 75 г; сир – 195 р. Для соусу:
масло вершкове – 35 г; борошно – 15 г; молоко – 485 мл; мускатний горіх – по смаку. Приготування Цибулю без лушпиння дрібно шаткуємо ножем і
обсмажуємо на вершковому маслечко. Гриби промиваємо, нарізаємо скибочками і кидаємо до напівпрозорому луку. Вичавлюємо сік з половинки лимона, додаємо спеції, накриваємо кришкою і тушкуємо овочі 10 хвилин.
Тим часом готуємо соус: розтоплюємо в ковшичке шматочок вершкового масла, додаємо трохи борошна і, помішуючи, тонкою цівкою вливаємо молоко. Додаємо за смаком мускатний горіх мелений, зменшуємо вогонь і проварюємо суміш 30 хвилин. У формочки розкладаємо гриби з цибулею, посипаємо сирної стружкою і заливаємо соусом. Відправляємо жульєн з грибами в горщиках в духовку і засікаємо 15 хвилин.