Пиріг на молоці
Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів пирога на молоці.
Рецепт пирога на кислому молоці
Інгредієнти:
кисле молоко - 1 ст.;
яйце - 3 шт.;
цукор - 1 ст.;
борошно - 3 ст.;
сода - 1 ч. ложка;
фрукти свіжі - за смаком.
Приготування
Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор, вливаємо кисле молоко і перемішуємо до однорідності. Потім всипаємо борошно з содою і вимішуємо тісто. Дно форми для випічки змащуємо маслом, викладаємо подрібнені фрукти і заливаємо тістом. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку і чекаємо хвилин 30. Готовий пиріг з кислого молока акуратно перекладаємо на блюдо і подаємо до столу, посипавши цукровою пудрою.
Пиріг на молоці в мультиварці
Інгредієнти:
ванілін - 1 ч. ложка;
свіжа полуниця - 300 г;
масло рослинне - 30 мл;
масло вершкове - 100 г;
борошно - 3 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
молоко - 1 ст.;
цукор - 100 г;
сметана - 2 ст. ложки;
яйце - 2 шт.
Приготування
Яйця збиваємо до пишної піни з цукром, додаємо сметану, кладемо вершкове масло, вливаємо олію і перемішуємо. Потім додаємо ванілін, розпушувач і борошно. Ягоду промиваємо, видаляємо листочки й обсушуємо. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і вистилаємо хрест-навхрест смужками пергаменту. Виливаємо тісто, викладаємо зверху ягоду, посипаємо цукровою пудрою і випікаємо в режимі «Випічка» приблизно 45 хвилин. Після цього акуратно дістаємо пиріг з полуницею на молоці з чаші і подаємо до чаю.
Пиріг з вишнею на молоці
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
молоко - 1 ст.;
масло вершкове - 250 г;
яйце - 2 шт.;
вишня - 300 г;
цукор - 1 ст.;
крохмаль;
сода - щіпка;
лимонна цедра - 1 ч. ложка.
Приготування
Готується такий пиріг простіше простого. Для цього спочатку замішуємо з необхідних інгредієнтів розсипчасте тісто і викладаємо рівним шаром у вогнетривку форму, формуючи невеликі бортики. Потім кладемо вишню, перетерту з цукром, і запікаємо пиріг до готовності.
Пиріг на молоці з варенням
Інгредієнти:
Для опари:
борошно - 100 г;
сухі дріжджі - 5 г;
молоко - 50 мл;
цукор - 1 ст. ложка.
Для тіста:
борошно - 400 г;
цукор - 80 г;
яєчний жовток - 4 шт.;
масло вершкове - 125 г;
молоко - 200 мл;
родзинки - 60 г;
варення - 250 г;
ванілін - за смаком.
Приготування
Спочатку давайте зробимо опару: борошно просіваємо, додаємо дріжджі, вливаємо тепле молоко і всипаємо цукор. Потім накриваємо серветкою і залишаємо хвилин на 20 в теплому місці. Вершкове масло заздалегідь розтоплюємо в мікрохвильовці. Желточки збиваємо з залишками цукру, вливаємо молоко, додаємо ванілін, всипаємо борошно і змішуємо.
Далі приєднуємо дріжджову опару і вимішуємо тісто для пирога. Родзинки промиваємо, пересипаємо борошном і кидаємо в тісто. Основа повинна вийти у нас досить м'якою, однорідної, не липнути до рук. Після цього виливаємо масло і знову вимішуємо. Все це накриваємо чистою серветкою і відправляємо на 20-30 хвилин у тепле місце.
Потім дістаємо, обминаємо руками і відокремлюємо третю частину тіста для прикраси. Інше розкачуємо на змащеному деку, зверху намазуємо шаром варення і посипаємо рештою тестом, натертим на тертці. Змащуємо пиріг яйцем і відправляємо на 40 хвилин у гарячу духовку.
Яблучний пиріг на молоці
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
молоко - 1 ст.;
цукор - 1 ст.;
сода - 1 ч. ложка;
оцет;
яблуко - 3 шт.;
борошно - 3 ст.;
масло рослинне - 3 ст. ложки.
Приготування
Отже, для початку давайте замісимо тісто. Для цього яйце розтираємо з цукром, вливаємо молоко, кидаємо гашену соду і всипаємо борошно. Яблука промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо у форму, змащену маслом. Після цього заливаємо фрукти тестом і даємо пирога трохи постояти у формі. А цим часом розігріваємо до 180 градусів духовку і випікаємо пиріг близько 40 хвилин до рум'яної скоринки. Даємо шарлотці трохи охолонути і подаємо до столу.
Рецепт пирога на кислому молоці
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор, вливаємо кисле молоко і перемішуємо до однорідності. Потім всипаємо борошно з содою і вимішуємо тісто. Дно форми для випічки змащуємо маслом, викладаємо подрібнені фрукти і заливаємо тістом. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку і чекаємо хвилин 30. Готовий пиріг з кислого молока акуратно перекладаємо на блюдо і подаємо до столу, посипавши цукровою пудрою.
Пиріг на молоці в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо до пишної піни з цукром, додаємо сметану, кладемо вершкове масло, вливаємо олію і перемішуємо. Потім додаємо ванілін, розпушувач і борошно. Ягоду промиваємо, видаляємо листочки й обсушуємо. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і вистилаємо хрест-навхрест смужками пергаменту. Виливаємо тісто, викладаємо зверху ягоду, посипаємо цукровою пудрою і випікаємо в режимі «Випічка» приблизно 45 хвилин. Після цього акуратно дістаємо пиріг з полуницею на молоці з чаші і подаємо до чаю.
Пиріг з вишнею на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Готується такий пиріг простіше простого. Для цього спочатку замішуємо з необхідних інгредієнтів розсипчасте тісто і викладаємо рівним шаром у вогнетривку форму, формуючи невеликі бортики. Потім кладемо вишню, перетерту з цукром, і запікаємо пиріг до готовності.
Пиріг на молоці з варенням
Інгредієнти:
Для опари:
Для тіста:
Приготування
Спочатку давайте зробимо опару: борошно просіваємо, додаємо дріжджі, вливаємо тепле молоко і всипаємо цукор. Потім накриваємо серветкою і залишаємо хвилин на 20 в теплому місці. Вершкове масло заздалегідь розтоплюємо в мікрохвильовці. Желточки збиваємо з залишками цукру, вливаємо молоко, додаємо ванілін, всипаємо борошно і змішуємо.
Далі приєднуємо дріжджову опару і вимішуємо тісто для пирога. Родзинки промиваємо, пересипаємо борошном і кидаємо в тісто. Основа повинна вийти у нас досить м'якою, однорідної, не липнути до рук. Після цього виливаємо масло і знову вимішуємо. Все це накриваємо чистою серветкою і відправляємо на 20-30 хвилин у тепле місце.
Потім дістаємо, обминаємо руками і відокремлюємо третю частину тіста для прикраси. Інше розкачуємо на змащеному деку, зверху намазуємо шаром варення і посипаємо рештою тестом, натертим на тертці. Змащуємо пиріг яйцем і відправляємо на 40 хвилин у гарячу духовку.
Яблучний пиріг на молоці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для початку давайте замісимо тісто. Для цього яйце розтираємо з цукром, вливаємо молоко, кидаємо гашену соду і всипаємо борошно. Яблука промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо у форму, змащену маслом. Після цього заливаємо фрукти тестом і даємо пирога трохи постояти у формі. А цим часом розігріваємо до 180 градусів духовку і випікаємо пиріг близько 40 хвилин до рум'яної скоринки. Даємо шарлотці трохи охолонути і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
Пиріг з повидлом
Печиво і тістечка вже трохи набридли, хочеться чогось домашнього і смачненького? Тоді представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів
Манник з варенням
Манник - смачний і простий у приготуванні пиріг. І сьогодні ми детально розберемося, як його зробити з варенням. Можна додати повидло в тісто, а
Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.
Клафуті з вишнею
Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як