Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів пирога на молоці.
Рецепт пирога на кислому молоці
Інгредієнти: кисле молоко - 1 ст.; яйце - 3 шт.; цукор - 1 ст.; борошно - 3 ст.; сода - 1 ч. ложка; фрукти свіжі - за смаком. Приготування Яйця розбиваємо в миску, додаємо цукор, вливаємо кисле молоко і перемішуємо до однорідності. Потім всипаємо борошно з содою і вимішуємо тісто. Дно форми для випічки змащуємо маслом, викладаємо подрібнені фрукти і заливаємо тістом. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку і чекаємо хвилин 30. Готовий пиріг з кислого молока акуратно перекладаємо на блюдо і подаємо до столу, посипавши цукровою пудрою.
Пиріг на молоці в мультиварці
Інгредієнти: ванілін - 1 ч. ложка; свіжа полуниця - 300 г; масло рослинне - 30 мл; масло вершкове - 100 г; борошно - 3 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; молоко - 1 ст.; цукор - 100 г; сметана - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт. Приготування Яйця збиваємо до пишної піни з цукром, додаємо сметану, кладемо вершкове масло, вливаємо олію і перемішуємо. Потім додаємо ванілін, розпушувач і борошно. Ягоду промиваємо, видаляємо листочки й обсушуємо. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і вистилаємо хрест-навхрест смужками пергаменту. Виливаємо тісто, викладаємо зверху ягоду, посипаємо цукровою пудрою і випікаємо в режимі «Випічка» приблизно 45 хвилин. Після цього акуратно дістаємо пиріг з полуницею на молоці з чаші і подаємо до чаю.
Пиріг з вишнею на молоці
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; молоко - 1 ст.; масло вершкове - 250 г; яйце - 2 шт.; вишня - 300 г; цукор - 1 ст.; крохмаль; сода - щіпка; лимонна цедра - 1 ч. ложка. Приготування Готується такий пиріг простіше простого. Для цього спочатку замішуємо з необхідних інгредієнтів розсипчасте тісто і викладаємо рівним шаром у вогнетривку форму, формуючи невеликі бортики. Потім кладемо вишню, перетерту з цукром, і запікаємо пиріг до готовності.
Пиріг на молоці з варенням
Інгредієнти: Для опари:
борошно - 100 г; сухі дріжджі - 5 г; молоко - 50 мл; цукор - 1 ст. ложка. Для тіста:
борошно - 400 г; цукор - 80 г; яєчний жовток - 4 шт.; масло вершкове - 125 г; молоко - 200 мл; родзинки - 60 г; варення - 250 г; ванілін - за смаком. Приготування Спочатку давайте зробимо опару: борошно просіваємо, додаємо дріжджі, вливаємо тепле молоко і всипаємо цукор. Потім накриваємо серветкою і залишаємо хвилин на 20 в теплому місці. Вершкове масло заздалегідь розтоплюємо в мікрохвильовці. Желточки збиваємо з залишками цукру, вливаємо молоко, додаємо ванілін, всипаємо борошно і змішуємо.
Далі приєднуємо дріжджову опару і вимішуємо тісто для пирога. Родзинки промиваємо, пересипаємо борошном і кидаємо в тісто. Основа повинна вийти у нас досить м'якою, однорідної, не липнути до рук. Після цього виливаємо масло і знову вимішуємо. Все це накриваємо чистою серветкою і відправляємо на 20-30 хвилин у тепле місце.
Потім дістаємо, обминаємо руками і відокремлюємо третю частину тіста для прикраси. Інше розкачуємо на змащеному деку, зверху намазуємо шаром варення і посипаємо рештою тестом, натертим на тертці. Змащуємо пиріг яйцем і відправляємо на 40 хвилин у гарячу духовку.
Яблучний пиріг на молоці
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; молоко - 1 ст.; цукор - 1 ст.; сода - 1 ч. ложка; оцет; яблуко - 3 шт.; борошно - 3 ст.; масло рослинне - 3 ст. ложки. Приготування Отже, для початку давайте замісимо тісто. Для цього яйце розтираємо з цукром, вливаємо молоко, кидаємо гашену соду і всипаємо борошно. Яблука промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо у форму, змащену маслом. Після цього заливаємо фрукти тестом і даємо пирога трохи постояти у формі. А цим часом розігріваємо до 180 градусів духовку і випікаємо пиріг близько 40 хвилин до рум'яної скоринки. Даємо шарлотці трохи охолонути і подаємо до столу.