Лимонне парфе

Парфе – легкий десерт, який представляє собою шари крему, які можуть чергуватися з соусом, шматочками фруктів і ягід, бісквітом, крихтами печива або гранолы та іншими добавками. Простий у приготуванні десерт ідеально підійде для завершення як розкішної трапези, так і легкого сімейного вечері.
Рецепт лимонного парфе
Інгредієнти:
Для шару крихти:
Для ванільного шару:
Для лимонного шару:
Крихту з пісочного печива змішуємо з цукром і розтопленим маслом. Вершки збиваємо з цукровою пудрою і ваніліном до утворення твердих піків.
Змішуємо цукор з лимонною цедрою і збиваємо за допомогою блендера або кавомолки близько хвилини. Збиваємо цукрову суміш з яйцями і жовтками протягом 20-30 секунд на водяній бані. Поступово вливаємо до яєць сік лимона і лайма, прибираємо посуд з вогню.
Остиглу лимонну суміш збиваємо з м'яким вершковим маслом.
Викладаємо всі компоненти десерту шарами в креманки або високі склянки.
Подавати лимонне парфе можна з соусом з ягід або свіжим фруктовим салатом.
Торт-парфе "Лимонне задоволення"
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо з безе: 200 г цукру збиваємо з білками до твердих піків, додаємо просіяне цукрову пудру, вимішуємо і з допомогою кондитерського шприца видавлюємо на деко два диска (основа і верхівка торта по 20 см), а також невеликі палички (6 см), якими ми будемо прикрашати боки десерту. Випікаємо безе півтори години при 120°С.

З лимонів вичавлюємо сік з одного лимона знімаємо цедру і додаємо її в сік. Змішуємо сік з цукром і ставимо все на плиту. Як тільки цукор розчиниться, додати яєчні жовтки і вимішуємо все до однорідності. Збиваємо вершки і змішати з остиглої лимонної сумішшю. Викладаємо крем на основу безе (попередньо вміщену у форму), накриваємо другим коржем зверху. Ставимо торт в морозильник на 3-4 години, а потім дістаємо і прикрашаємо паличками з безе з боків.
У суміш для крему ви можете додати чайну ложку какао-порошку, якщо хочете приготувати лимонно-шоколадне парфе.
Рекомендуємо добрі рецепти

Парфе з печінки
Парфе - це страва французької кухні, холодний десерт. А ми пропонуємо вам рецепти парфе з печінки. Ніжна закуска, з тонким смаком стане неповторним

Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо

Лимонний торт
Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить

Малинове парфе
Парфе - французький вишуканий десерт, який стане прекрасним завершенням святкової трапези. Давайте сьогодні приготуємо малинове парфе з додаванням

Шоколадне парфе
Парфе - це популярна страва французької кухні, головним компонентом якого є збиті вершки. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне шоколадне

Парфе з гранатом
Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,