Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Желе з сметани – рецепт

Желе з сметани – рецепт

5-07-2015, 22:17
2 579
Желе з сметани – рецепт
Желе – улюблений багатьма легкий і смачний десерт. У магазинах є готові пакетики з порошком, які досить просто розбавити водою і поставити застигати. Але, як відомо, все домашнє набагато смачніше. Тому зараз ми вам розповімо, як приготувати желе з сметани.

Рецепт желе зі сметани шарами


Інгредієнти:

  • желатин – 1 пакет;

  • вода – 2 склянки;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • сметана – 750 г;

  • сироп від варення – 05 склянки;

  • какао – 2 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 15 склянки;

  • кислота лимонна – 1/2 ч. ложки;

  • ванільний цукор – 3 ч. ложки;

  • розчинна кава – 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Желатин заливаємо 2 склянками води, даємо настоятися 1 годину, а потім масу прогріваємо, щоб желатин розчинився. Потім отриману суміш розливаємо порівну по 3 склянках. Тепер беремо 1/3 сметани, 1/3 цукру і додаємо 15 чайні ложки какао і розчинну каву. Далі в отриману масу додаємо 1/3 ванільного цукру і лимонну кислоту. Добре все розмішуємо і вливаємо желатинову суміш і знову перемішуємо. Отриману масу розливаємо по креманкам. Ставимо в холодильник застигати хвилин на 40. А самі в цей час готуємо 2 шар. Для цього змішуємо 2/3 склянки цукру, 250 р сметани, збиті яйця, 1 чайну ложку ванільного цукру і трохи лимонної кислоти. Розмішуємо, вливаємо другий стакан з желатином, знову перемішуємо і акуратно виливаємо масу на перший застиглий шар. Знову ставимо в холодильник – тепер вже не менше, ніж на 15 години, так як маса містить збиті яйця.
    Тепер приступаємо до приготування 3 шари: решту сметану змішуємо з сиропом від варення, додаємо 2/3 склянки цукру, трохи лимонної кислоти і ванільний цукор, вливаємо желатиновий розчин, добре перемішуємо і заливаємо креманки третім шаром желе. Знову ставимо желе в холодильник на 2 години. Тепер гарне й неймовірно смачне желе з сметани шарами буде готово!

    Желе «Пташине молоко» з сметани


    Інгредієнти:

  • сметана – 1 літр;

  • желатин – 50 г;

  • цукор – 2 склянки;

  • ванільний цукор – 1 пакетик;

  • молоко – 60 мл;

  • какао – 4 ст. ложки;

  • вершкове масло 725% жирності – 50 р.


  • Приготування
    35 г желе розчиняємо у воді (200 мл), нагріваємо суміш майже до кипіння і добре розмішуємо. Сметану збиваємо з цукром (15 склянки), ванільним цукром і збиваємо до розчинення цукру. Після цього вводимо в масу розчинений желатин. Решта 15 г желатину розчиняємо в 200 мл води, додаємо цукор, що залишився, какао, вершкове масло і молоко. Перемішуємо до однорідності. У підготовлені склянки або креманки заливаємо сметанне желе, ставимо масу застигати. Як тільки вона застигне, вливаємо шоколадне желе і ставимо в холодильник застигати. Кількість шарів можна збільшити і чергувати: білий, коричневий - білий - коричневий.

    Рецепт приготування желе зі сметани з бананом


    Інгредієнти:

  • сметана – 2 склянки;

  • стиглі банани – 2 шт.;

  • згущене молоко – 100 г;

  • желатин – 3 пакетика.


  • Приготування
    Желатин розвести в теплій воді і залишаємо, щоб він набух. Після цього прогріваємо його до розчинення. Не можна допускати закипання желатинової маси. Змішуємо сметану зі згущеним молоком і трохи збиваємо за допомогою міксера. Очищені банани нарізаємо шматочками і перетворюємо на пюре. Відразу ж, поки фрукти не потемніли, змішуємо зі сметаною. Остиглу желатинову суміш вливаємо в сметану, перемішуємо і вливаємо суміш у форму. Ставимо десерт в холодильник застигати.

    Желе з сиру і сметани


    Інгредієнти:

  • сметана – 250 г;

  • дієтичний сир – 400 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • кип'ячена вода – 1 склянка;

  • швидкорозчинний желатин – 1 пакетик;

  • консервовані персики – 2 шт.


  • Приготування
    Желе з сметани – рецепт

    Желатин розвести у воді, а потім ставимо на повільний вогонь і, помішуючи, нагріваємо практично до кипіння. Персики ріжемо кубиками. Сметану змішуємо з сиром, додаємо цукор і розчинений желатин. На дно силіконової форми викладаємо фрукти і вливаємо сметано-сирну масу. Ставимо посуд з желе зі сметани з фруктами в холодильник мінімум на 2 години, після чого форму перевертаємо на плоске блюдо. Якщо це силіконова форма, желе добре відокремиться від стіночок. Якщо ж використовували звичайну форму, то можна на 10-15 секунд попередньо опустити в гарячу воду.
    Зверніть увагу, що ананаси і ківі не дають желе добре застигнути. Саме тому дані фрукти використовувати при приготуванні желе зі сметани не рекомендується.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт желе з соку
    Рецепт желе з соку
    Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
    Малинове желе
    Малинове желе
    Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
    «Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
    «Уламки щастя» - яскравий і святковий десерт
    Десерт «Уламки щастя» - це дивовижне ласощі, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Готувати його досить просто, а різнокольорові желе на білому
    Желе з сметани і какао
    Желе з сметани і какао
    Желе, приготоване з сметани з какао, неодмінно прикрасить будь-фуршет або дитячий святковий стіл. А приготувати таке ласощі не складе особливої
    Шоколадне желе
    Шоколадне желе
    Дуже ніжне і повітряне ласощі - шоколадне желе, буквально тане в роті. Досить холодне, але не таке крижане, як морозиво, желе чудово освіжає в літню
    Желе з фруктами
    Желе з фруктами
    Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і