Желе – улюблений багатьма легкий і смачний десерт. У магазинах є готові пакетики з порошком, які досить просто розбавити водою і поставити застигати. Але, як відомо, все домашнє набагато смачніше. Тому зараз ми вам розповімо, як приготувати желе з сметани.
Рецепт желе зі сметани шарами
Інгредієнти: желатин – 1 пакет; вода – 2 склянки; яйця курячі – 2 шт.; сметана – 750 г; сироп від варення – 05 склянки; какао – 2 ч. ложки; цукровий пісок – 15 склянки; кислота лимонна – 1/2 ч. ложки; ванільний цукор – 3 ч. ложки; розчинна кава – 1/2 ч. ложки. Приготування Желатин заливаємо 2 склянками води, даємо настоятися 1 годину, а потім масу прогріваємо, щоб желатин розчинився. Потім отриману суміш розливаємо порівну по 3 склянках. Тепер беремо 1/3 сметани, 1/3 цукру і додаємо 15 чайні ложки какао і розчинну каву. Далі в отриману масу додаємо 1/3 ванільного цукру і лимонну кислоту. Добре все розмішуємо і вливаємо желатинову суміш і знову перемішуємо. Отриману масу розливаємо по креманкам. Ставимо в холодильник застигати хвилин на 40. А самі в цей час готуємо 2 шар. Для цього змішуємо 2/3 склянки цукру, 250 р сметани, збиті яйця, 1 чайну ложку ванільного цукру і трохи лимонної кислоти. Розмішуємо, вливаємо другий стакан з желатином, знову перемішуємо і акуратно виливаємо масу на перший застиглий шар. Знову ставимо в холодильник – тепер вже не менше, ніж на 15 години, так як маса містить збиті яйця.
Тепер приступаємо до приготування 3 шари: решту сметану змішуємо з сиропом від варення, додаємо 2/3 склянки цукру, трохи лимонної кислоти і ванільний цукор, вливаємо желатиновий розчин, добре перемішуємо і заливаємо креманки третім шаром желе. Знову ставимо желе в холодильник на 2 години. Тепер гарне й неймовірно смачне желе з сметани шарами буде готово!
Желе «Пташине молоко» з сметани
Інгредієнти: сметана – 1 літр; желатин – 50 г; цукор – 2 склянки; ванільний цукор – 1 пакетик; молоко – 60 мл; какао – 4 ст. ложки; вершкове масло 725% жирності – 50 р. Приготування 35 г желе розчиняємо у воді (200 мл), нагріваємо суміш майже до кипіння і добре розмішуємо. Сметану збиваємо з цукром (15 склянки), ванільним цукром і збиваємо до розчинення цукру. Після цього вводимо в масу розчинений желатин. Решта 15 г желатину розчиняємо в 200 мл води, додаємо цукор, що залишився, какао, вершкове масло і молоко. Перемішуємо до однорідності. У підготовлені склянки або креманки заливаємо сметанне желе, ставимо масу застигати. Як тільки вона застигне, вливаємо шоколадне желе і ставимо в холодильник застигати. Кількість шарів можна збільшити і чергувати: білий, коричневий - білий - коричневий.
Рецепт приготування желе зі сметани з бананом
Інгредієнти: сметана – 2 склянки; стиглі банани – 2 шт.; згущене молоко – 100 г; желатин – 3 пакетика. Приготування Желатин розвести в теплій воді і залишаємо, щоб він набух. Після цього прогріваємо його до розчинення. Не можна допускати закипання желатинової маси. Змішуємо сметану зі згущеним молоком і трохи збиваємо за допомогою міксера. Очищені банани нарізаємо шматочками і перетворюємо на пюре. Відразу ж, поки фрукти не потемніли, змішуємо зі сметаною. Остиглу желатинову суміш вливаємо в сметану, перемішуємо і вливаємо суміш у форму. Ставимо десерт в холодильник застигати.
Желе з сиру і сметани
Інгредієнти: сметана – 250 г; дієтичний сир – 400 г; цукор – 1 склянка; кип'ячена вода – 1 склянка; швидкорозчинний желатин – 1 пакетик; консервовані персики – 2 шт. Приготування Желатин розвести у воді, а потім ставимо на повільний вогонь і, помішуючи, нагріваємо практично до кипіння. Персики ріжемо кубиками. Сметану змішуємо з сиром, додаємо цукор і розчинений желатин. На дно силіконової форми викладаємо фрукти і вливаємо сметано-сирну масу. Ставимо посуд з желе зі сметани з фруктами в холодильник мінімум на 2 години, після чого форму перевертаємо на плоске блюдо. Якщо це силіконова форма, желе добре відокремиться від стіночок. Якщо ж використовували звичайну форму, то можна на 10-15 секунд попередньо опустити в гарячу воду.
Зверніть увагу, що ананаси і ківі не дають желе добре застигнути. Саме тому дані фрукти використовувати при приготуванні желе зі сметани не рекомендується.