Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ватрушка з сиром – рецепт

Ватрушка з сиром – рецепт

5-07-2015, 21:46
955
Ватрушка з сиром – рецепт
Різновидів ватрушок існує багато, але суть їх незмінна – поєднання тіста й сиру, яке люблять багато, і якщо ви вважаєте себе знавцем ватрушок, ми сподіваємося здивувати вас оригінальними рецептами.

Ватрушки з сиром і абрикосом в духовці


Інгредієнти:

  • борошно - 510 г;

  • дріжджі (свіжі) - 40 г;

  • цукор - 65 г;

  • молоко - 250 мл;

  • вершкове масло - 75 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир - 260 г;

  • абрикосове варення - 700 г;

  • сухий ванільний пудинг - 40 р.


  • Приготування
    Дріжджі розводимо в суміші теплого молока з цукром і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб активізувалися. До дріжджовий основі вливаємо розтоплене масло, додаємо яйця і борошно. Тісто на ватрушки з сиром має бути м'яким і еластичним, після замішування залиште його підійти на годину.
    Для начинки розтираємо сир з парою столових ложок цукру і ванільний пудингом. Додаємо в сирну начинку нарізані абрикоси і змішуємо.
    Тісто ділимо на 16 шматків, кожен розгортаємо в невелику коржик, змащуємо її сирною начинкою, залишивши по сантиметру з бортів, і викладаємо шматочки абрикоса зверху. Випікати ватрушки коштує близько 20 хвилин при 160 градусах.

    Ватрушки угорські з сиром – рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • дріжджі інстантні - 11 г;

  • молоко - 280 мл;

  • яйце - 1 шт.+жовток;

  • цукровий пісок - 145 г;

  • борошно - 490 р.

  • Для начинки:

  • сир - 370 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 70 г;

  • цедра 1 лимона.


  • Приготування
    Розвівши дріжджі в молоці з цукром, залишаємо їх на 5 хвилин, а потім змішуємо з яйцем (1 жовток залишаємо) і борошном. Даємо тісту підійти, збільшившись в два рази, після чого ставимо духова шафа розігріватися до 190°С.
    Поки духовка розігрівається, сир розтираємо з яйцем, цукром і цедрою. Тісто розкачуємо, ділимо на квадратики, на середину кожного кладемо ложку начинки і збираємо краю до центру. Змащуємо угорські ватрушки з сиром, збитим жовтком і розміщуємо в духовці на 15-18 хвилин.

    Лінива ватрушка з сиром – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно - 320 г;

  • цукровий пісок - 190 г;

  • яйця курячі - 5 шт.;

  • сир - 480 м;

  • розпушувач - 7 г;

  • сметана - 90 р.


  • Приготування
    Перед тим, як спекти ватрушку з сиром, доводимо температуру в духовці до позначки 190°С. 4 з 5 яєць збиваємо з цукром і додаємо борошно з розпушувачем. Яйце, що залишилося, розтираємо з сиром і сметаною. Виливаємо тісто у форму, а в центр викладаємо сирну начинку. Ставимо форму з ватрушкой випікатися на 45-55 хвилин.
    Після того, як встромлена в тісто зубочистка буде виходити сухою, ватрушку слід витягти з духовки і залишити охолонути абсолютно повністю, перш ніж виймати з форми.

    Рецепт французької ватрушки з сиром


    Французька або царська ватрушка з сиром, рецептом якої ми й поділимося далі, відрізняється від попередніх своєю основою і топпінгом, зробленими з пісочного тіста або крихти печива.
    Інгредієнти:
    Для основи:

  • яблучне варення - 350 г;

  • печиво - 250 г;

  • вершкове масло - 125 г+50 р.

  • сир - 490 г;

  • цукор - 130 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • кориця - 3 г;

  • вівсяні пластівці - 140 г;

  • цукор - 40 р.


  • Приготування
    Ватрушка з сиром – рецепт

    Розігрів духовку до 160°С, беремося за приготування основи і начинки. Для основи печиво подрібнюємо за допомогою блендера, змішуємо з розтопленим маслом (125 г) і викладаємо на дно і борти форми.
    Для начинки збиваємо сир з цукровим піском і яйцями, а в отриману повітряну і однорідну масу додаємо яблучні шматочки з варення. Розподіляємо начинку по заздалегідь заготовленої основі. Тепер змішуємо вівсяні пластівці з борошном і залишилися олією і посипаємо нашу ватрушку зверху. Випікаємо півгодини, а перед подачею повністю охолодити.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Ватрушка в мультиварці
    Ватрушка в мультиварці
    Хто з нас не пробував ватрушку - популярну випічку із здобного тіста з начинками з сиру, повидла, картопляного пюре. Сьогодні ми розповімо, як
    Ватрушки - рецепт
    Ватрушки - рецепт
    Хочете почастувати свою родину смачними ватрушками з сиром і повидлом, але не знаєте відповідного рецепту? Тоді наші поради вам точно знадобляться.
    Рецепт королівської ватрушки з сиром
    Рецепт королівської ватрушки з сиром
    Ватрушке люблять всі, а якщо вона ще й королевська, то тут точно ніхто не встоїть. Приготувати такий десерт дуже просто - потрібно всього лише
    Французька ватрушка - рецепт
    Французька ватрушка - рецепт
    Французька ватрушка - це пиріг з ніжною сирною начинкою, покритої шаром хрусткого тіста. За своїм виглядом вона відрізняється від випічки, до якої ми
    Угорська ватрушка
    Угорська ватрушка
    Ватрушки - це смачні відкриті коржі з начинкою. Різновидів їх на сьогоднішній день досить багато: з сиром, повидлом, ягодами, королевська,