Різновидів ватрушок існує багато, але суть їх незмінна – поєднання тіста й сиру, яке люблять багато, і якщо ви вважаєте себе знавцем ватрушок, ми сподіваємося здивувати вас оригінальними рецептами.
Ватрушки з сиром і абрикосом в духовці
Інгредієнти: борошно - 510 г; дріжджі (свіжі) - 40 г; цукор - 65 г; молоко - 250 мл; вершкове масло - 75 г; яйця - 2 шт.; сир - 260 г; абрикосове варення - 700 г; сухий ванільний пудинг - 40 р. Приготування Дріжджі розводимо в суміші теплого молока з цукром і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб активізувалися. До дріжджовий основі вливаємо розтоплене масло, додаємо яйця і борошно. Тісто на ватрушки з сиром має бути м'яким і еластичним, після замішування залиште його підійти на годину.
Для начинки розтираємо сир з парою столових ложок цукру і ванільний пудингом. Додаємо в сирну начинку нарізані абрикоси і змішуємо.
Тісто ділимо на 16 шматків, кожен розгортаємо в невелику коржик, змащуємо її сирною начинкою, залишивши по сантиметру з бортів, і викладаємо шматочки абрикоса зверху. Випікати ватрушки коштує близько 20 хвилин при 160 градусах.
Ватрушки угорські з сиром – рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
дріжджі інстантні - 11 г; молоко - 280 мл; яйце - 1 шт.+жовток; цукровий пісок - 145 г; борошно - 490 р. Для начинки: сир - 370 г; яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 70 г; цедра 1 лимона. Приготування Розвівши дріжджі в молоці з цукром, залишаємо їх на 5 хвилин, а потім змішуємо з яйцем (1 жовток залишаємо) і борошном. Даємо тісту підійти, збільшившись в два рази, після чого ставимо духова шафа розігріватися до 190°С.
Поки духовка розігрівається, сир розтираємо з яйцем, цукром і цедрою. Тісто розкачуємо, ділимо на квадратики, на середину кожного кладемо ложку начинки і збираємо краю до центру. Змащуємо угорські ватрушки з сиром, збитим жовтком і розміщуємо в духовці на 15-18 хвилин.
Лінива ватрушка з сиром – рецепт
Інгредієнти: борошно - 320 г; цукровий пісок - 190 г; яйця курячі - 5 шт.; сир - 480 м; розпушувач - 7 г; сметана - 90 р. Приготування Перед тим, як спекти ватрушку з сиром, доводимо температуру в духовці до позначки 190°С. 4 з 5 яєць збиваємо з цукром і додаємо борошно з розпушувачем. Яйце, що залишилося, розтираємо з сиром і сметаною. Виливаємо тісто у форму, а в центр викладаємо сирну начинку. Ставимо форму з ватрушкой випікатися на 45-55 хвилин.
Після того, як встромлена в тісто зубочистка буде виходити сухою, ватрушку слід витягти з духовки і залишити охолонути абсолютно повністю, перш ніж виймати з форми.
Рецепт французької ватрушки з сиром
Французька або царська ватрушка з сиром, рецептом якої ми й поділимося далі, відрізняється від попередніх своєю основою і топпінгом, зробленими з пісочного тіста або крихти печива.
Інгредієнти: Для основи:
яблучне варення - 350 г; печиво - 250 г; вершкове масло - 125 г+50 р. сир - 490 г; цукор - 130 г; яйця - 3 шт.; кориця - 3 г; вівсяні пластівці - 140 г; цукор - 40 р. Приготування Розігрів духовку до 160°С, беремося за приготування основи і начинки. Для основи печиво подрібнюємо за допомогою блендера, змішуємо з розтопленим маслом (125 г) і викладаємо на дно і борти форми.
Для начинки збиваємо сир з цукровим піском і яйцями, а в отриману повітряну і однорідну масу додаємо яблучні шматочки з варення. Розподіляємо начинку по заздалегідь заготовленої основі. Тепер змішуємо вівсяні пластівці з борошном і залишилися олією і посипаємо нашу ватрушку зверху. Випікаємо півгодини, а перед подачею повністю охолодити.