Рецепт лаваша в домашніх умовах
Лаваш традиційно буває двох видів: вірменський тонкий і товстий і пишний грузинський. Готують їх зазвичай в спеціальній печі, яка називається тандир, але ми з вами спробуємо сьогодні зробити смачний лаваш у домашніх умовах.
Випікати його можна, звичайно, в духовій шафі, але краще всього для цього використовувати сковорідку – виходить набагато простіше, швидше і легше.
Інгредієнти:
борошно – 3 ст.;
вода фільтрована – 1 ст.;
сіль велика – 05 ч. ложки.
Приготування
Отже, щоб приготувати лаваш в домашніх умовах гарячу воду з'єднайте з сіллю. Борошно сіємо на стіл гіркою, робимо в середині невелику виїмку і поступово вливаємо холодну воду. Замішуємо швиденько тісто до однорідності, так, щоб воно відставало від рук. Тепер скачуємо його в кульку й загортаємо у вологий рушник. Даємо йому даємо настоятися хвилин 30. Сковорідку злегка промазуємо рослинним маслом і нагріваємо на невеликому вогні. Від тесту відриваємо невеликі шматочки, розкачуємо кожен в дуже тоненький пласт і смажимо на сковороді, поки на поверхні не з'являться темнуваті плями і бульбашки. Після цього звертаємо лаваш акуратно на іншу сторону і готуємо ще півхвилини. Гарячий корж перекладаємо на суху обробну дошку і злегка скроплюємо крижаною водою. Точно також випікаємо наступний лаваш і складаємо їх стопкою один на одного, як млинці. Лаваші виходять дуже тоненькими і еластичними, тому їх можна використовувати для приготування різних рулетиків з начинкою.
Інгредієнти:
кефір – 1 склянка;
борошно – 25 склянки;
сіль – щіпка;
масло рослинне – 1 ст. ложка;
сода.
Приготування
Щоб виготовити лаваш в домашніх умовах наливаємо кефір в глибоку миску, додаємо дрібку соди, сіль і вливаємо трохи рослинного масла. Потім порціями всипаємо просіяне заздалегідь борошно і замішуємо щільне тісто. Після цього формуємо з нього кульку, загортаємо в рушник, і даємо постояти в теплі хвилин 30. Піднялося тісто обминаємо гарненько руками і розрізаємо на шматочки невеликих розмірів. З кожного розкачуємо тоненький коржик, товщиною близько 1 мм На плиті розігріваємо суху сковорідку і випікаємо лаваші за 15 секунд з кожної сторони. Готову страву добре підійде для фарширування різними начинками з подальшим запіканням в духовій шафі.
Інгредієнти:
масло рослинне – 3 ст. ложки;
сухі швидкорозчинні дріжджі – 1 ст. ложка;
пшеничне борошно – 600 г;
вода фільтрована – 350 мл;
сіль – 1 ч. ложка;
цукровий пісок – 1 ч. ложка.
Приготування
Сухі дріжджі розводимо в тепленькій воді, додаємо сіль і трохи цукрового піску. Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо крутоватое тісто. Накриваємо його харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце і залишаємо приблизно на 40 хвилин. Після цього змочуємо руки в рослинному маслечко, вимішуємо тісто руками ще хвилин 5-7 і знову прибираємо його в тепло ще хвилин на 20. Деко гарненько промазуємо рослинним маслом, беремо тісто, добре змащуємо його з усіх боків у маслі і скачуємо колобочек, підминаючи тісто акуратно вниз. Потім злегка розплющуємо його, надаючи форму лаваша, і формуємо бортики. Залишаємо «відпочити» на пару хвилин, а потім збризкуємо поверхню водою і відправляємо в духовку, розігріту до 200°С. Випікаємо товстий лаваш в домашніх умовах близько півгодини до золотистої скоринки. Він виходить неймовірно ніжним, смачним м'якушкою та хрусткою скоринкою.
Вірменський лаваш в домашніх умовах
Випікати його можна, звичайно, в духовій шафі, але краще всього для цього використовувати сковорідку – виходить набагато простіше, швидше і легше.
Інгредієнти:
Приготування
Отже, щоб приготувати лаваш в домашніх умовах гарячу воду з'єднайте з сіллю. Борошно сіємо на стіл гіркою, робимо в середині невелику виїмку і поступово вливаємо холодну воду. Замішуємо швиденько тісто до однорідності, так, щоб воно відставало від рук. Тепер скачуємо його в кульку й загортаємо у вологий рушник. Даємо йому даємо настоятися хвилин 30. Сковорідку злегка промазуємо рослинним маслом і нагріваємо на невеликому вогні. Від тесту відриваємо невеликі шматочки, розкачуємо кожен в дуже тоненький пласт і смажимо на сковороді, поки на поверхні не з'являться темнуваті плями і бульбашки. Після цього звертаємо лаваш акуратно на іншу сторону і готуємо ще півхвилини. Гарячий корж перекладаємо на суху обробну дошку і злегка скроплюємо крижаною водою. Точно також випікаємо наступний лаваш і складаємо їх стопкою один на одного, як млинці. Лаваші виходять дуже тоненькими і еластичними, тому їх можна використовувати для приготування різних рулетиків з начинкою.
Рецепт лаваша в домашніх умовах на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Щоб виготовити лаваш в домашніх умовах наливаємо кефір в глибоку миску, додаємо дрібку соди, сіль і вливаємо трохи рослинного масла. Потім порціями всипаємо просіяне заздалегідь борошно і замішуємо щільне тісто. Після цього формуємо з нього кульку, загортаємо в рушник, і даємо постояти в теплі хвилин 30. Піднялося тісто обминаємо гарненько руками і розрізаємо на шматочки невеликих розмірів. З кожного розкачуємо тоненький коржик, товщиною близько 1 мм На плиті розігріваємо суху сковорідку і випікаємо лаваші за 15 секунд з кожної сторони. Готову страву добре підійде для фарширування різними начинками з подальшим запіканням в духовій шафі.
Грузинський лаваш в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Сухі дріжджі розводимо в тепленькій воді, додаємо сіль і трохи цукрового піску. Потім поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо крутоватое тісто. Накриваємо його харчовою плівкою, прибираємо в тепле місце і залишаємо приблизно на 40 хвилин. Після цього змочуємо руки в рослинному маслечко, вимішуємо тісто руками ще хвилин 5-7 і знову прибираємо його в тепло ще хвилин на 20. Деко гарненько промазуємо рослинним маслом, беремо тісто, добре змащуємо його з усіх боків у маслі і скачуємо колобочек, підминаючи тісто акуратно вниз. Потім злегка розплющуємо його, надаючи форму лаваша, і формуємо бортики. Залишаємо «відпочити» на пару хвилин, а потім збризкуємо поверхню водою і відправляємо в духовку, розігріту до 200°С. Випікаємо товстий лаваш в домашніх умовах близько півгодини до золотистої скоринки. Він виходить неймовірно ніжним, смачним м'якушкою та хрусткою скоринкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Узбецький коржик
Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили
Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його
Вірменський лаваш - рецепт
Вірменський лаваш - це не тільки відмінна заміна хліба, але і чудова основа для багатьох закусок і повноцінних страв. Саме з цієї причини варто