Вірменський лаваш - рецепт
Історія приготування вірменського лаваша налічує кілька тисяч років. Тонкі прісні або товсті трохи солонуваті коржики не тільки дивовижно смачні, але й корисні. Адже в них немає ніяких синтетичних добавок і розпушувачів, тільки одні натуральні продукти і ваші чарівні руки, що створюють це апетитну страву!
У наші дні вірменський лаваш користується популярністю не тільки у народів Кавказу, але й у всьому світі. І це не дивно. Адже він смачний сам по собі, так і в якості основи для різних страв.
Всі продукти, які використовуються для приготування вірменського лавашу, прості і недорогі, а отже, доступні кожній господині. Давайте розглянемо з вами, як швидко і легко приготувати вірменський лаваш в домашніх умовах.
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 2 ст.;
вода - 05 склянки;
яйце - 1 шт.;
сіль - 0 5 ч. ложки.
Приготування
Як готувати вірменський лаваш? У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль і добре збиваємо. Потім вливаємо трохи кип'яченої води, поступово додаємо борошно і вимішуємо однорідне еластичне тісто для вірменського лаваша. Далі накриваємо його рушником і залишаємо настоятися приблизно 40 хвилин. Після нарізаємо тісто невеликими шматочками, розкачуємо кожен в тонкий пласт і випікаємо на сковороді з двох сторін по 2 хвилини. Готовий лаваш відразу ж перекладаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо на 5 хвилин, інакше він стане ламким і сухим.
Інгредієнти:
борошно - 25 склянки;
сухі дріжджі - 1 ч. ложка;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
вода - 1 ст.;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Як спекти вірменський лаваш? У невелику каструльку наливаємо воду і підігріваємо на повільному вогні до температури приблизно 45°. Борошно ретельно просіваємо через сито. Розчиняємо в теплій воді сухі дріжджі, додаємо цукор, рослинне масло, просіяне борошно і трохи солі. Все ретельно перемішуємо і замішуємо гладке і еластичне тісто. Після цього накриваємо його рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Потім гарненько обминаємо тісто і розрізаємо на 10 шматочків. Кожен розгортаємо в тонкі коржі і випікаємо на сухій розігрітій сковороді протягом 15 секунд з кожної сторони. Готові лаваші складемо стопкою на піднос і накриваємо кухонним рушником. Коли вірменський хліб повністю охолоне, перекладаємо його в чистий пакет і зберігати в такому вигляді в холодильнику.
З готового лаваша можна приготувати безліч різноманітних закусок, рулетів, листкових тортів. Також він є прекрасною заміною звичайного хліба. А ще можна просто вмочати шматочки лаваша у топлене вершкове масло або варення і запивати гарячим чаєм. Це шалено смачно!
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 1 кг;
дріжджі - 80 г;
вода - 600 мл;
цукор - 1 ч. ложка;
оливкова олія - 2 ч. ложки;
яйце - 1 шт.;
рослинне масло.
Приготування
Як робити вірменський лаваш? Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. У теплій воді розчиняємо дріжджі, додаємо борошно і вимішуємо м'яке і еластичне тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці. Потім гарненько розминаємо тісто розрізаємо на 5 рівних частин і розкачуємо кожну невелику і товстий корж. Яйце збиваємо з цукром і оливковою олією. Викладаємо коржі на деко, змащуємо приготовленої яєчною сумішшю і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо лаваш приблизно 7 хвилин при температурі 180°C. Потім дістаємо з духовки і скроплюємо водою. Приємного апетиту!
У наші дні вірменський лаваш користується популярністю не тільки у народів Кавказу, але й у всьому світі. І це не дивно. Адже він смачний сам по собі, так і в якості основи для різних страв.
Всі продукти, які використовуються для приготування вірменського лавашу, прості і недорогі, а отже, доступні кожній господині. Давайте розглянемо з вами, як швидко і легко приготувати вірменський лаваш в домашніх умовах.
Тонкий вірменський лаваш по-домашньому - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Як готувати вірменський лаваш? У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль і добре збиваємо. Потім вливаємо трохи кип'яченої води, поступово додаємо борошно і вимішуємо однорідне еластичне тісто для вірменського лаваша. Далі накриваємо його рушником і залишаємо настоятися приблизно 40 хвилин. Після нарізаємо тісто невеликими шматочками, розкачуємо кожен в тонкий пласт і випікаємо на сковороді з двох сторін по 2 хвилини. Готовий лаваш відразу ж перекладаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо на 5 хвилин, інакше він стане ламким і сухим.
Рецепт тонкого вірменського лавашу
Інгредієнти:
Приготування
Як спекти вірменський лаваш? У невелику каструльку наливаємо воду і підігріваємо на повільному вогні до температури приблизно 45°. Борошно ретельно просіваємо через сито. Розчиняємо в теплій воді сухі дріжджі, додаємо цукор, рослинне масло, просіяне борошно і трохи солі. Все ретельно перемішуємо і замішуємо гладке і еластичне тісто. Після цього накриваємо його рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Потім гарненько обминаємо тісто і розрізаємо на 10 шматочків. Кожен розгортаємо в тонкі коржі і випікаємо на сухій розігрітій сковороді протягом 15 секунд з кожної сторони. Готові лаваші складемо стопкою на піднос і накриваємо кухонним рушником. Коли вірменський хліб повністю охолоне, перекладаємо його в чистий пакет і зберігати в такому вигляді в холодильнику.
З готового лаваша можна приготувати безліч різноманітних закусок, рулетів, листкових тортів. Також він є прекрасною заміною звичайного хліба. А ще можна просто вмочати шматочки лаваша у топлене вершкове масло або варення і запивати гарячим чаєм. Це шалено смачно!
Рецепт толстого вірменського лаваша
Інгредієнти:
Приготування
Як робити вірменський лаваш? Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. У теплій воді розчиняємо дріжджі, додаємо борошно і вимішуємо м'яке і еластичне тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці. Потім гарненько розминаємо тісто розрізаємо на 5 рівних частин і розкачуємо кожну невелику і товстий корж. Яйце збиваємо з цукром і оливковою олією. Викладаємо коржі на деко, змащуємо приготовленої яєчною сумішшю і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо лаваш приблизно 7 хвилин при температурі 180°C. Потім дістаємо з духовки і скроплюємо водою. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з лаваша
Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
Лаваш з бринзою і зеленню
Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
Лаваш з ковбасою
Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
Закуски з лаваша - рецепти
Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з нього можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать
Лаваш з куркою
Вірменський лаваш використовують в створенні різних страв або подають до столу в якості звичайного хліба. А ми сьогодні розповімо, як приготувати
Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо