Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вірменський лаваш - рецепт

Вірменський лаваш - рецепт

4-01-2015, 17:04
2 617
Вірменський лаваш - рецепт
Історія приготування вірменського лаваша налічує кілька тисяч років. Тонкі прісні або товсті трохи солонуваті коржики не тільки дивовижно смачні, але й корисні. Адже в них немає ніяких синтетичних добавок і розпушувачів, тільки одні натуральні продукти і ваші чарівні руки, що створюють це апетитну страву!
У наші дні вірменський лаваш користується популярністю не тільки у народів Кавказу, але й у всьому світі. І це не дивно. Адже він смачний сам по собі, так і в якості основи для різних страв.
Всі продукти, які використовуються для приготування вірменського лавашу, прості і недорогі, а отже, доступні кожній господині. Давайте розглянемо з вами, як швидко і легко приготувати вірменський лаваш в домашніх умовах.

Тонкий вірменський лаваш по-домашньому - рецепт


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • вода - 05 склянки;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - 0 5 ч. ложки.


  • Приготування
    Як готувати вірменський лаваш? У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль і добре збиваємо. Потім вливаємо трохи кип'яченої води, поступово додаємо борошно і вимішуємо однорідне еластичне тісто для вірменського лаваша. Далі накриваємо його рушником і залишаємо настоятися приблизно 40 хвилин. Після нарізаємо тісто невеликими шматочками, розкачуємо кожен в тонкий пласт і випікаємо на сковороді з двох сторін по 2 хвилини. Готовий лаваш відразу ж перекладаємо в поліетиленовий пакет і залишаємо на 5 хвилин, інакше він стане ламким і сухим.

    Рецепт тонкого вірменського лавашу


    Інгредієнти:

  • борошно - 25 склянки;

  • сухі дріжджі - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • вода - 1 ст.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Як спекти вірменський лаваш? У невелику каструльку наливаємо воду і підігріваємо на повільному вогні до температури приблизно 45°. Борошно ретельно просіваємо через сито. Розчиняємо в теплій воді сухі дріжджі, додаємо цукор, рослинне масло, просіяне борошно і трохи солі. Все ретельно перемішуємо і замішуємо гладке і еластичне тісто. Після цього накриваємо його рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
    Потім гарненько обминаємо тісто і розрізаємо на 10 шматочків. Кожен розгортаємо в тонкі коржі і випікаємо на сухій розігрітій сковороді протягом 15 секунд з кожної сторони. Готові лаваші складемо стопкою на піднос і накриваємо кухонним рушником. Коли вірменський хліб повністю охолоне, перекладаємо його в чистий пакет і зберігати в такому вигляді в холодильнику.
    З готового лаваша можна приготувати безліч різноманітних закусок, рулетів, листкових тортів. Також він є прекрасною заміною звичайного хліба. А ще можна просто вмочати шматочки лаваша у топлене вершкове масло або варення і запивати гарячим чаєм. Це шалено смачно!

    Рецепт толстого вірменського лаваша


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 1 кг;

  • дріжджі - 80 г;

  • вода - 600 мл;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 2 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне масло.

  • Вірменський лаваш - рецепт

    Приготування
    Як робити вірменський лаваш? Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю. У теплій воді розчиняємо дріжджі, додаємо борошно і вимішуємо м'яке і еластичне тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин в теплому місці. Потім гарненько розминаємо тісто розрізаємо на 5 рівних частин і розкачуємо кожну невелику і товстий корж. Яйце збиваємо з цукром і оливковою олією. Викладаємо коржі на деко, змащуємо приготовленої яєчною сумішшю і ставимо в заздалегідь розігріту духовку. Випікаємо лаваш приблизно 7 хвилин при температурі 180°C. Потім дістаємо з духовки і скроплюємо водою. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з лаваша
    Пиріжки з лаваша
    Швидкі пиріжки з лаваша - це відмінна альтернатива домашній випічці, процес приготування якої, часом, займає дуже багато часу. Швидкі пиріжки зручно
    Лаваш з бринзою і зеленню
    Лаваш з бринзою і зеленню
    Якщо до вас несподівано нагрянули гості, і необхідно що-небудь приготувати на швидку руку - зробіть рулетики з лаваша з бринзою. Це проста і швидка
    Лаваш з ковбасою
    Лаваш з ковбасою
    Не знаєте чим пригостити гостей, які до вас несподівано завітали? У нас є для вас рішення - зробіть лаваш з ковбасою. Приготувати таку просту закуску
    Закуски з лаваша - рецепти
    Закуски з лаваша - рецепти
    Лаваш часто вживають замість хліба з м'ясом та іншими стравами. А ще з нього можна приготувати смачні гарячі і холодні закуски, які послужать
    Лаваш з куркою
    Лаваш з куркою
    Вірменський лаваш використовують в створенні різних страв або подають до столу в якості звичайного хліба. А ми сьогодні розповімо, як приготувати
    Баніца з лаваша
    Баніца з лаваша
    Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо