Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як збити вершки?

Як збити вершки?

18-01-2015, 20:13
728
Як збити вершки?
Збиті вершки використовуються при приготуванні різних десертів, з ними і свіжу ягоду можна поїсти і прикрасити тортик. Але як збиті вершки приготувати, ніж їх збити?

Які можна збити вершки?


Часто господині, стежачи за калоріями, думають, як збити нежирні вершки і даремно витрачають час. Так як способу приготувати нежирні збиті вершки не існує. Вершки жирністю не менше 30% збити не вийде, як би ви не старалися. Скажете як же так, адже деякі готують збиті вершки з молока? Так, дійсно такий рецепт приготування існує, але він припускає додавання вершкового масла.
Інгредієнти:

  • молоко - 200 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • ванілін - на кінчику ножа.


  • Приготування
    В молоко кладемо шматочки вершкового масла і ставимо на малий вогонь. Помішуючи, чекаємо, поки мало повністю не розчиниться (кипіння молока не допускаємо), і знімаємо молоко з вогню. Тепле молоко збиваємо з допомогою міксера близько 5 хвилин. Остиглу масу ставимо в холодильник на всю ніч. Вранці молоко дістаємо з холодильника, додаємо ванілін і збиваємо до готовності.

    Як зробити збиті вершки будинку?


    Здавалося б, що тут складного, всього-то потрібно взяти вершки потрібної жирності і збивати до потрібного результату. Але ні, вершки при обробці можуть розшаруватися або стати маслом, природно ні того, ні іншого нам не треба. Тому будемо розбиратися, які правила є для збивання вершків і як їх зробити збитими будинку.

  • Не можна збивати заморожені або теплі вершки, інакше обов'язково відбудеться розшарування. Правильно збивати тільки дуже холодний продукт. Також холодної повинна бути і посуд, в якій планується збивати вершки і, бажано, віночок.

  • Скільки потрібно збивати вершки? Конкретний час приготування вершків залежить від обсягу вершків, тому потрібно уважно стежити за ступенем готовності. Коли маса стане пухкою і зникне брижі, ваші вершки будуть готові. Можна спробувати доторкнутися до поверхні маси, якщо слід від пальця не затягується, то у вас вийшли збиті вершки.

  • Як збити вершки: міксером, блендером або вручну, без міксера, звичайним віночком? Почнемо з того, що блендером збивати вершки не можна - все одно нічого не вийде, тільки продукт зіпсуєте. А ось збивати можна міксером, так і вручну, кому як подобається. Тільки при збиванні міксером не варто починати з високих оборотів. Краще почати збивати на малій швидкості, поступово збільшуючи її.

  • Коли додавати цукрову пудру? Робити це потрібно, як тільки вам вдасться збити вершки в піну. Сліди від віночка повинні затягуватися повільно.

  • Щоб вершки краще тримали обсяг, існують спеціальні загусники. Їх потрібно додавати в кінці приготування, коли маса буде практично готова.

  • Зберігати збиті вершки можна до 36 годин у холодильнику. Але варто пам'ятати, що цей продукт чудово вбираємо запахи, так що місце для зберігання вершків варто вибирати ретельно. А краще відразу використовувати для начинки еклерів, прикраси тортів або в рецепті будь-якої іншої страви з цим найніжнішим ласощами.


  • Що приготувати зі збитими вершками?

  • Найпростіше розкласти збиті вершки по креманкам і подавати зі свіжою ягодою або
    Як збити вершки?
    посипати подрібненими горіхами і тертим шоколадом і подавати з бісквітами.

  • Простий і смачний рецепт фаршированого чорносливу зі збитими вершками. Беремо чорнослив, фаршируємо його будь-якими горіхами і покриваємо зверху збитими вершками.

  • А ось ще цікавий рецепт зі збитими вершками з естонської кухні. Тертий житній хліб злегка обсмажуємо на вершковому маслі. Викладаємо в посуд збиті вершки, зверху посипаємо хлібної крихтою і чергуємо так, поки посудина не заповниться. Намагаємося викласти наші вершки гіркою, щоб порадувати не тільки смакові рецептори, але і зір. З цією ж метою можна прикрасити наше блюдо шматочками консервованих або свіжих фруктів.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Як правильно збити білки?
    Як правильно збити білки?
    Як правильно збити білки? Чим їх краще збивати? У чому їх збивати? Скільки їх збивати? Цими питаннями господині задаються досить часто, а тому ми
    Що приготувати з вершків?
    Що приготувати з вершків?
    Вершки - це поживний продукт, одержуваний з незбираного молока. Вони дуже широко використовуються в кулінарії. І сьогодні ми поговоримо про те, що з
    Кава з вершками
    Кава з вершками
    Кава - це бадьорить і тонізуючий напій, який ми звикли пити вранці, та й протягом дня теж. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів створення
    Полуниця з вершками
    Полуниця з вершками
    Полуниця з вершками - це дуже смачний і романтичний дует, який може виступати як самостійний десерт, або служити прошарком для торта. І сьогодні ми
    Сметанний крем - рецепт
    Сметанний крем - рецепт
    Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі