Що приготувати з вершків?
Вершки молочні натуральні - дуже поживний продукт, одержуваний з незбираного молока в результаті сепарації жирової фракції. Підприємства молочної промисловості постачають в торгові мережі, як правило, пастеризовані вершки з вмістом жиру від 10 до 35%, а також консервовані і навіть сухі. Також вершки містять близько 35% білка, близько 43% вуглеводів, корисні мікроелементи і багато вітамінів. Цей продукт використовують для виготовлення вершкового масла і сметани, а також приготування різноманітних кондитерських виробів. Крім того, вершки входять в рецептуру різних соусів, супів-пюре та фруктових десертів. Жирні вершки добре збиваються в густу піну.
Купуємо вершки жирністю 30 % або вище. Завчасно поміщаємо продукт в холодильник годин хоча б на 8. Також поміщаємо в холодильник посуд, в якій будемо збивати. Для збивання вершків використовуємо електричний міксер - спочатку на малих обертах (потім поступово підвищуємо швидкість).
Можна в процесі збивання потроху підсипати в вершки цукрову пудру з розрахунку близько 50 г пудри на 05 л вершків. Час збивання близько 10-20 хвилин, не більше: якщо збивати занадто швидко або занадто довго, може відбутися поділ на масло і пахту. Готові збиті вершки мають ніжну консистенцію, і, можна сказати, буквально тануть у роті.
Креми можна готувати зі збитих і не збитих вершків (у цьому випадку вони можуть бути дещо менш жирними). Для приготування кремів можна додавати в вершки ваніль, корицю, какао, кава, різні фруктові пюре , екстракти і горіхові наповнювачі (у вигляді пасти). Для подальшого використання в приготуванні різних складних страв можна навіть готувати вершково-рибні і вершково-овочеві креми з додаванням дрібного фаршу або овочевих пюре відповідно.
Що ще можна приготувати з вершками? Крім усього перерахованого вище з вершками можна готувати м'ясо і рибу (зрозуміло, якщо релігія дозволяє), а також різні овочі і фрукти.
Інгредієнти:
м'ясо курки або кролика (бажано, філе, без шкіри і кісток) - близько 500 м;
вершки жирні - близько 200 мл;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
часник - 2-4 зубчики;
сухі мелені спеції за вашим смаком, наприклад, суміш каррі;
рослинна олія;
сіль;
свіжа зелень.
Приготування
Злегка обсмажимо дрібно нарізану цибулю в казані на олії. Додамо в казан м'ясо, нарізане невеликими шматочками і обсмажуємо все разом до зміни кольору. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, періодично помішуючи і при необхідності підливаючи води.
Ближче до кінця процесу (за 8 хвилин до готовності) трохи додаємо сіль, додаємо сухі мелені спеції і вершки. Вимикаємо вогонь і приправляємо продавлений часником.
Подаємо з рисом, гречкою або відвареною картоплею і зеленню, втім, можна вибрати й інші гарніри.
Як приготувати збиті вершки?
Купуємо вершки жирністю 30 % або вище. Завчасно поміщаємо продукт в холодильник годин хоча б на 8. Також поміщаємо в холодильник посуд, в якій будемо збивати. Для збивання вершків використовуємо електричний міксер - спочатку на малих обертах (потім поступово підвищуємо швидкість).
Можна в процесі збивання потроху підсипати в вершки цукрову пудру з розрахунку близько 50 г пудри на 05 л вершків. Час збивання близько 10-20 хвилин, не більше: якщо збивати занадто швидко або занадто довго, може відбутися поділ на масло і пахту. Готові збиті вершки мають ніжну консистенцію, і, можна сказати, буквально тануть у роті.
Як приготувати крем з вершків?
Креми можна готувати зі збитих і не збитих вершків (у цьому випадку вони можуть бути дещо менш жирними). Для приготування кремів можна додавати в вершки ваніль, корицю, какао, кава, різні фруктові пюре , екстракти і горіхові наповнювачі (у вигляді пасти). Для подальшого використання в приготуванні різних складних страв можна навіть готувати вершково-рибні і вершково-овочеві креми з додаванням дрібного фаршу або овочевих пюре відповідно.
Що ще можна приготувати з вершками? Крім усього перерахованого вище з вершками можна готувати м'ясо і рибу (зрозуміло, якщо релігія дозволяє), а також різні овочі і фрукти.
Рецепт кролика або курки в вершках
Інгредієнти:
Приготування
Злегка обсмажимо дрібно нарізану цибулю в казані на олії. Додамо в казан м'ясо, нарізане невеликими шматочками і обсмажуємо все разом до зміни кольору. Зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, періодично помішуючи і при необхідності підливаючи води.
Ближче до кінця процесу (за 8 хвилин до готовності) трохи додаємо сіль, додаємо сухі мелені спеції і вершки. Вимикаємо вогонь і приправляємо продавлений часником.
Подаємо з рисом, гречкою або відвареною картоплею і зеленню, втім, можна вибрати й інші гарніри.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка з вершками
Курка з вершками - це смачне і ніжне блюдо, яке чудово підійде як для святкового, так і буденного столу. Пропонуємо вам 2 варіанти цього простого
Як збити вершки?
Бачили, як герої зарубіжних фільмів використовують збиті вершки в еротичних іграх, а також поїдають їх видавлюючи із спеціального балончика прямо в
Шоколадний заварний крем
Для промазування зверху або всередині різних кондитерський виробів, у тому числі тортів і тістечок використовують різні креми. І сьогодні ми
Полуничний крем
Полуниця - смачна ягода, в якій міститься безліч корисних речовин. З неї можна зробити безліч цікавих десертів. І зараз ми вам розповімо, як
Сметанно-шоколадний крем
Креми служать наповнювачами для різних кондитерських виробів: тортів, тістечок, еклерів, булочок і т. д. Варіантів створення кремів дуже багато. І
Сирно-йогуртовий крем
З натурального сиру і живого йогурту можна готувати смачні і корисні креми для промазування тортів, бісквітів, тістечок. І зараз ми вам підкажемо