Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно збити білки?

Як правильно збити білки?

16-03-2015, 15:16
1 654
Як правильно збити білки?
Збиті білки - інгредієнт більшості самих апетитних десертів, причому основний інгредієнт, що визначає якість кінцевого продукту.
Якщо ви молода господиня, яка задається питанням: «Як збити білки в піну?», поради з цієї статті, напевно допоможуть вам стати майстром у цій справі.

Як швидко і правильно збити білки?


Перед тим, як збити білки до бажаних білих піків, їх необхідно відокремити від жовтків. Робиться це елементарно, або шляхом пропускання через лійку або спеціальні «підхоплення» для жовтків, або шляхом перекидання жовтка їх однієї половинки розбитого яйця в іншу (при цьому білок буде вільно стікати за межі яєчної шкаралупи).
Перед відділенням білка, зверніть увагу на його температуру: вони краще збиваються, якщо температура яйця дорівнює кімнатної. Домогтися цього можна або попередньо діставши яйця з холодильника, або опустивши їх у теплу (але не гарячу!) воду.
Важливе питання і про те, де збивати білки. Для процесу збивання яєць відмінно підходить посуд з круглим дном, глибока, але невеликих розмірів. Матеріал, з якого вона виготовлена, також має значення - мідна миска дасть білі і м'які піки, завдяки високій реакційній здатності міді з білками, не тільки яєчними. Якщо ви використовуєте пластикову чи скляну посуд, додайте лимонної кислоти або оцту, які будуть підкисляти білки за аналогією з міддю, але ні в якому разі не користуйтеся посудом з алюмінію - вона надає продуктами зеленуватий або сіруватий відтінок і, до того ж, шкідлива для здоров'я.

Можна збити білки блендером або міксером?


Так, причому збити білки блендером буде, безумовно, більш зручно, ніж займатися цим вручну. З допомогою кухонних помічників білки збивають, починаючи з мінімальної швидкості і поступово додаючи обертів.
Як правильно збити білки?
При цьому стежте за рівномірністю збивання - ви повинні захоплювати весь обсяг білка, торкаючись дна посуду.

Як збити білки без міксера і блендера?


Звичайно ж, з допомогою віночка, принцип роботи аналогічний блендерному: починаємо з мінімуму, поступово набавляя швидкість. Головне в цій справі вчасно зупиниться - як тільки білі піки досягнуті, збивання слід припинити, інакше білки знову перейдуть до початкової склизкой консистенції і повернути їм пухнастість буде неможливо. Добре збиті білки мають великі товстостінні бульбашки, які лопаються лише при помішуванні.
І, насамкінець, про головне - збивайте білки перед безпосереднім використанням так, щоб вони не стояли, чекаючи своєї черги, і, відповідно, не осідали.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фруктова нарізка
Фруктова нарізка
Якщо ви вирішили здивувати гостей і поставити на святковий стіл дивовижно красиву фруктову нарізку, то ми пропонуємо вам кілька ідей для її
Безе в духовці
Безе в духовці
Безе - повітряне та солодке ласощі улюблене багатьма. Сьогодні ми розповімо, як правильно його приготувати в духовці за досить простим рецептами. Ну
Як збити вершки?
Як збити вершки?
Бачили, як герої зарубіжних фільмів використовують збиті вершки в еротичних іграх, а також поїдають їх видавлюючи із спеціального балончика прямо в
Французька меренга
Французька меренга
Меренга - це смачний десерт французької кухні, який можна подавати окремо, якщо запекти в духовці до стану безе або використовувати для прикраси