Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати сочники з сиром?

Як приготувати сочники з сиром?

18-01-2015, 19:27
3 088
Як приготувати сочники з сиром?
Пам'ятаєте, в дитинстві, всі дерева були великими, а зірки - яскравими. І як хочеться часом туди повернутися. А це можливо! Звуки, запахи і смак улюбленого сочника - все це здатне, нехай ненадовго, повернути час назад.Рецепт приготування сочников з сиром простий і невигадливий, а набір необхідних продуктів знайдеться в будь-якому холодильнику. І це - відмінний привід побалувати себе і близьких домашньою випічкою.

Рецепт сирного сочника


Інгредієнти:
Для тіста:

  • вершкове масло - 50 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • сметана -5 ст. ложок;

  • цукор -1/2 ст.;

  • сода -1/2 ч. ложки;

  • борошно - 2 ст.;

  • щіпка солі.


  • Для начинки:

  • сир - 200 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • ванільний цукор.


  • Приготування
    Весь процес приготування соковитою з сиром займає не більше години. Просіваємо борошно, змішуємо її з содою. Окремо збиваємо яйце з цукром і сіллю. Додаємо сметану, продовжуючи працювати віночком. Туди ж - розм'якшене до кімнатної температури (не розтоплене!) масло. Все добре збиваємо. Частинами вводимо борошно з содою, вимішуємо. Тісто для соковитою з сиром повинно вийти м'яким, пластичним. При необхідності можна додати ще 1/2 склянки борошна. Тісто загортаємо в харчову плівку і на півгодини відправляємо в холодильник.
    Тепер займемося начинкою. Сир протираємо через сито (технічно просунуті господині можуть скористатися блендером), змішуємо зі сметаною і борошном. Ложка борошна легко заміщується ложкою манки (вийде ніжніше, але тут вже хто воліє). Відокремлюємо білок і збиваємо його з цукром в міцну піну, додаємо ванільний цукор і з'єднуємо всі інгредієнти начинки разом.
    Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт товщиною 5-7 мм до Речі, і назва своє сочники отримали з-за такої розкочування тіста, сочень, тобто дуже тонко. З допомогою блюдця діаметром 10-12 см вирізаємо кругляш. На одну половину коржа кладемо приблизно столову ложку начинки, закриваємо зверху другою половиною і трохи защепляем краю. Втім, останнє можна і не робити, начинка не втече, а буде апетитно виглядати з підрум'яненого бочка.
    Як спекти сочні з сиром? Викладаємо сочники на змащений вершковим маслом деко(як варіант, на пергаментний папір) і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку хвилин на 15. Виймаємо, змащуємо сочні збитим з ложкою води (молока) жовтком, і знову відправляємо в духовку - підрум'янитися. Вийти яскрава, хрустка скоринка, і під нею - ніжна, соковита начинка. Ммм, пальчики оближеш А от є сочники краще на наступний день, тоді вони стають просто ідеальними. Той самий смак - зі шкільного буфету, за 10 копійок.

    Сочні з сиром з пісочного тіста


    Для тих же, хто віддає перевагу більш розсипчасте тісто, пропонуємо ще один рецепт.

    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершкове масло - 150 г;

  • цукор - 150 г;

  • сметана - 6 ст. ложок;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • борошно - 35 ст.;

  • щіпка солі.


  • Для начинки:

  • сир - 300 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • ванільний цукор - 1 ст. ложка;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • білок - 2 шт.;

  • манка - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Як приготувати сочники з сиром?

    Заважаємо, збиваємо все так само, як і в попередньому рецепті. А ось розкачати можна і по-іншому. Ділимо тісто на невеликі колобки і качалкою перетворюємо їх у млинці. На цьому етапі можна залучити маленьких помічників - діти обожнюють возитися з тестом. Нехай краї нерівні, зроблене своїми руками в 3 рази смачніше! І якщо ваш малюк сир не їсть ні в якому вигляді, сочники можуть стати відмінним виходом з положення.
    Далі все за схемою. Кладемо начинку, злегка защипуємо краю, і - в духовку. В начинку можна додати цедру лимона, родзинки, цукати, курагу, сушену вишню. Смак вийти цікавішим, насиченішим, але це вже зовсім інша історія!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сирні коржики з шинкою
    Сирні коржики з шинкою
    Балабушки - це відмінний варіант для перекусу або повноцінного вечері. Їх можна приготувати з різними начинками, все залежить від ваших уподобань. І
    Сочні з пісочного тіста
    Сочні з пісочного тіста
    Сочні - це дивовижне ласощі родом з дитинства. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з пісочного тіста з додаванням сиру і яблук. Читаємо наші
    Сочні на кефірі
    Сочні на кефірі
    Сочні - це популярні російські пиріжки з начинкою з сиру. І сьогодні ми з вами розглянемо кілька рецептів створення їх на кефірі. Вони виходять
    Рецепт галетів
    Рецепт галетів
    Галета - це ситний і легкий сніданок, поживна заміна хліба і взагалі вкрай зручний перекус. Різноманітними рецептами цієї перевіреної часом закуски
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили