Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Плюшка московська

Плюшка московська

18-01-2015, 12:28
1 768
Плюшка московська
Є продукти, смак яких нагадує дитинство. От якраз до них і відноситься плюшка московська. Солодка, ароматна, зверху посипана цукром. Смакота родом з дитинства. Зараз таких у продажу не зустрінеш, ось ми і поговоримо, як зануритися в ті часи і спекти московську плюшку будинку.

Як зробити московську плюшку?


Інгредієнти:

  • борошно - 2 кг;

  • дріжджі - 100 г;

  • молоко - 1 літр;

  • цукор - 1 склянка;

  • маргарин - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • сметана - 1 склянка;

  • олія соняшникова - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Стакан молока підігріваємо до теплого стану, додаємо в нього попередньо подрібнені дріжджі і 2 ст. ложки цукру. Все перемішуємо і залишаємо в теплому місці приблизно на півгодини. Коли дріжджі підійшли, переливаємо суміш в каструлю, в якій будемо замішувати тісто. Для цього також підійде емальоване відро, так як тесту буде багато. Додаємо молоко, що залишилося, воно теж повинно бути підігрітим. Та й взагалі всі інгредієнти дріжджового тесту бажано заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони трохи нагрілися. Тепле тісто буде краще підходити.
    Тепер додаємо склянку цукру, 2 яйця, сіль і добре вимішуємо. Розтоплюємо Маргарин і даємо йому трохи охолонути, додаємо в отриману суміш. Туди ж вливаємо сметану і ще раз вимішуємо. Тепер потихеньку додаємо просіяне борошно, не припиняючи місити тісто. Процес вимішування займе у вас не менше 40 хвилин. Хвилин через 20 після початку замісу додаємо столову ложку олії, продовжуємо місити, в кінці додаємо ложку масла. Після цього ставимо тісто в тепле місце підходити. Коли воно підійшло в перший раз, треба його обім'яти і знову поставити підходити.
    Готове тісто розділяємо на кульки, розмір вибирайте самі, чим крупніше кулька, тим більше буде ваша плюшка. Розкачуємо його в довгастий пласт, змащуємо маслом і посипаємо цукром. Звертаємо тісто рулетом по довгій стороні. З'єднуємо краї рулету і защипуємо їх. Притримуючи защипленний край, розрізаємо вздовж рулет, але не до кінця. Далі розгортаємо наш виріб, у нас вийшла плюшка у формі сердечка.
    Плюшка московська

    Викладаємо вироби на деко, змащене маслом, і даємо ще їм постояти хвилин 15. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

    Плюшка московська по ГОСТу


    Як ми вже говорили раніше, плюшки московські дійшли до нас ще з часів СРСР. Тоді був єдиний державний стандарт, за яким готувалися ці булочки. Ось саме цей рецепт ми вам і пропонуємо.
    Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту - 500 г (225 г в опару, 275 г в тісто);

  • пресовані дріжджі - 20 г;

  • сіль - 5 р;

  • цукор - 110 г;

  • масло вершкове несолоне - 70 г;

  • молоко коров'яче з жирністю 32 % - 150 г;

  • вода - 48 г (воду перемішуємо з молоком - в опару - 108 м, в тісто - 90 м) ;

  • яйця курячі - 2 шт. (в тісто - 5 р, на обмазку - 25 м);

  • ванілін - 125 р.


  • Приготування
    Згідно ГОСТу приготування виробів здійснюється опарним і безопарним способом. Для приготування опари інгредієнти вказані у списку продуктів.
    Для безопарного способу характерно запровадження всіх складових одночасно. При цьому дріжджі бажано активувати в невеликій кількості теплого молока з додаванням цукру. Рекомендована початкова температура бродіння тіста 29-31 градус, а час бродіння - 120-210 хвилин. З застосуванням попередньої активації дріжджів час скорочується до 120-150 хвилин.
    Спосіб приготування московської плюшки у формі сердечка описано в попередньому рецепті. Але крім цього ГОСТ передбачає й інші форми. Для цього на скрученому джгуті можна зробити не 1 а 2 або навіть 3 надрізу. Таким чином, при укладанні на деко вийде 2 або 3 пелюстки. Перед випіканням плюшки змазують яйцем і посипаються цукром.

    Плюшка московська - рецепт для хлібопічки


    Напевно, найбільшою складністю при приготуванні булочок є заміс тіста. Процес це тривалий, вимагає часу і сил. Просто чудово, якщо є можливість приготувати тісто для московських булочок в хлібопічці, практично всю роботу вона виконає за вас.
    Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • вода - 70 г;

  • молоко - 120 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор - 200 г (150 г в тісто 50 г для присипки);

  • дріжджі - 3 ч. ложки;

  • яйця - 2 шт. (15 яйця в тісто і 05 яйця для змащування);
  • Плюшка московська

  • ванілін - 15 р.


  • Приготування
    Всі складові викладаємо в ємність хлібопічки і виставляємо режим «Тісто», час приготування у кожній хлібопічки різне. По закінченню готування дістаємо тісто, воно повинно вийти досить пружним, але в той же час повітряним. Формуємо плюшки одним із способів, описаних у попередніх рецептах. Заготовки змащуємо яйцем, посипаємо цукром, викладаємо на змащене маслом деко і даємо підійти ще хвилин 25. Випікаємо в духовці 20 хвилин при температурі близько 200 градусів. Коли вироби почали рум'янитися, значить, вони готові.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом
    Булочки з кунжутом - це дивовижно ніжна випічка, яку можна поставити на святковий стіл, так і в будні вони чудово замінять хліб. Давайте розглянемо
    Рогалики з начинкою
    Рогалики з начинкою
    Коли хочеться спекти щось ніжне, солодке, з горіховим смаком, варто згадати про рецепти рогаликів з начинкою. Готувати їх одне задоволення! Адже часу
    Булочки з родзинками - рецепт
    Булочки з родзинками - рецепт
    Булочки з родзинками - відмінне доповнення до сніданку або полуденка. М'які, ніжні, солодкі - вони буквально тануть у роті. Як приготувати таку
    Тісто для пампушок
    Тісто для пампушок
    Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
    Тісто для ватрушок
    Тісто для ватрушок
    Всі ми з дитинства любимо ватрушки - відкритий пиріг з сирною начинкою. Для їх приготування, звичайно ж, необхідно зробити тісто. Воно може бути
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,