Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему
Тістечко «Павлова» - один з варіантів подачі популярного австралійського торта, створеного сотню років тому, в честь великої російської балерини. Десерт складається з французької меренги, збитих вершків і свіжих ягід і вражає вишуканістю, яскравістю і чудовим смаком, і, при всій величі, підкуповує простотою і легкістю приготування.
Тістечко «Анна Павлова» виконано у формі неглибокій кошики, зробленої з безе, наповненої кремом і ягодами. Для приготування яєчні білки збивають з цукровою пудрою, крохмалем і оцтом. Викладають масу на пергамент, надаючи їй форму, і випікають при 120 градусах 50 хвилин. Готові безе наповнюють збитими вершками і ягодами.
Десерт «Павлова» - рецепт, в якому можна заміняти компоненти. Так, замість вершків можна наповнити десерт маскарпоне, йогуртом або курдом.
Білки для безе необхідно збивати тільки в сухої знежиреної посуді. Їх збивають міксером, поступово збільшуючи швидкість і додаючи цукрову пудру маленькими порціями.
<iframe> </iframe>
Класичний десерт «Павлова» виготовляється у вигляді торта, нижній шар якого становить повітряний корж безе, а верх - збиті вершки і ягоди. Зробити його нескладно, якщо дотримуватися головних правил: білкова маса повинна випікатися при температурі 120 градусів 15 години в духовці, яку неможна відкривати до закінчення процесу.
Інгредієнти:
білки - 6 шт.;
цукрова пудра - 340 г;
оцет - 30 мл;
крохмаль - 40 г;
вершки 35% - 350 г;
полуниця - 10 шт.
Приготування
Збийте білки з цукровою пудрою, оцтом і крохмалем.
Викладіть масу на пергамент і випікайте при 120 градусах 90 хвилин.
Наповніть виріб збитими вершками та полуницею.
Крем для десерту «Павлова» можна приготувати не тільки з збитих вершків. Дуже ніжною виходить комбінація з додаванням крем-сиру, особливо, якщо використовувати продукт з невеликим відсотком жирності, який додасть десерту яскраво виражений вершковий смак і не зробить його важким. При цьому кількість цукру зводять до мінімуму.
Інгредієнти:
білки - 4 шт.;
цукрова пудра - 230 г;
вершки 30% - 200 г;
крем - сир - 250 г;
сік лимона - 30 мл;
крохмаль - 20 г;
оцет - 10 мл;
ягоди - 450 р.
Приготування
Збийте білки з 180 г цукрової пудри, оцтом, крохмалем і 20 мл соку лимона.
Випікайте порційно при 130 градусах годину.
Збийте вершки з крем - сиром, 50 г пудри і 10 мл соку.
Наповніть тістечко «Павлова» кремом і ягодами.
Десерт «Павлова» з сирним кремом - осучаснена версія класичного ласощі. Особливо популярні тістечка з маскарпоне. Ніжний італійський вершковий сир спочатку має кремову консистенцію, приємний солодкуватий смак,стабільний і дуже легкий у роботі, потрібно збити маскарпоне з цукром - і наповнення готове.
Інгредієнти:
білки - 6 шт.;
цукор - 250 г;
винний оцет - 10 мл;
крохмаль - 20 г;
сік лимона - 10 мл;
маскарпоне - 500 г;
цукрова пудра - 60 г;
малина - 450 р.
Приготування
Збийте білки з цукром, крохмалем, оцтом і соком.
Випікайте масу порційно при 100 градусах 15 години.
Збийте сир з пудрою.
Наповніть міні-тістечко «Павлова» кремом і ягодами.
Кавовий десерт «Павлова» - одна з варіацій класичного рецепту. Щіпка меленої кави, доданого у збиті білки, надає меренге благородний шоколадний колір і легкий присмак ароматного капучіно. У цьому випадку, принципово використання якісного меленої кави, оскільки розчинна - зробить безе кислим.
Інгредієнти:
білки - 6 шт.;
цукор - 480 м;
мелена кава - 20 г;
винний оцет - 10 мл;
шоколад - 100 г;
малина - 350 г;
вершки 35% - 550 р.
Приготування
Збийте білки з цукром.
Додайте в масу кави, 50 г тертого шоколаду, оцет.
Запікайте порційно при 130 градусах 15 години.
Прикрасьте тістечко кавове «Павлова» збитими вершками, ягодами і шоколадом.
Тістечко «Павлова» - рецепт, не обмежує кулінарів тільки класичними компонентами. Багато з них прикрашають десерт вершковою карамеллю , роблячи її з вершків і масла. Завдяки цьому, карамель набуває ніжний золотистий відтінок, насичений вершковий смак і консистенцію соусу, підкреслює хрустку текстуру безе.
Інгредієнти:
білки - 4 шт.;
цукрова пудра - 250 г;
винний оцет - 10 мл;
крохмаль - 20 г;
ягоди - 350 г;
цукор - 100 г;
вершки - 550 г;
масло - 30 р.
Інгредієнти:
Збийте білки з 250 г пудри, крохмалем і оцтом.
Випікайте порційно при 150 градусах 50 хвилин.
Прогрійте 100 г цукру до золотистого кольору.
Перемішайте з 150 г гарячих вершків і маслом.
Наповніть тістечко збитими вершками, ягодами і карамеллю.
Подавайте тістечко карамельне «Павлова» відразу після приготування.
Крем для тістечок «Павлова» - єдине, чим можна урізноманітнити десерт. Дуже вдалим вважається поєднання хрусткою меренги з м'яким заварним кремом. Цей живильний і, одночасно, легкий продукт володіє ніжним смаком, необхідної густоти і дуже доречний у даному рецепті, оскільки робиться з жовтків, що залишилися від безе.
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.;
цукрова пудра - 280 м;
крохмаль - 50 г;
сік лимона - 5 мл;
полуниця - 150 г;
банан - 1 шт.;
ожина - 80 г;
молоко - 400 мл
Приготування
Збийте білки з 200 г пудри, соком і 10 г крохмалю.
Запікайте масу порційно 15 години при 120 градусах.
Змішайте жовтки з 80 г пудри і 40 г крохмалю.
Додайте гаряче молоко і проваріть 4 хвилин.
Наповніть тістечко «Павлова» кремом і фруктами.
Шанувальники низькокалорійних і освіжаючих десертів можуть зробити безе «Павлова» з лимонним курдом . Цей крем, зварений з фруктового соку і жовтків, відрізняється кисло-солодким смаком, яскравим жовтим кольором і дуже стійкі. Він не так поживний, як інші варіанти, а тому користується визнанням у ласунів на дієті.
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.;
цукрова пудра - 150 г;
крохмаль - 20 г;
сік лимона - 90 мл;
цедра - 20 г;
цукор - 150 г;
масло - 50 г;
полуниця - 4 шт.
Приготування
Збийте білки з пудрою, крохмалем і 10 мл соку лимона.
Випікайте порційно при 120 градусах 80 хвилин.
Змішайте цукор, жовтки і 80 мл соку лимона і проваріть до загустіння.
Додайте цедру і масло.
Наповніть тістечка курдів і полуницею.
Рецепт приготування десерту «Павлова» у виконанні Юлії Висоцької відноситься до класичної варіації. Кулінар акцентує увагу на меренге. Спочатку вона збиває білки з лимонним соком, потім - з цукром, а оцет і крохмаль вводить вже в готову масу. В результаті, десерт після запікання зберігає вологість всередині і набуває корочку зовні.
Інгредієнти:
білки - 4 шт.;
цукор - 180 г;
крохмаль - 60 г;
оцет - 10 мл;
сік лимона - 10 мл;
вершки - 250 мл;
ягоди - 400 р.
Приготування
Збийте білки з соком.
Додайте цукор і ще раз збийте.
Вмішайте крохмаль з оцтом в білки.
Випікайте десерт 15 години при 100 градусах.
Прикрасьте збитими вершками і ягодами.
<iframe> </iframe>
Тістечко-безе «Павлова» не тільки смачне, але і практичне ласощі. Дотримуючись правильний температурний режим, десерт можна зберігати в розібраному вигляді в холодильнику протягом кількох днів. Щоб коржі не ввібрали в себе сторонні запахи, їх поміщають в герметичний контейнер і тримають на полиці, а крем і фрукти відправляють в морозилку.
За 3 години до подачі, крем та фрукти слід розморозити. Якщо фрукти обводнились, рідина злити і промакнуть фрукти серветкою.
Торт не рекомендують наповнювати кремом і фруктами заздалегідь, щоб він не розкис, тому збирати його треба перед самою подачею.
Як приготувати десерт «Павлова» в домашніх умовах?
Тістечко «Анна Павлова» виконано у формі неглибокій кошики, зробленої з безе, наповненої кремом і ягодами. Для приготування яєчні білки збивають з цукровою пудрою, крохмалем і оцтом. Викладають масу на пергамент, надаючи їй форму, і випікають при 120 градусах 50 хвилин. Готові безе наповнюють збитими вершками і ягодами.
<iframe> </iframe>
Десерт «Павлова» - класичний рецепт
Класичний десерт «Павлова» виготовляється у вигляді торта, нижній шар якого становить повітряний корж безе, а верх - збиті вершки і ягоди. Зробити його нескладно, якщо дотримуватися головних правил: білкова маса повинна випікатися при температурі 120 градусів 15 години в духовці, яку неможна відкривати до закінчення процесу.
Інгредієнти:
Приготування
Тістечко «Павлова» з кремом - рецепт
Крем для десерту «Павлова» можна приготувати не тільки з збитих вершків. Дуже ніжною виходить комбінація з додаванням крем-сиру, особливо, якщо використовувати продукт з невеликим відсотком жирності, який додасть десерту яскраво виражений вершковий смак і не зробить його важким. При цьому кількість цукру зводять до мінімуму.
Інгредієнти:
Приготування
Тістечко «Павлова» з кремом маскарпоне - рецепт
Десерт «Павлова» з сирним кремом - осучаснена версія класичного ласощі. Особливо популярні тістечка з маскарпоне. Ніжний італійський вершковий сир спочатку має кремову консистенцію, приємний солодкуватий смак,стабільний і дуже легкий у роботі, потрібно збити маскарпоне з цукром - і наповнення готове.
Інгредієнти:
Приготування
Кавовий десерт «Павлова» - рецепт
Кавовий десерт «Павлова» - одна з варіацій класичного рецепту. Щіпка меленої кави, доданого у збиті білки, надає меренге благородний шоколадний колір і легкий присмак ароматного капучіно. У цьому випадку, принципово використання якісного меленої кави, оскільки розчинна - зробить безе кислим.
Інгредієнти:
Приготування
Десерт «Павлова» з карамеллю
Тістечко «Павлова» - рецепт, не обмежує кулінарів тільки класичними компонентами. Багато з них прикрашають десерт вершковою карамеллю , роблячи її з вершків і масла. Завдяки цьому, карамель набуває ніжний золотистий відтінок, насичений вершковий смак і консистенцію соусу, підкреслює хрустку текстуру безе.
Інгредієнти:
Інгредієнти:
Десерт «Павлова» з заварним кремом
Крем для тістечок «Павлова» - єдине, чим можна урізноманітнити десерт. Дуже вдалим вважається поєднання хрусткою меренги з м'яким заварним кремом. Цей живильний і, одночасно, легкий продукт володіє ніжним смаком, необхідної густоти і дуже доречний у даному рецепті, оскільки робиться з жовтків, що залишилися від безе.
Інгредієнти:
Приготування
Тістечко «Павлова» з лимонним курдом
Шанувальники низькокалорійних і освіжаючих десертів можуть зробити безе «Павлова» з лимонним курдом . Цей крем, зварений з фруктового соку і жовтків, відрізняється кисло-солодким смаком, яскравим жовтим кольором і дуже стійкі. Він не так поживний, як інші варіанти, а тому користується визнанням у ласунів на дієті.
Інгредієнти:
Приготування
Десерт «Анна Павлова» від Юлії Висоцької - рецепт
Рецепт приготування десерту «Павлова» у виконанні Юлії Висоцької відноситься до класичної варіації. Кулінар акцентує увагу на меренге. Спочатку вона збиває білки з лимонним соком, потім - з цукром, а оцет і крохмаль вводить вже в готову масу. В результаті, десерт після запікання зберігає вологість всередині і набуває корочку зовні.
Інгредієнти:
Приготування
<iframe> </iframe>
Як зберігати десерт «Павлова»?
Тістечко-безе «Павлова» не тільки смачне, але і практичне ласощі. Дотримуючись правильний температурний режим, десерт можна зберігати в розібраному вигляді в холодильнику протягом кількох днів. Щоб коржі не ввібрали в себе сторонні запахи, їх поміщають в герметичний контейнер і тримають на полиці, а крем і фрукти відправляють в морозилку.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тістечко Шу з кракелюр з заварного тіста - рецепти начинок з різного крему
Тістечко Шу - це вишуканий французький десерт, зроблений з найніжнішого заварного тіста, покритого хрустким кракелюром і наповненого начинкою. Велика

Тістечко «Буше» в домашніх умовах за класичним рецептом і за Гостом СРСР
Тістечко «Буша» - неймовірно апетитний французький десерт з бісквіту, прослоенного ніжним кремом. Зверху ласощі поливають глазур'ю або розтопленим

Безе в мультиварці
Повітряне безе, або меренги - одне з перевірених часом ласощів, яка не завдасть клопоту в приготуванні. Готувати безе можна в духовці, або

Безе в духовці
Безе - повітряне та солодке ласощі улюблене багатьма. Сьогодні ми розповімо, як правильно його приготувати в духовці за досить простим рецептами. Ну

Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо

Тістечко безе
Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про