» » Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему
Тістечко «Павлова» - один з варіантів подачі популярного австралійського торта, створеного сотню років тому, в честь великої російської балерини. Десерт складається з французької меренги, збитих вершків і свіжих ягід і вражає вишуканістю, яскравістю і чудовим смаком, і, при всій величі, підкуповує простотою і легкістю приготування.

Як приготувати десерт «Павлова» в домашніх умовах?


Тістечко «Анна Павлова» виконано у формі неглибокій кошики, зробленої з безе, наповненої кремом і ягодами. Для приготування яєчні білки збивають з цукровою пудрою, крохмалем і оцтом. Викладають масу на пергамент, надаючи їй форму, і випікають при 120 градусах 50 хвилин. Готові безе наповнюють збитими вершками і ягодами.

  • Десерт «Павлова» - рецепт, в якому можна заміняти компоненти. Так, замість вершків можна наповнити десерт маскарпоне, йогуртом або курдом.

  • Білки для безе необхідно збивати тільки в сухої знежиреної посуді. Їх збивають міксером, поступово збільшуючи швидкість і додаючи цукрову пудру маленькими порціями.


  • <iframe> </iframe>

    Десерт «Павлова» - класичний рецепт

    Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

    Класичний десерт «Павлова» виготовляється у вигляді торта, нижній шар якого становить повітряний корж безе, а верх - збиті вершки і ягоди. Зробити його нескладно, якщо дотримуватися головних правил: білкова маса повинна випікатися при температурі 120 градусів 15 години в духовці, яку неможна відкривати до закінчення процесу.
    Інгредієнти:

  • білки - 6 шт.;

  • цукрова пудра - 340 г;

  • оцет - 30 мл;

  • крохмаль - 40 г;

  • вершки 35% - 350 г;

  • полуниця - 10 шт.


  • Приготування

  • Збийте білки з цукровою пудрою, оцтом і крохмалем.

  • Викладіть масу на пергамент і випікайте при 120 градусах 90 хвилин.

  • Наповніть виріб збитими вершками та полуницею.


  • Тістечко «Павлова» з кремом - рецепт


    Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

    Крем для десерту «Павлова» можна приготувати не тільки з збитих вершків. Дуже ніжною виходить комбінація з додаванням крем-сиру, особливо, якщо використовувати продукт з невеликим відсотком жирності, який додасть десерту яскраво виражений вершковий смак і не зробить його важким. При цьому кількість цукру зводять до мінімуму.
    Інгредієнти:

  • білки - 4 шт.;

  • цукрова пудра - 230 г;

  • вершки 30% - 200 г;

  • крем - сир - 250 г;

  • сік лимона - 30 мл;

  • крохмаль - 20 г;

  • оцет - 10 мл;

  • ягоди - 450 р.


  • Приготування

  • Збийте білки з 180 г цукрової пудри, оцтом, крохмалем і 20 мл соку лимона.

  • Випікайте порційно при 130 градусах годину.

  • Збийте вершки з крем - сиром, 50 г пудри і 10 мл соку.

  • Наповніть тістечко «Павлова» кремом і ягодами.


  • Тістечко «Павлова» з кремом маскарпоне - рецепт

    Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

    Десерт «Павлова» з сирним кремом - осучаснена версія класичного ласощі. Особливо популярні тістечка з маскарпоне. Ніжний італійський вершковий сир спочатку має кремову консистенцію, приємний солодкуватий смак,стабільний і дуже легкий у роботі, потрібно збити маскарпоне з цукром - і наповнення готове.
    Інгредієнти:

  • білки - 6 шт.;

  • цукор - 250 г;

  • винний оцет - 10 мл;

  • крохмаль - 20 г;

  • сік лимона - 10 мл;

  • маскарпоне - 500 г;

  • цукрова пудра - 60 г;

  • малина - 450 р.


  • Приготування

  • Збийте білки з цукром, крохмалем, оцтом і соком.

  • Випікайте масу порційно при 100 градусах 15 години.

  • Збийте сир з пудрою.

  • Наповніть міні-тістечко «Павлова» кремом і ягодами.


  • Кавовий десерт «Павлова» - рецепт

    Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

    Кавовий десерт «Павлова» - одна з варіацій класичного рецепту. Щіпка меленої кави, доданого у збиті білки, надає меренге благородний шоколадний колір і легкий присмак ароматного капучіно. У цьому випадку, принципово використання якісного меленої кави, оскільки розчинна - зробить безе кислим.
    Інгредієнти:

  • білки - 6 шт.;

  • цукор - 480 м;

  • мелена кава - 20 г;

  • винний оцет - 10 мл;

  • шоколад - 100 г;

  • малина - 350 г;

  • вершки 35% - 550 р.


  • Приготування



  • Збийте білки з цукром.

  • Додайте в масу кави, 50 г тертого шоколаду, оцет.

  • Запікайте порційно при 130 градусах 15 години.

  • Прикрасьте тістечко кавове «Павлова» збитими вершками, ягодами і шоколадом.


  • Десерт «Павлова» з карамеллю

    Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

    Тістечко «Павлова» - рецепт, не обмежує кулінарів тільки класичними компонентами. Багато з них прикрашають десерт вершковою карамеллю , роблячи її з вершків і масла. Завдяки цьому, карамель набуває ніжний золотистий відтінок, насичений вершковий смак і консистенцію соусу, підкреслює хрустку текстуру безе.
    Інгредієнти:

  • білки - 4 шт.;

  • цукрова пудра - 250 г;

  • винний оцет - 10 мл;

  • крохмаль - 20 г;

  • ягоди - 350 г;

  • цукор - 100 г;

  • вершки - 550 г;

  • масло - 30 р.


  • Інгредієнти:

  • Збийте білки з 250 г пудри, крохмалем і оцтом.

  • Випікайте порційно при 150 градусах 50 хвилин.

  • Прогрійте 100 г цукру до золотистого кольору.

  • Перемішайте з 150 г гарячих вершків і маслом.

  • Наповніть тістечко збитими вершками, ягодами і карамеллю.

  • Подавайте тістечко карамельне «Павлова» відразу після приготування.


  • Десерт «Павлова» з заварним кремом

    Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

    Крем для тістечок «Павлова» - єдине, чим можна урізноманітнити десерт. Дуже вдалим вважається поєднання хрусткою меренги з м'яким заварним кремом. Цей живильний і, одночасно, легкий продукт володіє ніжним смаком, необхідної густоти і дуже доречний у даному рецепті, оскільки робиться з жовтків, що залишилися від безе.
    Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • цукрова пудра - 280 м;

  • крохмаль - 50 г;

  • сік лимона - 5 мл;

  • полуниця - 150 г;

  • банан - 1 шт.;

  • ожина - 80 г;

  • молоко - 400 мл


  • Приготування

  • Збийте білки з 200 г пудри, соком і 10 г крохмалю.

  • Запікайте масу порційно 15 години при 120 градусах.

  • Змішайте жовтки з 80 г пудри і 40 г крохмалю.

  • Додайте гаряче молоко і проваріть 4 хвилин.

  • Наповніть тістечко «Павлова» кремом і фруктами.


  • Тістечко «Павлова» з лимонним курдом

    Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

    Шанувальники низькокалорійних і освіжаючих десертів можуть зробити безе «Павлова» з лимонним курдом . Цей крем, зварений з фруктового соку і жовтків, відрізняється кисло-солодким смаком, яскравим жовтим кольором і дуже стійкі. Він не так поживний, як інші варіанти, а тому користується визнанням у ласунів на дієті.
    Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • цукрова пудра - 150 г;

  • крохмаль - 20 г;

  • сік лимона - 90 мл;

  • цедра - 20 г;

  • цукор - 150 г;

  • масло - 50 г;

  • полуниця - 4 шт.


  • Приготування

  • Збийте білки з пудрою, крохмалем і 10 мл соку лимона.

  • Випікайте порційно при 120 градусах 80 хвилин.

  • Змішайте цукор, жовтки і 80 мл соку лимона і проваріть до загустіння.

  • Додайте цедру і масло.

  • Наповніть тістечка курдів і полуницею.


  • Десерт «Анна Павлова» від Юлії Висоцької - рецепт

    Тістечко «Павлова» за класичним рецептом і з різними варіантами крему

    Рецепт приготування десерту «Павлова» у виконанні Юлії Висоцької відноситься до класичної варіації. Кулінар акцентує увагу на меренге. Спочатку вона збиває білки з лимонним соком, потім - з цукром, а оцет і крохмаль вводить вже в готову масу. В результаті, десерт після запікання зберігає вологість всередині і набуває корочку зовні.
    Інгредієнти:

  • білки - 4 шт.;

  • цукор - 180 г;

  • крохмаль - 60 г;

  • оцет - 10 мл;

  • сік лимона - 10 мл;

  • вершки - 250 мл;

  • ягоди - 400 р.


  • Приготування

  • Збийте білки з соком.

  • Додайте цукор і ще раз збийте.

  • Вмішайте крохмаль з оцтом в білки.

  • Випікайте десерт 15 години при 100 градусах.

  • Прикрасьте збитими вершками і ягодами.


  • <iframe> </iframe>

    Як зберігати десерт «Павлова»?


    Тістечко-безе «Павлова» не тільки смачне, але і практичне ласощі. Дотримуючись правильний температурний режим, десерт можна зберігати в розібраному вигляді в холодильнику протягом кількох днів. Щоб коржі не ввібрали в себе сторонні запахи, їх поміщають в герметичний контейнер і тримають на полиці, а крем і фрукти відправляють в морозилку.

  • За 3 години до подачі, крем та фрукти слід розморозити. Якщо фрукти обводнились, рідина злити і промакнуть фрукти серветкою.

  • Торт не рекомендують наповнювати кремом і фруктами заздалегідь, щоб він не розкис, тому збирати його треба перед самою подачею.
    Додав: admin | 17-03-2018, 19:48
    Переглядів: 114