Безе в мультиварці
Безе - дуже калорійне, але шалено смачне, повітряне ласощі, яке сподобається всім без винятку. Недарма французи назвали цей десерт «поцілунком» (від французького слова «baiser»). Хрустке, ніжне, розсипчасте м-м-м, справжню насолоду, яке просто тане в роті! Але якщо ви боїтеся придбати пару зайвих кілограмів, то краще не сильно захоплюватися цим десертом.
Зазвичай безе готують в духовці або, в крайньому випадку, мікрохвильовці але мало хто знає, що його з легкістю можна зробити у звичайній мультиварці. Давайте більш детально розглянемо деякі рецепти приготування безе і здивуємо всіх ваших домочадців цим чудовим ласощами.
Інгредієнти:
яєчні білки - 5 шт;
цукровий пісок - 10 ст. ложок;
сіль - щіпка.
Приготування
Як приготувати безе в мультиварці? Беремо яйця, акуратно відокремлюємо білки від жовтків і ставимо білки на 30 хвилин у холодильник, потім гарненько збиваємо їх міксером до утворення пишної густої піни і поступово всипаємо цукор і щіпку солі. Чашу мультиварки змащуємо маслом, і за допомогою кондитерського мішка відсаджуємо невеликі безешки. Виставляємо програму «Випічка» і чекаємо 30 хвилин, поки вони як слід, підсохнуть. По закінченню цього часу, чекаємо ще 10 хвилин, і тільки потім відкриваємо мультиварку, щоб безе не впали. Акуратно дістаємо десерт, охолоджуємо і подаємо як ласощі до чаю або кави.
Інгредієнти:
куряче яйце - 5 шт.;
цукровий пісок - 200 г;
ванілін - 3 г;
кукурудзяне борошно - 1 ст. ложка;
свіжа полуниця для прикраси;
збиті вершки для прикраси.
Приготування
Як зробити торт-безе (наприклад, торт "Павлова" ) в мультиварці? Все досить просто, беремо курячі яйця, акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Білки добре охолоджуємо і збиваємо міксером до утворення пишної піни. Потім поступово вводимо ванілін і кладемо цукор, продовжуючи збивати до однорідного стану і повного розчинення цукру. Тепер, чашу мультиварки застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї збиту білкову масу за допомогою кондитерського мішка. Закриваємо каструлю, виставляємо програму «Випічка» і запікаємо ласощі протягом 30 хвилин. Даємо безе постояти в мультиварці ще 10 хвилин, після закінчення готування, а потім акуратно, щоб не поламати, дістаємо заготовку для торта, остуджуємо, прикрашаємо зверху збитими вершками і свіжими ягодами полуниці.
Зазвичай безе готують в духовці або, в крайньому випадку, мікрохвильовці але мало хто знає, що його з легкістю можна зробити у звичайній мультиварці. Давайте більш детально розглянемо деякі рецепти приготування безе і здивуємо всіх ваших домочадців цим чудовим ласощами.
Рецепт безе в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати безе в мультиварці? Беремо яйця, акуратно відокремлюємо білки від жовтків і ставимо білки на 30 хвилин у холодильник, потім гарненько збиваємо їх міксером до утворення пишної густої піни і поступово всипаємо цукор і щіпку солі. Чашу мультиварки змащуємо маслом, і за допомогою кондитерського мішка відсаджуємо невеликі безешки. Виставляємо програму «Випічка» і чекаємо 30 хвилин, поки вони як слід, підсохнуть. По закінченню цього часу, чекаємо ще 10 хвилин, і тільки потім відкриваємо мультиварку, щоб безе не впали. Акуратно дістаємо десерт, охолоджуємо і подаємо як ласощі до чаю або кави.
Торт безе в мультиварці з полуницею і вершками
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити торт-безе (наприклад, торт "Павлова" ) в мультиварці? Все досить просто, беремо курячі яйця, акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Білки добре охолоджуємо і збиваємо міксером до утворення пишної піни. Потім поступово вводимо ванілін і кладемо цукор, продовжуючи збивати до однорідного стану і повного розчинення цукру. Тепер, чашу мультиварки застеляємо пергаментним папером і викладаємо на неї збиту білкову масу за допомогою кондитерського мішка. Закриваємо каструлю, виставляємо програму «Випічка» і запікаємо ласощі протягом 30 хвилин. Даємо безе постояти в мультиварці ще 10 хвилин, після закінчення готування, а потім акуратно, щоб не поламати, дістаємо заготовку для торта, остуджуємо, прикрашаємо зверху збитими вершками і свіжими ягодами полуниці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Безе з горіхами - рецепт
Безе - це збиті яєчні білки, запечені в духовці. І зараз ми вам розповімо, як приготувати його з горіхами. Вийде повітряний, легкий і смачний десерт,
Торт «Графські руїни» з безе
Хто ж з нас не пробував такий смачний десерт, як торт «Графські руїни». І сьогодні ми вам розповімо, як правильно його спекти з безе в домашніх
Тістечко безе
Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про
Печиво безе - рецепт
Печиво з безе - це дуже смачний і повітряний десерт, який припаде до душі не тільки маленьким дітям, але і дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів