Безе з горіхами - рецепт
Безе - улюблений і легкий десерт багатьох людей. Він являє собою добре збиті і запечені в духовці яєчні білки. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами приготування повітряного безе з горіхами.
Інгредієнти:
яєчні білки - 8 шт.;
пудра цукрова - 150 г;
цукор - 200 г;
мелені волоські горіхи - 150 г;
сироп - 200 г;
крохмаль - 30 г;
масло вершкове.
Приготування
Отже, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо перші в тугу щільну піну, поступово підсипаючи сахарочек. Крохмаль окремо збиваємо з цукровою пудрою, просіваємо через ситечко і акуратно вводимо все в білкову масу. Потім викладаємо безе на деко, застелений пергаментним папером, а зверху присипаємо подрібненими волоськими горіхами. Запікаємо в духовці при температурі 100 градусів 45 хвилин. Готові тістечка безе з горіхами поливаємо улюбленим сиропом і подаємо ласощі до чаю.
Інгредієнти:
волоські горіхи - 1 ст.;
цукровий пісок - 1 ст.;
куряче яйце - 3 шт.
Приготування
Отже, беремо чисту і суху миску, відокремлюємо в неї яєчні білки і збиваємо міксером на мінімальних обертах. Потім поступово підсипаємо сахарочек, а швидкість міксера поетапно збільшуємо, доводячи до максимальної. В результаті у вас повинна вийти повітряна гладка біла маса. Виймаємо акуратненько віночки і додаємо у збиті білки рубані волоські горішки. Обережно перемішуємо масу ложкою і викладаємо білкове тісто на деко, покритий пергаментом і промазанний маслом. Вмикаємо духовку і підсушуємо безе при температурі 100 градусів близько години. Після цього зменшуємо температуру до 50 градусів і досушуємо безешки ще приблизно 1 годину, до готовності.
Інгредієнти:
Для коржів:
арахіс - 140 г;
яєчні білки - 5 шт;
цукор - 250 р.
Для крему:
яєчні жовтки - 2 шт.;
молоко - 200 мл;
борошно - 20 г;
цукор - 20 г;
ванілін - 1 пакетик.
Приготування
Для приготування торта, спочатку необхідно приготувати заздалегідь коржі . Краще зробити їх ввечері, щоб за ніч вони добре підсохли. Отже, акуратно відокремлюємо білки від жовтків і охолоджуємо перші в холодильнику. Потім збиваємо їх міксером до утворення міцних піків і поступово починаємо вводити цукровий пісок, продовжуючи збивати, до отримання блискучої густої маси. По часу це займе приблизно 7 - 10 хвилин.
Велике деко застеляємо папером для випічки і, використовуючи тарілку, малюємо на папері 3 кола діаметром приблизно 15-17 сантиметрів, залежно від розміру вашого листа. Волоські горіхи рубаємо ножем на великі шматочки і злегка обсмажуємо на сухій сковорідці на слабенькому вогні, стежачи, щоб вони не підгоріли. Тепер беремо кілька ложечок збитою білкової маси і викладаємо її на підготовлений пергаментний аркуш, розподіляючи між намальованими колами. Вони знадобляться нам потім для прикраси торта як крихти. До решти маси додаємо остиглі підсушені горіхи і акуратно перемішуємо.
Готову білкову масу рівномірно розподіляємо на намальованих колах і розгладжуємо поверхню ложечкою. Відправляємо деко в духовку і підсушуємо наші коржі протягом 3 годин при температурі 90 градусів. Після цього духовку вимикаємо, відкриваємо дверцята і залишаємо безе на всю ніч остигати.
Вранці переходимо до приготування крему для торта. Для цього яєчний жовток гарненько розтираємо з цукровою пудрою, підсипаємо борошно і перемішуємо все до однорідної маси. Молоко наливаємо в миску, додаємо сахарочек, ванілін, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Частиною гарячого молока заливаємо жовткову суміш і ретельно перемішуємо.
Потім з'єднуємо загуслу масу з рештою молочком і швиденько розмішуючи, варимо крем до загустіння. Потім знімаємо посуд з вогню, накриваємо харчовою плівкою і повністю охолодити. Коржики викладаємо на плоске блюдо, промазуємо їх рясно кремом, прикрашаємо крихтою і прибираємо готовий тортик в холодильник на кілька годин.
Безе з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо перші в тугу щільну піну, поступово підсипаючи сахарочек. Крохмаль окремо збиваємо з цукровою пудрою, просіваємо через ситечко і акуратно вводимо все в білкову масу. Потім викладаємо безе на деко, застелений пергаментним папером, а зверху присипаємо подрібненими волоськими горіхами. Запікаємо в духовці при температурі 100 градусів 45 хвилин. Готові тістечка безе з горіхами поливаємо улюбленим сиропом і подаємо ласощі до чаю.
Безе з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Отже, беремо чисту і суху миску, відокремлюємо в неї яєчні білки і збиваємо міксером на мінімальних обертах. Потім поступово підсипаємо сахарочек, а швидкість міксера поетапно збільшуємо, доводячи до максимальної. В результаті у вас повинна вийти повітряна гладка біла маса. Виймаємо акуратненько віночки і додаємо у збиті білки рубані волоські горішки. Обережно перемішуємо масу ложкою і викладаємо білкове тісто на деко, покритий пергаментом і промазанний маслом. Вмикаємо духовку і підсушуємо безе при температурі 100 градусів близько години. Після цього зменшуємо температуру до 50 градусів і досушуємо безешки ще приблизно 1 годину, до готовності.
Торт з безе і горіхами
Інгредієнти:
Для коржів:
Для крему:
Приготування
Для приготування торта, спочатку необхідно приготувати заздалегідь коржі . Краще зробити їх ввечері, щоб за ніч вони добре підсохли. Отже, акуратно відокремлюємо білки від жовтків і охолоджуємо перші в холодильнику. Потім збиваємо їх міксером до утворення міцних піків і поступово починаємо вводити цукровий пісок, продовжуючи збивати, до отримання блискучої густої маси. По часу це займе приблизно 7 - 10 хвилин.
Велике деко застеляємо папером для випічки і, використовуючи тарілку, малюємо на папері 3 кола діаметром приблизно 15-17 сантиметрів, залежно від розміру вашого листа. Волоські горіхи рубаємо ножем на великі шматочки і злегка обсмажуємо на сухій сковорідці на слабенькому вогні, стежачи, щоб вони не підгоріли. Тепер беремо кілька ложечок збитою білкової маси і викладаємо її на підготовлений пергаментний аркуш, розподіляючи між намальованими колами. Вони знадобляться нам потім для прикраси торта як крихти. До решти маси додаємо остиглі підсушені горіхи і акуратно перемішуємо.
Готову білкову масу рівномірно розподіляємо на намальованих колах і розгладжуємо поверхню ложечкою. Відправляємо деко в духовку і підсушуємо наші коржі протягом 3 годин при температурі 90 градусів. Після цього духовку вимикаємо, відкриваємо дверцята і залишаємо безе на всю ніч остигати.
Вранці переходимо до приготування крему для торта. Для цього яєчний жовток гарненько розтираємо з цукровою пудрою, підсипаємо борошно і перемішуємо все до однорідної маси. Молоко наливаємо в миску, додаємо сахарочек, ванілін, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Частиною гарячого молока заливаємо жовткову суміш і ретельно перемішуємо.
Потім з'єднуємо загуслу масу з рештою молочком і швиденько розмішуючи, варимо крем до загустіння. Потім знімаємо посуд з вогню, накриваємо харчовою плівкою і повністю охолодити. Коржики викладаємо на плоске блюдо, промазуємо їх рясно кремом, прикрашаємо крихтою і прибираємо готовий тортик в холодильник на кілька годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Безе в мультиварці
Повітряне безе, або меренги - одне з перевірених часом ласощів, яка не завдасть клопоту в приготуванні. Готувати безе можна в духовці, або
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
Тістечко безе
Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про
Печиво безе - рецепт
Печиво з безе - це дуже смачний і повітряний десерт, який припаде до душі не тільки маленьким дітям, але і дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів