Безе - улюблений і легкий десерт багатьох людей. Він являє собою добре збиті і запечені в духовці яєчні білки. Сьогодні ми поділимося з вами рецептами приготування повітряного безе з горіхами.
Безе з волоськими горіхами
Інгредієнти: яєчні білки - 8 шт.; пудра цукрова - 150 г; цукор - 200 г; мелені волоські горіхи - 150 г; сироп - 200 г; крохмаль - 30 г; масло вершкове. Приготування Отже, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо перші в тугу щільну піну, поступово підсипаючи сахарочек. Крохмаль окремо збиваємо з цукровою пудрою, просіваємо через ситечко і акуратно вводимо все в білкову масу. Потім викладаємо безе на деко, застелений пергаментним папером, а зверху присипаємо подрібненими волоськими горіхами. Запікаємо в духовці при температурі 100 градусів 45 хвилин. Готові тістечка безе з горіхами поливаємо улюбленим сиропом і подаємо ласощі до чаю.
Безе з горіхами
Інгредієнти: волоські горіхи - 1 ст.; цукровий пісок - 1 ст.; куряче яйце - 3 шт. Приготування Отже, беремо чисту і суху миску, відокремлюємо в неї яєчні білки і збиваємо міксером на мінімальних обертах. Потім поступово підсипаємо сахарочек, а швидкість міксера поетапно збільшуємо, доводячи до максимальної. В результаті у вас повинна вийти повітряна гладка біла маса. Виймаємо акуратненько віночки і додаємо у збиті білки рубані волоські горішки. Обережно перемішуємо масу ложкою і викладаємо білкове тісто на деко, покритий пергаментом і промазанний маслом. Вмикаємо духовку і підсушуємо безе при температурі 100 градусів близько години. Після цього зменшуємо температуру до 50 градусів і досушуємо безешки ще приблизно 1 годину, до готовності.
Торт з безе і горіхами
Інгредієнти: Для коржів:
арахіс - 140 г; яєчні білки - 5 шт; цукор - 250 р. Для крему:
яєчні жовтки - 2 шт.; молоко - 200 мл; борошно - 20 г; цукор - 20 г; ванілін - 1 пакетик. Приготування Для приготування торта, спочатку необхідно приготувати заздалегідь коржі . Краще зробити їх ввечері, щоб за ніч вони добре підсохли. Отже, акуратно відокремлюємо білки від жовтків і охолоджуємо перші в холодильнику. Потім збиваємо їх міксером до утворення міцних піків і поступово починаємо вводити цукровий пісок, продовжуючи збивати, до отримання блискучої густої маси. По часу це займе приблизно 7 - 10 хвилин.
Велике деко застеляємо папером для випічки і, використовуючи тарілку, малюємо на папері 3 кола діаметром приблизно 15-17 сантиметрів, залежно від розміру вашого листа. Волоські горіхи рубаємо ножем на великі шматочки і злегка обсмажуємо на сухій сковорідці на слабенькому вогні, стежачи, щоб вони не підгоріли. Тепер беремо кілька ложечок збитою білкової маси і викладаємо її на підготовлений пергаментний аркуш, розподіляючи між намальованими колами. Вони знадобляться нам потім для прикраси торта як крихти. До решти маси додаємо остиглі підсушені горіхи і акуратно перемішуємо.
Готову білкову масу рівномірно розподіляємо на намальованих колах і розгладжуємо поверхню ложечкою. Відправляємо деко в духовку і підсушуємо наші коржі протягом 3 годин при температурі 90 градусів. Після цього духовку вимикаємо, відкриваємо дверцята і залишаємо безе на всю ніч остигати.
Вранці переходимо до приготування крему для торта. Для цього яєчний жовток гарненько розтираємо з
цукровою пудрою, підсипаємо борошно і перемішуємо все до однорідної маси. Молоко наливаємо в миску, додаємо сахарочек, ванілін, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Частиною гарячого молока заливаємо жовткову суміш і ретельно перемішуємо.
Потім з'єднуємо загуслу масу з рештою молочком і швиденько розмішуючи, варимо крем до загустіння. Потім знімаємо посуд з вогню, накриваємо харчовою плівкою і повністю охолодити. Коржики викладаємо на плоске блюдо, промазуємо їх рясно кремом, прикрашаємо крихтою і прибираємо готовий тортик в холодильник на кілька годин.