Тістечко «Павлова» - один з варіантів подачі популярного австралійського торта, створеного сотню років тому, в честь великої російської балерини. Десерт складається з французької меренги, збитих вершків і свіжих ягід і вражає вишуканістю, яскравістю і чудовим смаком, і, при всій величі, підкуповує простотою і легкістю приготування.
Як приготувати десерт «Павлова» в домашніх умовах?
Тістечко «Анна Павлова» виконано у формі неглибокій кошики, зробленої з безе, наповненої кремом і ягодами. Для приготування яєчні білки збивають з цукровою пудрою, крохмалем і оцтом. Викладають масу на пергамент, надаючи їй форму, і випікають при 120 градусах 50 хвилин. Готові безе наповнюють збитими вершками і ягодами.
Десерт «Павлова» - рецепт, в якому можна заміняти компоненти. Так, замість вершків можна наповнити десерт маскарпоне, йогуртом або курдом. Білки для безе необхідно збивати тільки в сухої знежиреної посуді. Їх збивають міксером, поступово збільшуючи швидкість і додаючи цукрову пудру маленькими порціями. <iframe> </iframe>
Десерт «Павлова» - класичний рецепт
Класичний десерт «Павлова» виготовляється у вигляді торта, нижній шар якого становить повітряний корж безе, а верх - збиті вершки і ягоди. Зробити його нескладно, якщо дотримуватися головних правил: білкова маса повинна випікатися при температурі 120 градусів 15 години в духовці, яку неможна відкривати до закінчення процесу.
Інгредієнти:
білки - 6 шт.; цукрова пудра - 340 г; оцет - 30 мл; крохмаль - 40 г; вершки 35% - 350 г; полуниця - 10 шт. Приготування
Збийте білки з цукровою пудрою, оцтом і крохмалем. Викладіть масу на пергамент і випікайте при 120 градусах 90 хвилин. Наповніть виріб збитими вершками та полуницею. Тістечко «Павлова» з кремом - рецепт
Крем для десерту «Павлова» можна приготувати не тільки з збитих вершків. Дуже ніжною виходить комбінація з додаванням крем-сиру, особливо, якщо використовувати продукт з невеликим відсотком жирності, який додасть десерту яскраво виражений вершковий смак і не зробить його важким. При цьому кількість цукру зводять до мінімуму.
Інгредієнти:
білки - 4 шт.; цукрова пудра - 230 г; вершки 30% - 200 г; крем - сир - 250 г; сік лимона - 30 мл; крохмаль - 20 г; оцет - 10 мл; ягоди - 450 р. Приготування
Збийте білки з 180 г цукрової пудри, оцтом, крохмалем і 20 мл соку лимона. Випікайте порційно при 130 градусах годину. Збийте вершки з крем - сиром, 50 г пудри і 10 мл соку. Наповніть тістечко «Павлова» кремом і ягодами. Тістечко «Павлова» з кремом маскарпоне - рецепт
Десерт «Павлова» з сирним кремом - осучаснена версія класичного ласощі. Особливо популярні тістечка з маскарпоне. Ніжний італійський вершковий сир спочатку має кремову консистенцію, приємний солодкуватий смак,стабільний і дуже легкий у роботі, потрібно збити маскарпоне з цукром - і наповнення готове.
Інгредієнти:
білки - 6 шт.; цукор - 250 г; винний оцет - 10 мл; крохмаль - 20 г; сік лимона - 10 мл; маскарпоне - 500 г; цукрова пудра - 60 г; малина - 450 р. Приготування
Збийте білки з цукром, крохмалем, оцтом і соком. Випікайте масу порційно при 100 градусах 15 години. Збийте сир з пудрою. Наповніть міні-тістечко «Павлова» кремом і ягодами. Кавовий десерт «Павлова» - рецепт
Кавовий десерт «Павлова» - одна з варіацій класичного рецепту. Щіпка меленої кави, доданого у збиті білки, надає меренге благородний шоколадний колір і легкий присмак ароматного капучіно. У цьому випадку, принципово використання якісного меленої кави, оскільки розчинна - зробить безе кислим.
Інгредієнти:
білки - 6 шт.; цукор - 480 м; мелена кава - 20 г; винний оцет - 10 мл; шоколад - 100 г; малина - 350 г; вершки 35% - 550 р. Приготування
Збийте білки з цукром. Додайте в масу кави, 50 г тертого шоколаду, оцет. Запікайте порційно при 130 градусах 15 години. Прикрасьте тістечко кавове «Павлова» збитими вершками, ягодами і шоколадом. Десерт «Павлова» з карамеллю
Тістечко «Павлова» - рецепт, не обмежує кулінарів тільки класичними компонентами. Багато з них прикрашають десерт вершковою карамеллю , роблячи її з вершків і масла. Завдяки цьому, карамель набуває ніжний золотистий відтінок, насичений вершковий смак і консистенцію соусу, підкреслює хрустку текстуру безе.
Інгредієнти:
білки - 4 шт.; цукрова пудра - 250 г; винний оцет - 10 мл; крохмаль - 20 г; ягоди - 350 г; цукор - 100 г; вершки - 550 г; масло - 30 р. Інгредієнти:
Збийте білки з 250 г пудри, крохмалем і оцтом. Випікайте порційно при 150 градусах 50 хвилин. Прогрійте 100 г цукру до золотистого кольору. Перемішайте з 150 г гарячих вершків і маслом. Наповніть тістечко збитими вершками, ягодами і карамеллю. Подавайте тістечко карамельне «Павлова» відразу після приготування. Десерт «Павлова» з заварним кремом
Крем для тістечок «Павлова» - єдине, чим можна урізноманітнити десерт. Дуже вдалим вважається поєднання хрусткою меренги з м'яким заварним кремом. Цей живильний і, одночасно, легкий продукт володіє ніжним смаком, необхідної густоти і дуже доречний у даному рецепті, оскільки робиться з жовтків, що залишилися від безе.
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.; цукрова пудра - 280 м; крохмаль - 50 г; сік лимона - 5 мл; полуниця - 150 г; банан - 1 шт.; ожина - 80 г; молоко - 400 мл Приготування
Збийте білки з 200 г пудри, соком і 10 г крохмалю. Запікайте масу порційно 15 години при 120 градусах. Змішайте жовтки з 80 г пудри і 40 г крохмалю. Додайте гаряче молоко і проваріть 4 хвилин. Наповніть тістечко «Павлова» кремом і фруктами. Тістечко «Павлова» з лимонним курдом
Шанувальники низькокалорійних і освіжаючих десертів можуть зробити безе «Павлова» з лимонним курдом . Цей крем, зварений з фруктового соку і жовтків, відрізняється кисло-солодким смаком, яскравим жовтим кольором і дуже стійкі. Він не так поживний, як інші варіанти, а тому користується визнанням у ласунів на дієті.
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.; цукрова пудра - 150 г; крохмаль - 20 г; сік лимона - 90 мл; цедра - 20 г; цукор - 150 г; масло - 50 г; полуниця - 4 шт. Приготування
Збийте білки з пудрою, крохмалем і 10 мл соку лимона. Випікайте порційно при 120 градусах 80 хвилин. Змішайте цукор, жовтки і 80 мл соку лимона і проваріть до загустіння. Додайте цедру і масло. Наповніть тістечка курдів і полуницею. Десерт «Анна Павлова» від Юлії Висоцької - рецепт
Рецепт приготування десерту «Павлова» у виконанні Юлії Висоцької відноситься до класичної варіації. Кулінар акцентує увагу на меренге. Спочатку вона збиває білки з лимонним соком, потім - з цукром, а оцет і крохмаль вводить вже в готову масу. В результаті, десерт після запікання зберігає вологість всередині і набуває корочку зовні.
Інгредієнти:
білки - 4 шт.; цукор - 180 г; крохмаль - 60 г; оцет - 10 мл; сік лимона - 10 мл; вершки - 250 мл; ягоди - 400 р. Приготування
Збийте білки з соком. Додайте цукор і ще раз збийте. Вмішайте крохмаль з оцтом в білки. Випікайте десерт 15 години при 100 градусах. Прикрасьте збитими вершками і ягодами. <iframe> </iframe>
Як зберігати десерт «Павлова»?
Тістечко-безе «Павлова» не тільки смачне, але і практичне ласощі. Дотримуючись правильний температурний режим, десерт можна зберігати в розібраному вигляді в холодильнику протягом кількох днів. Щоб коржі не ввібрали в себе сторонні запахи, їх поміщають в герметичний контейнер і тримають на полиці, а крем і фрукти відправляють в морозилку.
За 3 години до подачі, крем та фрукти слід розморозити. Якщо фрукти обводнились, рідина злити і промакнуть фрукти серветкою. Торт не рекомендують наповнювати кремом і фруктами заздалегідь, щоб він не розкис, тому збирати його треба перед самою подачею.