» » Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром

Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром

Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром
Навіть по завершенні сливового сезону у вас є можливість приготувати цей чудовий десерт, оскільки в страсбурзький пиріг зі сливами і сиром можна сміливо пускати і заморожені плоди.

Рецепт страсбурзького пирога зі сливами


Почнемо з класичній варіації пирога, над якою доведеться попрацювати трохи довше, але, як і завжди, результат з лишком окупить всі старання.
Інгредієнти:

  • борошно – 210 г;

  • цукор – 175 г;

  • сливи – 430 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сметана – 230 г;

  • масло – 135 г;

  • сир – 270 г;

  • кориця – 5 р.


  • Приготування
    Приготування такого ласощі починається з замішування піщаної основи, для якої масло слід порубати в крихту з борошна та олії, потім з'єднати все з яйцем і 60 грамами цукру. Коли крихта збереться в кулю, її відправляють в холод на півгодини і беруться за фрукти і начинку.
    Для начинки яйця, що залишилися поділяють, жовтки збивають з сиром і 100 г цукру, а білки окремо перетворюють в піну. Далі слід обережно з'єднати білкову піну з сирною масою, намагаючись уберегти максимум повітря.
    Залишки цукру з'єднують з меленою корицею. Сливи надрізають, видаляють з них кісточки і закладають в утворену порожнину трохи ароматного цукру з корицею.
    Розкачати тісто, викладіть його в форму, покриваючи борти і дно. Поверх піщаної основи розподіліть сливи з цукром і залийте все сирною начинкою.
    Страсбурзький сливовий пиріг слід випікати годину при 200 градусах.

    Страсбурзький пиріг зі сливою


    Інгредієнти:

  • борошно – 220 г;

  • сливи – 180 г;

  • цукор – 175 г;

  • вершкове масло – 135 г;

  • сир – 290 г;

  • крохмаль – 55 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • волоські горіхи – 6-7 шт.


  • Приготування
    Пісочне тісто розпочинається з основи з рубленого з борошном масла, після додається розпушувач, пара столових ложок цукру і яйце. Отримане тісто охолодіть протягом півгодини, а поки візьміться за начинку. Для неї яйця слід збити з крохмалем, сиром і 2/3 від цукру, що залишився.
    Тісто розкачайте і розподіліть отриману начинку поверх нього. Доповніть пиріг половинками слив, замість кісточки в які покладіть цукор і шматочки горіхів.
    Страсбурзький пиріг зі сливами можна зробити і в мультиварці, виставивши для приготування режим «Випічка» на 1 годину.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:00
    Переглядів: 103