» » Пиріг з сиром і сливами

Пиріг з сиром і сливами

Пиріг з сиром і сливами
Граючи на контрастах кислоти і солодощі, пиріг з сиром і сливами стане досить різноманітним і самобутнім ласощами на вашому столі. У хід можна пускати як свіжі фрукти, так і припасені з літа шматочки злив з морозильної камери – на смак це відбитися ледь помітно.

Страсбурзький пиріг зі сливами і сиром


Одним з найпопулярніших пирогів зі сливами і сиром в основі є страсбурзький. За своєю природою він нагадує тарт , тобто його основа складається з пісочного тіста, заповненого сирною начинкою і шматочками злив з корицею. Звучить більш ніж апетитно, чи не так?
Інгредієнти:

  • вершкове масло – 135 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 220 г;

  • цукор – 155 г;

  • сливи – 680 г;

  • сир – 270 г;

  • сметана – 175 г;

  • кориця – 1/2 ч. ложки;

  • крохмаль – 45 р.


  • Приготування
    Основа пирога нагадує пісочну з єдиною відмінністю – наявністю яєць у складі. Власне, схема приготування також схожа з класичною. Холодне масло необхідно порубати з сумішшю цукру (60 г) і борошна, а потім вбити до отриманої крихті одне яйце і зібрати все разом. Готове тісто остудіть, а потім розподіліть в обраній формі єдиним рівномірним шаром, покриваючи дно і стінки.
    Два розділіть яйця і збийте білки в піну. Окремо збийте 100 г цукру зі сметаною, крохмалем і сиром, додати білкову піну. Сливи очистіть від кісточок, але не розрізаючи фрукти навпіл, а лише надрізуючи їх наполовину чи на 2/3. Змішайте залишився цукровий пісок з корицею і наповніть сумішшю порожнини у сливах. Залийте фрукти сметанно-сирною масою і відправте пісочний пиріг з сиром і сливами запікатися близько години при 200 градусах.

    Пиріг зі сливами і сиром – рецепт


    Ця італійська різновид пирога по традиції випікається з рікоттою, але так як в наших реаліях сир дістати куди простіше, ніж цей різновид сиру, то такий рецепт можна вважати адаптованим.
    Інгредієнти:

  • сир – 210 г;

  • оливкова олія – 55 мл;

  • цукор – 215 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • лимонна цедра – 1 ч. ложка;

  • борошно – 175 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • сливи – 8-10 шт.


  • Приготування
    У чашу блендера покладіть сир і влийте оливкове масло. Слідом всипте цукровий пісок і додайте цитрусову цедру. Збийте всі компоненти разом, поки не отримаєте більш-менш однорідну масу. Призупинивши збивання, вбийте до сирної суміші яйця і відновіть роботу блендера. Останніми до суміші додайте сухі інгредієнти – борошно і розпушувач. Розподіліть тісто в промасленим формі і викладіть половинки очищених злив поверх тіста. Випікайте пиріг з сиру і сливи в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.

    Дріжджовий пиріг з сиром, сливами і корицею – рецепт


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 65 г;

  • молоко – 220 мл;

  • борошно – 410 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • дріжджі – 10 г;

  • цукор – 145 г;

  • кориця – 1/2 ч. ложки;

  • сир – 185 г;

  • сметана – 65 г;

  • сливи – 880 р.


  • Приготування
    Підігрійте молоко разом з вершковим маслом і охолодіть суміш до теплого. Дріжджі з'єднайте з борошном і корицею, а яйця окремо збийте з половиною цукру. Замісіть тісто, з'єднавши обидві рідкі суміші з сухими інгредієнтами. Залиште тісто до подвоєння в розмірі. Залишився цукор збийте з сиром та сметаною. Тісто розкласти у формі, покрийте шаром сирної начинки і викладіть сливи поверх. Дайте тісту повторно підійти, а потім випікайте все при 180 градусах протягом півгодини. Готовий пиріг можна сервірувати з вершками або морозивом.
    Ви також можете спекти пиріг з сиром і сливами в мультиварці, встановивши режим «Випічка» на 50 хвилин.
    Додав: admin | 18-11-2016, 19:14
    Переглядів: 143