Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісочний пиріг зі сливами

Пісочний пиріг зі сливами

25-12-2015, 13:10
2 937
Пісочний пиріг зі сливами
Пиріг зі сливами з пісочного тіста є одним з ласощів, якими насолоджуються не тільки діти, але і дорослі. Принадність цих пирогів в тому, що основа виходить несолодкої і хрусткою, а начинка дуже соковитим і солодким. У наведених нижче рецептах можна використовувати не тільки свіжі фрукти, але і заморожені, а також консервовані . Однак краще використовувати свіжо зірване сливи. Їх аромат в пирозі - це 99 відсотків успіху вашої випічки. Для стежать за своєю вагою повідомляємо, що будь-сливовий пиріг - калорійне блюдо. Але невеликий шматочок цієї «смакоти» не зашкодить фігурі.

Відкритий пісочний пиріг зі сливами


Інгредієнти:

  • борошно вищого сорту — 375 г;

  • цукор-пісок білий – 75 г;

  • вершкове масло «Селянське»-155 г;

  • яйце куряче добірне — 1 шт.;

  • свіжі сливи (великі)-6 шт.;

  • мелена кориця — 5 р.


  • Приготування
    В емальованому каструльці розтопити масло (не кип'ятити). Потім додати цукор і яйця. Все змішати до отримання однорідної маси і далі поступово ввести муку. Замісити руками тісто. Розділити його на дві частини. Ту частину тесту, яка вийшла побільше викласти у форму і розрівняти руками у вигляді корзинки, сформувавши бортики. Далі з промитих і висушених на паперовому рушнику злив видаляємо кісточки і викладаємо на тісто, посипаючи змішаної корицею з цукром. З залишилася меншою частини тіста розкачати пласт товщиною 25 мм і розрізати на тонкі смужки, виклавши сітку над сливами. Випікати пиріг в духовій шафі при температурі 225 градусів 35 хвилин.

    Пісочний пиріг зі сливами і меренгою


    Інгредієнти:

  • вершкове масло «Селянське» - 180 г;

  • ванільний цукор - 15 г;

  • яйця курячі добірні - 3 шт.;

  • сметана (20% жирності) - 200 мл;

  • цукор-пісок білий — 255 г;
  • Пісочний пиріг зі сливами

  • борошно пшеничне вищого сорту - 525 г;

  • сода — 5 г;

  • оцет 9% - 15 мл;

  • сливи – 600 р.


  • Приготування
    В емальованому каструльці розтопити масло (не кип'ятити). Потім ввести цукор і яйця (жовтки). Все змішати з додаванням борошна. Готове тісто викласти у форму і розрівняти руками у вигляді корзинки, сформувавши бортики. Далі зі слив видалити кісточки і викласти на тісто і випікати в розігрітій до 210 градусів духовці 35 хвилин.
    Тим часом, поки пиріг випікається, збити білки з цукром, який вводимо поступово. Збивати до стійких піків. Коли пиріг буде готовий необхідно зверху викласти меренгу і назад поставити в духову шафу на 16 хвилин, при цьому температуру не змінюємо. Готового дати пирогу охолонути 35 хвилин і вийняти його з форми на блюдо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Королевська ватрушка в мультиварці
    Королевська ватрушка в мультиварці
    Королевська ватрушка мало чим нагадує булочки з аналогічною назвою, хіба що начинкою з сиру, якій в цьому чудовому пирозі неймовірно багато.
    Рецепти зі сливами
    Рецепти зі сливами
    Сливи - смачний і корисний плід. В сезон з них готують солоні і солодкі страви. Давайте сьогодні приготуємо шарлотку, торт, кекси і свинину зі
    Пиріг зі сливами
    Пиріг зі сливами
    Якщо ви хочете побалувати своїх домашніх чимось смачненьким, але не хочете купувати дорогі продукти, спечіть пиріг зі сливами. Це нескладно,
    Сливовий пиріг
    Сливовий пиріг
    Якщо ви любите сливи і сливове варення, то можете приготувати з ними смачний сливовий пиріг. Він підійде і для простого чаювання, і для святкового