Пиріг зі сливами з пісочного тіста є одним з ласощів, якими насолоджуються не тільки діти, але і дорослі. Принадність цих пирогів в тому, що основа виходить несолодкої і хрусткою, а начинка дуже соковитим і солодким. У наведених нижче рецептах можна використовувати не тільки свіжі фрукти, але і заморожені, а також консервовані . Однак краще використовувати свіжо зірване сливи. Їх аромат в пирозі - це 99 відсотків успіху вашої випічки. Для стежать за своєю вагою повідомляємо, що будь-сливовий пиріг - калорійне блюдо. Але невеликий шматочок цієї «смакоти» не зашкодить фігурі.
Відкритий пісочний пиріг зі сливами
Інгредієнти: борошно вищого сорту — 375 г; цукор-пісок білий – 75 г; вершкове масло «Селянське»-155 г; яйце куряче добірне — 1 шт.; свіжі сливи (великі)-6 шт.; мелена кориця — 5 р. Приготування В емальованому каструльці розтопити масло (не кип'ятити). Потім додати цукор і яйця. Все змішати до отримання однорідної маси і далі поступово ввести муку. Замісити руками тісто. Розділити його на дві частини. Ту частину тесту, яка вийшла побільше викласти у форму і розрівняти руками у вигляді корзинки, сформувавши бортики. Далі з промитих і висушених на паперовому рушнику злив видаляємо кісточки і викладаємо на тісто, посипаючи змішаної корицею з цукром. З залишилася меншою частини тіста розкачати пласт товщиною 25 мм і розрізати на тонкі смужки, виклавши сітку над сливами. Випікати пиріг в духовій шафі при температурі 225 градусів 35 хвилин.
Пісочний пиріг зі сливами і меренгою
Інгредієнти: вершкове масло «Селянське» - 180 г; ванільний цукор - 15 г; яйця курячі добірні - 3 шт.; сметана (20% жирності) - 200 мл; цукор-пісок білий — 255 г; борошно пшеничне вищого сорту - 525 г; сода — 5 г; оцет 9% - 15 мл; сливи – 600 р. Приготування В емальованому каструльці розтопити масло (не кип'ятити). Потім ввести цукор і яйця (жовтки). Все змішати з додаванням борошна. Готове тісто викласти у форму і розрівняти руками у вигляді корзинки, сформувавши бортики. Далі зі слив видалити кісточки і викласти на тісто і випікати в розігрітій до 210 градусів духовці 35 хвилин.
Тим часом, поки пиріг випікається, збити білки з цукром, який вводимо поступово. Збивати до стійких піків. Коли пиріг буде готовий необхідно зверху викласти меренгу і назад поставити в духову шафу на 16 хвилин, при цьому температуру не змінюємо. Готового дати пирогу охолонути 35 хвилин і вийняти його з форми на блюдо.