Навіть по завершенні сливового сезону у вас є можливість приготувати цей чудовий десерт, оскільки в страсбурзький пиріг зі сливами і сиром можна сміливо пускати і заморожені плоди.
Рецепт страсбурзького пирога зі сливами
Почнемо з класичній варіації пирога, над якою доведеться попрацювати трохи довше, але, як і завжди, результат з лишком окупить всі старання.
Інгредієнти: борошно – 210 г; цукор – 175 г; сливи – 430 г; яйця – 2 шт.; сметана – 230 г; масло – 135 г; сир – 270 г; кориця – 5 р. Приготування Приготування такого ласощі починається з замішування піщаної основи, для якої масло слід порубати в крихту з борошна та олії, потім з'єднати все з яйцем і 60 грамами цукру. Коли крихта збереться в кулю, її відправляють в холод на півгодини і беруться за фрукти і начинку.
Для начинки яйця, що залишилися поділяють, жовтки збивають з сиром і 100 г цукру, а білки окремо перетворюють в піну. Далі слід обережно з'єднати білкову піну з сирною масою, намагаючись уберегти максимум повітря.
Залишки цукру з'єднують з меленою корицею. Сливи надрізають, видаляють з них кісточки і закладають в утворену порожнину трохи ароматного цукру з корицею.
Розкачати тісто, викладіть його в форму, покриваючи борти і дно. Поверх піщаної основи розподіліть сливи з цукром і залийте все сирною начинкою.
Страсбурзький сливовий пиріг слід випікати годину при 200 градусах.
Страсбурзький пиріг зі сливою
Інгредієнти: борошно – 220 г; сливи – 180 г; цукор – 175 г; вершкове масло – 135 г; сир – 290 г; крохмаль – 55 г; яйця – 4 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; волоські горіхи – 6-7 шт. Приготування Пісочне тісто розпочинається з основи з рубленого з борошном масла, після додається розпушувач, пара столових ложок цукру і яйце. Отримане тісто охолодіть протягом півгодини, а поки візьміться за начинку. Для неї яйця слід збити з крохмалем, сиром і 2/3 від цукру, що залишився.
Тісто розкачайте і розподіліть отриману начинку поверх нього. Доповніть пиріг половинками слив, замість кісточки в які покладіть цукор і шматочки горіхів.
Страсбурзький пиріг зі сливами можна зробити і в мультиварці, виставивши для приготування режим «Випічка» на 1 годину.