Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт безе

Рецепт безе

22-09-2016, 14:57
390
Рецепт безе
Рецепт безе, мабуть, один з найпростіших за своїм складом. Основа десерту включає в себе лише яєчні білки і цукор. Для стійкості, після збивання, в цю суміш можуть додавати кислоту або винний камінь, а для смаку найрізноманітніші запахи.
Ми розберемося з різними способами приготування безе або меренги, як цей десерт називають кондитери, а ви зможете зупинитися на варіанті по своєму смаку.

Безе – рецепт в духовці в домашніх умовах


Це простий і самий базовий рецепт ванільною меренги, який можна урізноманітнити залежно від особистих переваг.
Інгредієнти:

  • яєчні білки - 5 шт;

  • цукровий пісок - 210 г;

  • оцет - 1/4 ч. ложки;

  • екстракт ванілі - 5 мл


  • Приготування
    Власне, техніка приготування також проста, як і список інгредієнтів. Відокремлені від жовтків білки слід збити до формування стійкої піни, після чого, не зупиняючи ходу міксера, до білкової піни вливають оцет, екстракт ванілі і цукровий пісок, останній, додають порційно. Далі швидкість міксера можна збільшити і продовжити збивання, чекаючи на формування стійких піків на поверхні гладкою і блискучою білкової маси. Коли необхідна консистенція буде досягнута, білкову масу перекладають у кондитерський мішок і відсаджують на поверхню пергаменту. При відсутності мішка можна просто орудувати ложкою.
    Залиште меренги запікатися при 225 градусах на годину, після чого не поспішайте діставати десерт з виключеною духовки, а дайте йому постояти ще аналогічний період часу, щоб він зберіг свою форму і не опал.

    Мокре тістечко безе в мікрохвильовці – рецепт


    Приготування безе за оригінальною технологією може зайняти не одну годину вашого часу. При цьому заощадити витрати можна, якщо зупинитися на простому способі запікання в мікрохвильовці. Всього кілька хвилин і повітряний десерт буде красуватися на вашій тарілці.
    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • цукрова пудра - 245 р.


  • Приготування
    Методика приготування тут та ж, що і в попередньому рецепті. Білки спочатку перетворюють в піну, а лише потім починають підсипати до них цукрову пудру, не зупиняючи при цьому ходу міксера. Коли маса стане гладкою і стійкою, отсадите її на пергамент і поставте в СВЧ запікатися при потужності 750 Вт на хвилину. Після закінчення хвилини дайте безе постояти в мікрохвильовці ще аналогічний період часу.

    Як зробити домашнє безе – рецепт


    Збагатити смак десерту на основі яєчних білків можна з допомогою смакових добавок зразок кави, какао або горіхів. Перетворити маленькі цукрові меренги в трохи більш складний десерт можна, якщо з'єднати їх між собою простим вершковим кремом.
    Інгредієнти:
    Для безе:

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 165 г;

  • кавова есенція - 15 мл;

  • волоські горіхи - 35 р.


  • Для крему:

  • шоколад - 75 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • вершки для збивання - 290 мл


  • Приготування
    Рецепт безе

    Подрібніть обсмажені ядра волоських горіхів. Яйця перетворити в піну, а потім, продовжуючи збивання, почніть підсипати цукор. Коли білкова суміш стане блискучою, цукрові гранули розчинились, а піна почне формувати стійкі піки – основа безе готова, доповніть її горіхами і кавовій есенцією. Розподіліть порції білкової маси на аркуші пергаменту і залиште запікати протягом 1 години 15 хвилин при 140 градусах.
    Коли висушені меренги охолонуть, розтопіть шоколад з вершковим маслом, охолодіть його і занурте кожну з половинок в отриману суміш. Слідом викладіть порцію збитих вершків поверх і з'єднайте обидві половинки безе разом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Безе з вишнею
    Безе з вишнею
    Повітряне безе, доповнене кисленькой вишнею - шалено смачне ласощі, яке можна подати спорудивши оригінальні тістечка або у вигляді дивовижного
    Безе в мультиварці
    Безе в мультиварці
    Повітряне безе, або меренги - одне з перевірених часом ласощів, яка не завдасть клопоту в приготуванні. Готувати безе можна в духовці, або
    Безе в духовці
    Безе в духовці
    Безе - повітряне та солодке ласощі улюблене багатьма. Сьогодні ми розповімо, як правильно його приготувати в духовці за досить простим рецептами. Ну
    Тістечко безе
    Тістечко безе
    Тістечко безе - улюблений багатьма з дитинства десерт, рецепт приготування якого протягом тривалого часу не змінюється. І сьогодні ми розповімо про
    Печиво безе - рецепт
    Печиво безе - рецепт
    Печиво з безе - це дуже смачний і повітряний десерт, який припаде до душі не тільки маленьким дітям, але і дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів
    Французька меренга
    Французька меренга
    Меренга - це смачний десерт французької кухні, який можна подавати окремо, якщо запекти в духовці до стану безе або використовувати для прикраси