Рецепт безе, мабуть, один з найпростіших за своїм складом. Основа десерту включає в себе лише яєчні білки і цукор. Для стійкості, після збивання, в цю суміш можуть додавати кислоту або винний камінь, а для смаку найрізноманітніші запахи.
Ми розберемося з різними способами приготування безе або меренги, як цей десерт називають кондитери, а ви зможете зупинитися на варіанті по своєму смаку.
Безе – рецепт в духовці в домашніх умовах
Це простий і самий базовий рецепт ванільною меренги, який можна урізноманітнити залежно від особистих переваг.
Інгредієнти: яєчні білки - 5 шт; цукровий пісок - 210 г; оцет - 1/4 ч. ложки; екстракт ванілі - 5 мл Приготування Власне, техніка приготування також проста, як і список інгредієнтів. Відокремлені від жовтків білки слід збити до формування стійкої піни, після чого, не зупиняючи ходу міксера, до білкової піни вливають оцет, екстракт ванілі і цукровий пісок, останній, додають порційно. Далі швидкість міксера можна збільшити і продовжити збивання, чекаючи на формування стійких піків на поверхні гладкою і блискучою білкової маси. Коли необхідна консистенція буде досягнута, білкову масу перекладають у кондитерський мішок і відсаджують на поверхню пергаменту. При відсутності мішка можна просто орудувати ложкою.
Залиште меренги запікатися при 225 градусах на годину, після чого не поспішайте діставати десерт з виключеною духовки, а дайте йому постояти ще аналогічний період часу, щоб він зберіг свою форму і не опал.
Мокре тістечко безе в мікрохвильовці – рецепт
Приготування безе за оригінальною технологією може зайняти не одну годину вашого часу. При цьому заощадити витрати можна, якщо зупинитися на простому способі запікання в мікрохвильовці. Всього кілька хвилин і повітряний десерт буде красуватися на вашій тарілці.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; цукрова пудра - 245 р. Приготування Методика приготування тут та ж, що і в попередньому рецепті. Білки спочатку перетворюють в піну, а лише потім починають підсипати до них цукрову пудру, не зупиняючи при цьому ходу міксера. Коли маса стане гладкою і стійкою, отсадите її на пергамент і поставте в СВЧ запікатися при потужності 750 Вт на хвилину. Після закінчення хвилини дайте безе постояти в мікрохвильовці ще аналогічний період часу.
Як зробити домашнє безе – рецепт
Збагатити смак десерту на основі яєчних білків можна з допомогою смакових добавок зразок кави, какао або горіхів. Перетворити маленькі цукрові меренги в трохи більш складний десерт можна, якщо з'єднати їх між собою простим вершковим кремом.
Інгредієнти: Для безе:
яйця - 3 шт.; цукор - 165 г; кавова есенція - 15 мл; волоські горіхи - 35 р. Для крему:
шоколад - 75 г; вершкове масло - 25 г; вершки для збивання - 290 мл Приготування Подрібніть обсмажені ядра волоських горіхів. Яйця перетворити в піну, а потім, продовжуючи збивання, почніть підсипати цукор. Коли білкова суміш стане блискучою, цукрові гранули розчинились, а піна почне формувати стійкі піки – основа безе готова, доповніть її горіхами і кавовій есенцією. Розподіліть порції білкової маси на аркуші пергаменту і залиште запікати протягом 1 години 15 хвилин при 140 градусах.
Коли висушені меренги охолонуть, розтопіть шоколад з вершковим маслом, охолодіть його і занурте кожну з половинок в отриману суміш. Слідом викладіть порцію збитих вершків поверх і з'єднайте обидві половинки безе разом.