» » Безе з вишнею

Безе з вишнею

Безе з вишнею
Повітряна цукрова маса безе здатна прийняти практично будь-які добавки: від шоколаду і стружки кокоса до свіжих фруктів і ягід. У рецептах далі ми поговоримо про останній варіації, а конкретніше – безе з вишнею та різноманітних десертах, основу яких становить це поєднання.

Безе з вишнею та шоколадним кремом


Так як в саму білкову масу не можна покласти шматочки вишні, оскільки вона легко опаде, поєднання вишня-безе можливо, якщо доповнити це саме безе кремом, наприклад шоколадним з додаванням шматочків свіжих ягід.
Інгредієнти:
Для безе:

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • цукровий пісок - 155 г;

  • чорний шоколад - 45 г;

  • червоні харчовий барвник.


  • Для крему:

  • вершки - 45 мл;

  • білий шоколад - 190 г;

  • вишні - 45 р.


  • Приготування
    Перетворіть яєчні білки і цукор в щільну і глянсову масу безе. Всередині кондитерського мішка з допомогою пензля нанесіть смуги червоного харчового барвника і наповніть мішок білковою масою. Отсадите невеликі порції білка на пергамент і поставте все в розігріту до 90 градусів духовку на півтори години. Подсохшее безе охолодіть.
    Для крему пюрируйте вишні. Розігрійте вершки, додайте нарізаний шоколад і перемішайте. Коли шоколад розтопиться, додайте в ганаш шматочки вишні і дайте суміші охолонути. За допомогою кондитерського мішка нанесіть крем на половинки безе і з'єднайте їх разом. Обваляйте боки безе в тертому шоколаді.

    Торт безе з вишнею та


    Ефектний десерт з назвою «Аляска» був на піку популярності кілька десятиліть тому. Зараз, незважаючи на минулу славу, поєднання кексовой основи, джему і повітряного безе досі користується повагою кулінарів.
    Інгредієнти:
    Для основи:

  • крохмаль - 35 г;

  • какао - 45 г;

  • шоколад - 375 г;

  • цукор - 115 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • морозиво ;

  • свіжі вишні - 135 р.


  • Для меренги:

  • яєчні білки - 4 шт.;

  • цукор - 85.


  • Приготування
    Яйця злегка збийте з цукром, а шоколад розтопіть. Після того, як розтоплений шоколад злегка охолоне, додайте в нього яєчну суміш при постійному збиванні, слідом всипте какао і крохмаль. Коли всі інгредієнти з'єднаються, перелийте тісто у форму і готуйте при 180 близько півгодини. На виході вийде щільний корж з консистенцією брауні.
    Подрібніть свіжі вишні і змішайте їх з морозивом. Розподіліть їх поверх шоколадного тіста і поставте в морозильну камеру.
    Збийте яйця з цукром до утворення меренги. Розподіліть її поверх коржа з морозивом, рівномірно покриваючи його з усіх сторін. Далі відправте торт під гриль на 3-5 хвилин до зарум'янювання верхнього шару.
    Для більшої ефектності під час подачі безе можна полити його ромом і підпалити.

    Пісочний пиріг з вишнею та безе – рецепт


    Нам вже не раз доводилося докладно розглядати схему приготування домашнього пісочного тіста, тому якщо ви вирішите замісити його самостійно, то зверніться до рецептами описаним раніше. В іншому випадку основу з пісочного тіста можна купити готові.
    Інгредієнти:
    Для пирога:

  • вишні - 580 г;

  • цукор - 45 г;

  • основа з пісочного тіста .


  • Для меренги:

  • яєчні білки - 2 шт.;

  • цукор - 75 р.
  • Безе з вишнею


    Приготування
    Попередньо розморозивши основу з пісочного тіста, прийміть за приготування вишневого сиропу. Для сиропу змішайте ягоди без кісточки з цукровим піском і проварити, поки сік, що виділився, не загусне. Охолодивши ягідну суміш, розподіліть її основі з пісочного тіста і збийте безе з білків і цукру. Коли глянцева біла маса буде готова, викладіть її поверх вишневої начинки і поставте все запікати при 160 градусах на півгодини. Меренга повинна стати рум'яної, а тісто – повністю пропектися. Перед нарізкою пирога дають охолонути.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:06
    Переглядів: 114