Безе з вишнею
Повітряна цукрова маса безе здатна прийняти практично будь-які добавки: від шоколаду і стружки кокоса до свіжих фруктів і ягід. У рецептах далі ми поговоримо про останній варіації, а конкретніше – безе з вишнею та різноманітних десертах, основу яких становить це поєднання.
Так як в саму білкову масу не можна покласти шматочки вишні, оскільки вона легко опаде, поєднання вишня-безе можливо, якщо доповнити це саме безе кремом, наприклад шоколадним з додаванням шматочків свіжих ягід.
Інгредієнти:
Для безе:
яєчні білки - 3 шт.;
цукровий пісок - 155 г;
чорний шоколад - 45 г;
червоні харчовий барвник.
Для крему:
вершки - 45 мл;
білий шоколад - 190 г;
вишні - 45 р.
Приготування
Перетворіть яєчні білки і цукор в щільну і глянсову масу безе. Всередині кондитерського мішка з допомогою пензля нанесіть смуги червоного харчового барвника і наповніть мішок білковою масою. Отсадите невеликі порції білка на пергамент і поставте все в розігріту до 90 градусів духовку на півтори години. Подсохшее безе охолодіть.
Для крему пюрируйте вишні. Розігрійте вершки, додайте нарізаний шоколад і перемішайте. Коли шоколад розтопиться, додайте в ганаш шматочки вишні і дайте суміші охолонути. За допомогою кондитерського мішка нанесіть крем на половинки безе і з'єднайте їх разом. Обваляйте боки безе в тертому шоколаді.
Ефектний десерт з назвою «Аляска» був на піку популярності кілька десятиліть тому. Зараз, незважаючи на минулу славу, поєднання кексовой основи, джему і повітряного безе досі користується повагою кулінарів.
Інгредієнти:
Для основи:
крохмаль - 35 г;
какао - 45 г;
шоколад - 375 г;
цукор - 115 г;
яйця - 3 шт.;
морозиво ;
свіжі вишні - 135 р.
Для меренги:
яєчні білки - 4 шт.;
цукор - 85.
Приготування
Яйця злегка збийте з цукром, а шоколад розтопіть. Після того, як розтоплений шоколад злегка охолоне, додайте в нього яєчну суміш при постійному збиванні, слідом всипте какао і крохмаль. Коли всі інгредієнти з'єднаються, перелийте тісто у форму і готуйте при 180 близько півгодини. На виході вийде щільний корж з консистенцією брауні.
Подрібніть свіжі вишні і змішайте їх з морозивом. Розподіліть їх поверх шоколадного тіста і поставте в морозильну камеру.
Збийте яйця з цукром до утворення меренги. Розподіліть її поверх коржа з морозивом, рівномірно покриваючи його з усіх сторін. Далі відправте торт під гриль на 3-5 хвилин до зарум'янювання верхнього шару.
Для більшої ефектності під час подачі безе можна полити його ромом і підпалити.
Нам вже не раз доводилося докладно розглядати схему приготування домашнього пісочного тіста, тому якщо ви вирішите замісити його самостійно, то зверніться до рецептами описаним раніше. В іншому випадку основу з пісочного тіста можна купити готові.
Інгредієнти:
Для пирога:
вишні - 580 г;
цукор - 45 г;
основа з пісочного тіста .
Для меренги:
яєчні білки - 2 шт.;
цукор - 75 р.
Приготування
Попередньо розморозивши основу з пісочного тіста, прийміть за приготування вишневого сиропу. Для сиропу змішайте ягоди без кісточки з цукровим піском і проварити, поки сік, що виділився, не загусне. Охолодивши ягідну суміш, розподіліть її основі з пісочного тіста і збийте безе з білків і цукру. Коли глянцева біла маса буде готова, викладіть її поверх вишневої начинки і поставте все запікати при 160 градусах на півгодини. Меренга повинна стати рум'яної, а тісто – повністю пропектися. Перед нарізкою пирога дають охолонути.
Безе з вишнею та шоколадним кремом
Так як в саму білкову масу не можна покласти шматочки вишні, оскільки вона легко опаде, поєднання вишня-безе можливо, якщо доповнити це саме безе кремом, наприклад шоколадним з додаванням шматочків свіжих ягід.
Інгредієнти:
Для безе:
Для крему:
Приготування
Перетворіть яєчні білки і цукор в щільну і глянсову масу безе. Всередині кондитерського мішка з допомогою пензля нанесіть смуги червоного харчового барвника і наповніть мішок білковою масою. Отсадите невеликі порції білка на пергамент і поставте все в розігріту до 90 градусів духовку на півтори години. Подсохшее безе охолодіть.
Для крему пюрируйте вишні. Розігрійте вершки, додайте нарізаний шоколад і перемішайте. Коли шоколад розтопиться, додайте в ганаш шматочки вишні і дайте суміші охолонути. За допомогою кондитерського мішка нанесіть крем на половинки безе і з'єднайте їх разом. Обваляйте боки безе в тертому шоколаді.
Торт безе з вишнею та
Ефектний десерт з назвою «Аляска» був на піку популярності кілька десятиліть тому. Зараз, незважаючи на минулу славу, поєднання кексовой основи, джему і повітряного безе досі користується повагою кулінарів.
Інгредієнти:
Для основи:
Для меренги:
Приготування
Яйця злегка збийте з цукром, а шоколад розтопіть. Після того, як розтоплений шоколад злегка охолоне, додайте в нього яєчну суміш при постійному збиванні, слідом всипте какао і крохмаль. Коли всі інгредієнти з'єднаються, перелийте тісто у форму і готуйте при 180 близько півгодини. На виході вийде щільний корж з консистенцією брауні.
Подрібніть свіжі вишні і змішайте їх з морозивом. Розподіліть їх поверх шоколадного тіста і поставте в морозильну камеру.
Збийте яйця з цукром до утворення меренги. Розподіліть її поверх коржа з морозивом, рівномірно покриваючи його з усіх сторін. Далі відправте торт під гриль на 3-5 хвилин до зарум'янювання верхнього шару.
Для більшої ефектності під час подачі безе можна полити його ромом і підпалити.
Пісочний пиріг з вишнею та безе – рецепт
Нам вже не раз доводилося докладно розглядати схему приготування домашнього пісочного тіста, тому якщо ви вирішите замісити його самостійно, то зверніться до рецептами описаним раніше. В іншому випадку основу з пісочного тіста можна купити готові.
Інгредієнти:
Для пирога:
Для меренги:
Приготування
Попередньо розморозивши основу з пісочного тіста, прийміть за приготування вишневого сиропу. Для сиропу змішайте ягоди без кісточки з цукровим піском і проварити, поки сік, що виділився, не загусне. Охолодивши ягідну суміш, розподіліть її основі з пісочного тіста і збийте безе з білків і цукру. Коли глянцева біла маса буде готова, викладіть її поверх вишневої начинки і поставте все запікати при 160 градусах на півгодини. Меренга повинна стати рум'яної, а тісто – повністю пропектися. Перед нарізкою пирога дають охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт безе
Спробувавши одного разу безе, складно повірити, що щось настільки просте, як суміш цукру і яєчних білків, може бути настільки приємним на смак. Та й
Лимонний пиріг з безе
Рецепти, які представлені далі у статті здатні підкорити самого стійкого нелюбителя солодощів. Пропонуємо кілька способів приготування оригінального
Сирний торт «Сльози ангела»
Ніжний і чудово смачний сирний торт «Сльози ангела» насправді приготувати дуже просто. Використовуючи докладні рецепти, представлені далі, у вас
Торт «Посмішка негра» – рецепт
Торт з унікальною назвою «Посмішка негра» - це всього лише шоколадні бісквіти з прошарком повітряного безе посередині. Але тим не менш, такий простий
Торт з безе
Безе - це така повітряна основа з яєць і цукру, яку використовують в приготуванні різних десертів, в тому числі і тортів. Давайте з вами розглянемо
Печиво безе - рецепт
Печиво з безе - це дуже смачний і повітряний десерт, який припаде до душі не тільки маленьким дітям, але і дорослим. Пропонуємо вам кілька рецептів