Лимонний пиріг з безе
Лимонний пиріг – десерт поза сезону: влітку він здатний наситити вас, освіжаючи легкою кислинкою і не приводячи до переїдання, а взимку розбавити нудну палітру сонячними відтінками. Традиційний тарт з лимонним кремом в наших варіаціях буде прикрашати пишні білкова шапка безе, яка після підрум'янюється в духовці або за допомогою пальника.
Якщо у вас в розпорядженні є готова основа з пісочного тіста, приготування цього лимонного пирога може і зовсім обійтися без випічки, оскільки його начинкою служить заварний цитрусовий крем і меренга, не потребують теплової обробки.
Інгредієнти:
Для основи:
борошно - 335 г;
цукрова пудра - 95 г;
вершкове масло - 225 г;
яйця - 2 шт.
Для начинки:
яйця - 4 шт.;
яєчні жовтки - 4 шт.;
крохмаль - 10 г;
цедра і сік 3 лимонів;
цукровий пісок - 195 г;
вершкове масло - 115 р.
Для меренги:
яєчні білки - 4 шт.;
цукровий пісок - 135 р.
Приготування
Основа являє собою простий пісочний корж, який нам не раз доводилося готувати. Для приготування такого виду тесту зручно скористатися блендером, який досить помістити всі інгредієнти одночасно і перетворити їх у крихту. Масло при цьому обов'язково має бути крижаним. У відсутність блендера доведеться орудувати ножем. Сформованное тісто розкачайте, покрийте їм форму і поставте її в морозилку на півгодини. По закінченні часу додайте основу під пресом у розігрітому до 185 градусів духовій шафі на 45 хвилин.
Всі інгредієнти, крім вершкового масла, збивають разом і розміщують над водяною банею. Через 10 хвилин регулярного помішування наповнювач торта повинен встигнути загуснути в достатній мірі. Зніміть начинку і додайте до неї шматочки крижаного олії. Готову начинку вилийте в остигнула основу. Перетворіть жовтки і цукор в щільну меренгу і викладіть її поверх кремової начинки довільно або отсадите шпіцом. За допомогою пальника підрум'яньте білки і сервіруйте пиріг.
Вибравши один з наших рецептів пісочного тіста, ви можете заготовити пару-трійку заморожених основ для випічки і використовувати їх для приготування швидких пирогів зразок цього, з начинкою з лимонного кастарда всередині.
Інгредієнти:
Для пирога:
основа з пісочного тіста - 1 шт.;
яєчні жовтки - 4 шт.;
крохмаль - 15 г;
вода - 355 мл;
цукровий пісок - 210 г;
сік лимона - 120 мл;
вершкове масло - 65 г;
лимонна цедра - 1 ст. ложка;
Для меренги:
яєчні білки - 7 шт.;
ванілін - 5 г;
цукровий пісок - 155 р.
Приготування
Попередньо запечіть саму основу для лимонного пирога з безе, після чого охолодіть її. Поставте суміш На вогонь з води, крохмалю і цукру з лимонним соком і цедрою. Після закипання проваріть суміш близько хвилини, а потім темперируйте нею яєчні жовтки, тобто вливайте порції гарячого розчину до яєць, безперервно перемішуючи все віночком. У готовий крем додайте шматочки крижаного масла і знову збийте. Розподіліть крем з пісочної основі і поставте все в духовку на 15 хвилин при 175 градусах. Охолодіть пиріг і покрийте шаром мерегни з білків, ванілі і цукру. Поверніть десерт в духовку ще на 10 хвилин, щоб «шапка» збитих білків схопилася. Пиріг з лимонною начинкою і безе подається через пару годин після випікання.
Інгредієнти:
Для пирога:
печиво - 220 г;
вершкове масло - 55 г;
цукровий пісок - 185 г;
цедра 2 лимонів;
лимонний сік - 115 мл;
яйця - 4 шт.
Для меренги:
яєчні білки - 4 шт.;
цукор - 155 р.
Приготування
Для основи змішайте крихти печива з розтопленим маслом, утрамбуйте на дно форму і випікайте 15 хвилин при 175 градусах. За цей час збийте всі інші інгредієнти для начинки разом. Вилийте суміш на основу і поверніть пиріг в духовку на 20 хвилин. Поверх теплого пирога викладіть меренгу із збитих з цукром білків і підрум'яньте поверхню пальником.
Лимонний пиріг з безе – рецепт
Якщо у вас в розпорядженні є готова основа з пісочного тіста, приготування цього лимонного пирога може і зовсім обійтися без випічки, оскільки його начинкою служить заварний цитрусовий крем і меренга, не потребують теплової обробки.
Інгредієнти:
Для основи:
Для начинки:
Для меренги:
Приготування
Основа являє собою простий пісочний корж, який нам не раз доводилося готувати. Для приготування такого виду тесту зручно скористатися блендером, який досить помістити всі інгредієнти одночасно і перетворити їх у крихту. Масло при цьому обов'язково має бути крижаним. У відсутність блендера доведеться орудувати ножем. Сформованное тісто розкачайте, покрийте їм форму і поставте її в морозилку на півгодини. По закінченні часу додайте основу під пресом у розігрітому до 185 градусів духовій шафі на 45 хвилин.
Всі інгредієнти, крім вершкового масла, збивають разом і розміщують над водяною банею. Через 10 хвилин регулярного помішування наповнювач торта повинен встигнути загуснути в достатній мірі. Зніміть начинку і додайте до неї шматочки крижаного олії. Готову начинку вилийте в остигнула основу. Перетворіть жовтки і цукор в щільну меренгу і викладіть її поверх кремової начинки довільно або отсадите шпіцом. За допомогою пальника підрум'яньте білки і сервіруйте пиріг.
Пісочний пиріг з лимонною начинкою і безе
Вибравши один з наших рецептів пісочного тіста, ви можете заготовити пару-трійку заморожених основ для випічки і використовувати їх для приготування швидких пирогів зразок цього, з начинкою з лимонного кастарда всередині.
Інгредієнти:
Для пирога:
Для меренги:
Приготування
Попередньо запечіть саму основу для лимонного пирога з безе, після чого охолодіть її. Поставте суміш На вогонь з води, крохмалю і цукру з лимонним соком і цедрою. Після закипання проваріть суміш близько хвилини, а потім темперируйте нею яєчні жовтки, тобто вливайте порції гарячого розчину до яєць, безперервно перемішуючи все віночком. У готовий крем додайте шматочки крижаного масла і знову збийте. Розподіліть крем з пісочної основі і поставте все в духовку на 15 хвилин при 175 градусах. Охолодіть пиріг і покрийте шаром мерегни з білків, ванілі і цукру. Поверніть десерт в духовку ще на 10 хвилин, щоб «шапка» збитих білків схопилася. Пиріг з лимонною начинкою і безе подається через пару годин після випікання.
Лимонний пиріг з пісочного тіста з безе
Інгредієнти:
Для пирога:
Для меренги:
Приготування
Для основи змішайте крихти печива з розтопленим маслом, утрамбуйте на дно форму і випікайте 15 хвилин при 175 градусах. За цей час збийте всі інші інгредієнти для начинки разом. Вилийте суміш на основу і поверніть пиріг в духовку на 20 хвилин. Поверх теплого пирога викладіть меренгу із збитих з цукром білків і підрум'яньте поверхню пальником.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний торт «Сльози ангела»
Ніжний і чудово смачний сирний торт «Сльози ангела» насправді приготувати дуже просто. Використовуючи докладні рецепти, представлені далі, у вас
Кошики з пісочного тіста
Напевно в дитинстві багато любили поласувати чудовими кошиками з наповнювачем з білкового крему. Можливо і зараз багато хто не проти їм пригоститися.
Пиріг з абрикосами в духовці
З абрикосів, крім зимових заготовок, можна готувати чудову домашню випічку. Ці плоди поєднуються практично з будь основою. Пропонуємо спекти
Лимонний пиріг з меренгою
Це одне з класичних солодких страв англійської кухні, прославилося на весь світ. Десерт коштує того, щоб витратити на нього сили і час! Вам потрібно
Яблучний пиріг з безе
З приготуванням яблучного пирога з безе без праці впорається будь-яка господиня. Це улюблене ласощі виходить дуже соковитим і смачним і прекрасно
Лимонна меренга
Лимонна меренга - смачне французькі ласощі, повз якого складно пройти повз. Саме тому багато господинь вчаться готувати цей десерт будинку. Хочете і