Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кошики з пісочного тіста

Кошики з пісочного тіста

18-09-2015, 20:42
932
Кошики з пісочного тіста
Пам'ятайте хрусткі кошички з пісочного тіста , наповнені кремом на основі збитих білків або вершкового масла? Так от, подібні десерти давно канули в Лету, а на їх зміну прийшли аналоги на тій же основі та з схожими наповнювачами, але приготовані і декоровані на сучасний манер. Про подібних кошиках із пісочного тіста і піде мова в цьому матеріалі.

Рецепт кошичків з пісочного тіста


Почнемо з приготування пісочного кошичків без будь-яких наповнювачів – це стане основою кожного з наведених нижче рецептів. Цей рецепт відрізняється від класичного за рахунок наявності цукрової пудри і молока в складі, але завдяки цим інгредієнтів основа виходить хрустким, солодкої і тане в роті.
Інгредієнти:

  • борошно - 145 г;

  • цукрова пудра - 65 г;

  • вершкове масло - 80 г;

  • молоко - 35 мл


  • Приготування
    Перед тим, як спекти кошички з пісочного тіста, пропустіть борошно через сито разом з цукровою пудрою. Злегка підсолити сухі інгредієнти і змішайте їх. Додайте до борошна кубики крижаного вершкового масла і збийте все в крихту з допомогою блендера. Подрібнити складові разом можна і ножем, але ні в якому разі не задійте руки, оскільки пісочне тісто має залишатися максимально холодним. Влийте до крихті крижане молоко, все ретельно перемішайте і сформуйте у ком. Оберніть тісто харчовою плівкою і додайте відпочити на холоді хоча б півгодини, а можна і на всю ніч. По закінченні часу, охолоджене тісто розкачайте в пласт однієї товщини (близько 3 мм), наріжте і викладіть у форми-кошики. Наколіть основу тіста виделкою, щоб уникнути здуття під час випікання. Випікайте кошики близько 20-25 хвилин при 180 градусах, чекаючи легкого зарум'янювання країв. Наповнюйте пісочний основи лише після повного їх охолодження.

    Кошики з пісочного тіста з ягодами


    Інгредієнти:

  • кошики з пісочного тіста - 8 шт.;

  • цукровий пісок - 55 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • крохмаль - 5 г;

  • молоко - 245 мл;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • вершки для збивання - 120 мл;

  • будь-які ягоди для декору.


  • Приготування
    Збийте цукровий пісок з яєчними жовтками, ваніллю і крохмалем дочиста. Вершки підігрійте і почніть порціями вливати їх до збитим яйцях, безперервно працюючи віночком. Коли все гаряче молоко буде додано, поверніть суміш на плиту і дочекайтеся її загусання. Охолодіть заварний крем, а потім обережно змішайте його зі збитими вершками. Розподіліть обидва види крему з пісочним основ і декорують будь-якими ягодами.

    Кошики з пісочного тіста з білковим кремом


    В основі цього десерту два види крему: легка шапка з білкової меренги і ніжний лимонний крем з легкою кислинкою – ідеально для літа.
    Інгредієнти:
    Для лимонного крему:

  • сік лимона - 355 мл;

  • цукровий пісок - 115 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • жирні вершки - 235 мл


  • Для білкового крему:

  • яєчні білки - 6 шт.;

  • цукровий пісок - 115 р.
  • Кошики з пісочного тіста


    Приготування
    З'єднайте всі інгредієнти для лимонного крему разом, поставте на плиту і варіть 10 - 12 хвилин. Густий крем розлийте по кошиках і поставте все в духовку при 180 градусах на 15 хвилин. Повністю охолодіть десерт.
    Для меренги над водяною банею збийте білки з цукром, поки кристали не розчиняться. Після, збийте білковий крем міксером до стійкої піни, вже знявши його з лазні.
    Дістаньте охолоджені кошички з пісочного тіста з начинкою з лимонного крему і розподіліть порцію збитою меренги поверх. Тепер ви можете залишити десерт як є, а можете пройтися по поверхні пальником, щоб цукор з меренги злегка карамелізувалась, а поверхня білка стала рум'яною і ледь хрусткою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з абрикосами в духовці
    Пиріг з абрикосами в духовці
    З абрикосів, крім зимових заготовок, можна готувати чудову домашню випічку. Ці плоди поєднуються практично з будь основою. Пропонуємо спекти
    Медовий торт з заварним кремом
    Медовий торт з заварним кремом
    Серед безлічі рецептів медового торта буває дуже складно зупинитися на конкретному варіанті. Пропонуємо кілька досить простих рецептів цього чудового
    Медовий торт - класичний рецепт
    Медовий торт - класичний рецепт
    Традиційний у багатьох сім'ях торт, звичайно ж «Медовик». Він абсолютно простий у виконанні, склад його не б'є по кишені і на смак виходить чудовим.
    Бісквіт з фруктами
    Бісквіт з фруктами
    Перевага літа в тому, що поруч завжди є свіжі фрукти. Бісквіт з фруктами – легке, солодке ласощі, яке відмінно впишеться у святкове застілля або
    Кошики з ягодами - рецепт
    Кошики з ягодами - рецепт
    Кошики з ягодами - чудовий варіант подачі десерту на святковий і фуршетний стіл. Давайте розглянемо варіанти створення кошичків з ягодами, кремом і
    Кошики з фруктами
    Кошики з фруктами
    Якщо ви хочете здивувати гостей або домочадців (або і тих, і інших одночасно), пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кошики з фруктами. Випікати їх