Повітряна цукрова маса безе здатна прийняти практично будь-які добавки: від шоколаду і стружки кокоса до свіжих фруктів і ягід. У рецептах далі ми поговоримо про останній варіації, а конкретніше – безе з вишнею та різноманітних десертах, основу яких становить це поєднання.
Безе з вишнею та шоколадним кремом
Так як в саму білкову масу не можна покласти шматочки вишні, оскільки вона легко опаде, поєднання вишня-безе можливо, якщо доповнити це саме безе кремом, наприклад шоколадним з додаванням шматочків свіжих ягід.
Інгредієнти: Для безе: яєчні білки - 3 шт.; цукровий пісок - 155 г; чорний шоколад - 45 г; червоні харчовий барвник. Для крему:
вершки - 45 мл; білий шоколад - 190 г; вишні - 45 р. Приготування Перетворіть яєчні білки і цукор в щільну і глянсову масу безе. Всередині кондитерського мішка з допомогою пензля нанесіть смуги червоного харчового барвника і наповніть мішок білковою масою. Отсадите невеликі порції білка на пергамент і поставте все в розігріту до 90 градусів духовку на півтори години. Подсохшее безе охолодіть.
Для крему пюрируйте вишні. Розігрійте вершки, додайте нарізаний шоколад і перемішайте. Коли шоколад розтопиться, додайте в ганаш шматочки вишні і дайте суміші охолонути. За допомогою кондитерського мішка нанесіть крем на половинки безе і з'єднайте їх разом. Обваляйте боки безе в тертому шоколаді.
Торт безе з вишнею та
Ефектний десерт з назвою «Аляска» був на піку популярності кілька десятиліть тому. Зараз, незважаючи на минулу славу, поєднання кексовой основи, джему і повітряного безе досі користується повагою кулінарів.
Інгредієнти: Для основи:
крохмаль - 35 г; какао - 45 г; шоколад - 375 г; цукор - 115 г; яйця - 3 шт.; морозиво ; свіжі вишні - 135 р. Для меренги:
яєчні білки - 4 шт.; цукор - 85. Приготування Яйця злегка збийте з цукром, а шоколад розтопіть. Після того, як розтоплений шоколад злегка охолоне, додайте в нього яєчну суміш при постійному збиванні, слідом всипте какао і крохмаль. Коли всі інгредієнти з'єднаються, перелийте тісто у форму і готуйте при 180 близько півгодини. На виході вийде щільний корж з консистенцією брауні.
Подрібніть свіжі вишні і змішайте їх з морозивом. Розподіліть їх поверх шоколадного тіста і поставте в морозильну камеру.
Збийте яйця з цукром до утворення меренги. Розподіліть її поверх коржа з морозивом, рівномірно покриваючи його з усіх сторін. Далі відправте торт під гриль на 3-5 хвилин до зарум'янювання верхнього шару.
Для більшої ефектності під час подачі безе можна полити його ромом і підпалити.
Пісочний пиріг з вишнею та безе – рецепт
Нам вже не раз доводилося докладно розглядати схему приготування домашнього пісочного тіста, тому якщо ви вирішите замісити його самостійно, то зверніться до рецептами описаним раніше. В іншому випадку основу з пісочного тіста можна купити готові.
Інгредієнти: Для пирога:
вишні - 580 г; цукор - 45 г; основа з пісочного тіста . Для меренги:
яєчні білки - 2 шт.; цукор - 75 р. Приготування Попередньо розморозивши основу з пісочного тіста, прийміть за приготування вишневого сиропу. Для сиропу змішайте ягоди без кісточки з цукровим піском і проварити, поки сік, що виділився, не загусне. Охолодивши ягідну суміш, розподіліть її основі з пісочного тіста і збийте безе з білків і цукру. Коли глянцева біла маса буде готова, викладіть її поверх вишневої начинки і поставте все запікати при 160 градусах на півгодини. Меренга повинна стати рум'яної, а тісто – повністю пропектися. Перед нарізкою пирога дають охолонути.