Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Абрикосовий торт

Абрикосовий торт

21-09-2016, 15:52
878
Абрикосовий торт
Пропонуємо рецепт приготування смачного абрикосового торта-суфле, від якого буде без розуму, як доросла аудиторія, так і діти. При бажанні консервовані абрикоси можна замінити бланшированными свіжими, або зовсім використовувати для оформлення торта персики.

Абрикосовий торт-суфле - рецепт


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • борошно – 100 г;

  • молоко – 100 мл;

  • масло вершкове – 60 г;

  • цукровий пісок – 100 г;

  • яйця добірні – 3 шт.;

  • жовтки – 3 шт.;

  • розпушувач – 10 г;

  • сіль – 1 щіпка;


  • Для суфле:

  • вершки жирні для збивання – 345 мл;

  • білки – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 120 г;

  • желатин – 15 ч. ложки;

  • абрикосовий сироп – 40 мл;

  • абрикосовий джем – 120 г;


  • Для желе:

  • абрикосовий або персиковий сироп – 120 мл;

  • сік лимона – 20 мл;

  • джем абрикосовий – 30 г;

  • желатин – 1 ч. ложка;


  • Для просочення:

  • абрикосовий або персиковий сироп – 120 мл;

  • цукор ванільний – 10 г;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • ром (за бажанням) – 20 мл;


  • Для оформлення:

  • джем абрикосовий – за смаком;

  • консервовані абрикоси – 400 р.


  • Приготування
    Найбільш відповідальний етап в приготуванні абрикосового торта - це випікання бісквітного коржа. Для цього спочатку розтопити вершкове масло і змішаємо його з теплим молочком. Окремо в підходящої ємності змішуємо яйця, жовтки і цукор і перетворюємо масу за допомогою міксера в щільну, пишну, солодку яєчну суміш. Тепер акуратно, невеликими порціями вмішуємо в неї просіяне з розпушувачем і сіллю борошно, а після цього поступово вводимо теплу вершково-молочну суміш.
    Перекладаємо готове тісто в промаслений форму діаметром 26 см і відправляємо на двадцять хвилин в прогріту до 195 градусів духовку. Після повного охолодження корж розрізаємо на дві поздовжні частини.
    Для просочення розчиняємо в абрикосовому або персиковому сиропі ванільний і звичайний цукор, додаємо за бажанням ром і перемішуємо. Просочуємо отриманою сумішшю коржі, витрачаючи на кожен з них приблизно по п'ять столових ложок.
    Тепер займемося приготуванням суфле. Желатинові гранули замочуємо в абрикосовому сиропі і залишаємо для набухання. Вершки обробляємо за допомогою міксера до піків, додавши при цьому половину норми цукрового піску. Окремо збиваємо також білки, підсипаючи в процесі цукор, що залишився. Підігріваємо розмочений желатин до розпускання всіх гранул, після чого змішуємо його з джемом, а потім з вершками і вводимо в отриману суміш збиту білкову масу.
    Для оформлення торта викладаємо один просочений корж на дно рознімної форми, промазуємо його джемом, покриваємо щедрим
    Абрикосовий торт
    шаром суфле, розкладаємо по всьому периметру скибочки абрикосів і прикриваємо всі другим просоченим коржем. На нього викладаємо другу половину суфле, розрівнюємо його і ставимо виріб в холодильник для застигання.
    Під час застигання суфле готуємо желе. Розпускаємо в сиропі желатин, додаємо лимонний сік і джем і перемішуємо. Розкладаємо по всій поверхні торта абрикосові шматочки, заливаємо їх остившім желе і відправляємо виріб на полицю холодильника для остаточного застигання годин на п'ять.
    Перед подачею витягаємо смачний вершково-абрикосовий торт-суфле з форми, прикрашаємо за смаком і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Захер» – класичний рецепт
    Торт «Захер» – класичний рецепт
    Чудово ніжний, злегка вологим, неймовірно шоколадний торт «Захер» пропонуємо відтворити самостійно за класичним рецептом. Цей традиційний віденський
    Пташине молоко - рецепт
    Пташине молоко - рецепт
    Пташине молоко - дуже улюблене ласощі, відоме кожному. Однак не всім вдається відтворити його власноруч. Тому далі розповімо, як зробити десерт у
    Торт з абрикосами
    Торт з абрикосами
    Неймовірно прості в приготуванні солодощі - це торти на фруктовій основі. Пропонуємо два варіанти легких, цікавих і вельми незвичайних десертів з
    Абрикосовий джем з желатином
    Абрикосовий джем з желатином
    У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.
    Абрикосовий джем - рецепт
    Абрикосовий джем - рецепт
    У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми
    Торт з варенням
    Торт з варенням
    Торт з варенням - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. У нашій статті ми зібрали кілька простих, але в теж час смачних