Абрикосовий торт
Пропонуємо рецепт приготування смачного абрикосового торта-суфле, від якого буде без розуму, як доросла аудиторія, так і діти. При бажанні консервовані абрикоси можна замінити бланшированными свіжими, або зовсім використовувати для оформлення торта персики.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
борошно – 100 г;
молоко – 100 мл;
масло вершкове – 60 г;
цукровий пісок – 100 г;
яйця добірні – 3 шт.;
жовтки – 3 шт.;
розпушувач – 10 г;
сіль – 1 щіпка;
Для суфле:
вершки жирні для збивання – 345 мл;
білки – 3 шт.;
цукровий пісок – 120 г;
желатин – 15 ч. ложки;
абрикосовий сироп – 40 мл;
абрикосовий джем – 120 г;
Для желе:
абрикосовий або персиковий сироп – 120 мл;
сік лимона – 20 мл;
джем абрикосовий – 30 г;
желатин – 1 ч. ложка;
Для просочення:
абрикосовий або персиковий сироп – 120 мл;
цукор ванільний – 10 г;
цукровий пісок – 25 г;
ром (за бажанням) – 20 мл;
Для оформлення:
джем абрикосовий – за смаком;
консервовані абрикоси – 400 р.
Приготування
Найбільш відповідальний етап в приготуванні абрикосового торта - це випікання бісквітного коржа. Для цього спочатку розтопити вершкове масло і змішаємо його з теплим молочком. Окремо в підходящої ємності змішуємо яйця, жовтки і цукор і перетворюємо масу за допомогою міксера в щільну, пишну, солодку яєчну суміш. Тепер акуратно, невеликими порціями вмішуємо в неї просіяне з розпушувачем і сіллю борошно, а після цього поступово вводимо теплу вершково-молочну суміш.
Перекладаємо готове тісто в промаслений форму діаметром 26 см і відправляємо на двадцять хвилин в прогріту до 195 градусів духовку. Після повного охолодження корж розрізаємо на дві поздовжні частини.
Для просочення розчиняємо в абрикосовому або персиковому сиропі ванільний і звичайний цукор, додаємо за бажанням ром і перемішуємо. Просочуємо отриманою сумішшю коржі, витрачаючи на кожен з них приблизно по п'ять столових ложок.
Тепер займемося приготуванням суфле. Желатинові гранули замочуємо в абрикосовому сиропі і залишаємо для набухання. Вершки обробляємо за допомогою міксера до піків, додавши при цьому половину норми цукрового піску. Окремо збиваємо також білки, підсипаючи в процесі цукор, що залишився. Підігріваємо розмочений желатин до розпускання всіх гранул, після чого змішуємо його з джемом, а потім з вершками і вводимо в отриману суміш збиту білкову масу.
Для оформлення торта викладаємо один просочений корж на дно рознімної форми, промазуємо його джемом, покриваємо щедрим шаром суфле, розкладаємо по всьому периметру скибочки абрикосів і прикриваємо всі другим просоченим коржем. На нього викладаємо другу половину суфле, розрівнюємо його і ставимо виріб в холодильник для застигання.
Під час застигання суфле готуємо желе. Розпускаємо в сиропі желатин, додаємо лимонний сік і джем і перемішуємо. Розкладаємо по всій поверхні торта абрикосові шматочки, заливаємо їх остившім желе і відправляємо виріб на полицю холодильника для остаточного застигання годин на п'ять.
Перед подачею витягаємо смачний вершково-абрикосовий торт-суфле з форми, прикрашаємо за смаком і подаємо до столу.
Абрикосовий торт-суфле - рецепт
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для суфле:
Для желе:
Для просочення:
Для оформлення:
Приготування
Найбільш відповідальний етап в приготуванні абрикосового торта - це випікання бісквітного коржа. Для цього спочатку розтопити вершкове масло і змішаємо його з теплим молочком. Окремо в підходящої ємності змішуємо яйця, жовтки і цукор і перетворюємо масу за допомогою міксера в щільну, пишну, солодку яєчну суміш. Тепер акуратно, невеликими порціями вмішуємо в неї просіяне з розпушувачем і сіллю борошно, а після цього поступово вводимо теплу вершково-молочну суміш.
Перекладаємо готове тісто в промаслений форму діаметром 26 см і відправляємо на двадцять хвилин в прогріту до 195 градусів духовку. Після повного охолодження корж розрізаємо на дві поздовжні частини.
Для просочення розчиняємо в абрикосовому або персиковому сиропі ванільний і звичайний цукор, додаємо за бажанням ром і перемішуємо. Просочуємо отриманою сумішшю коржі, витрачаючи на кожен з них приблизно по п'ять столових ложок.
Тепер займемося приготуванням суфле. Желатинові гранули замочуємо в абрикосовому сиропі і залишаємо для набухання. Вершки обробляємо за допомогою міксера до піків, додавши при цьому половину норми цукрового піску. Окремо збиваємо також білки, підсипаючи в процесі цукор, що залишився. Підігріваємо розмочений желатин до розпускання всіх гранул, після чого змішуємо його з джемом, а потім з вершками і вводимо в отриману суміш збиту білкову масу.
Для оформлення торта викладаємо один просочений корж на дно рознімної форми, промазуємо його джемом, покриваємо щедрим шаром суфле, розкладаємо по всьому периметру скибочки абрикосів і прикриваємо всі другим просоченим коржем. На нього викладаємо другу половину суфле, розрівнюємо його і ставимо виріб в холодильник для застигання.
Під час застигання суфле готуємо желе. Розпускаємо в сиропі желатин, додаємо лимонний сік і джем і перемішуємо. Розкладаємо по всій поверхні торта абрикосові шматочки, заливаємо їх остившім желе і відправляємо виріб на полицю холодильника для остаточного застигання годин на п'ять.
Перед подачею витягаємо смачний вершково-абрикосовий торт-суфле з форми, прикрашаємо за смаком і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Захер» – класичний рецепт
Чудово ніжний, злегка вологим, неймовірно шоколадний торт «Захер» пропонуємо відтворити самостійно за класичним рецептом. Цей традиційний віденський
Пташине молоко - рецепт
Пташине молоко - дуже улюблене ласощі, відоме кожному. Однак не всім вдається відтворити його власноруч. Тому далі розповімо, як зробити десерт у
Торт з абрикосами
Неймовірно прості в приготуванні солодощі - це торти на фруктовій основі. Пропонуємо два варіанти легких, цікавих і вельми незвичайних десертів з
Абрикосовий джем з желатином
У літній сезон з абрикосів готують безліч різних заготовок. А якщо врожай вдався і все варення закрито і компоти зварені, саме час для експериментів.
Абрикосовий джем - рецепт
У абрикосі міститься безліч вітамінів і мікроелементів. Звичайно ж, набагато більше користі від свіжих або в'ялених фруктів. Але сьогодні ми
Торт з варенням
Торт з варенням - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. У нашій статті ми зібрали кілька простих, але в теж час смачних