Пропонуємо рецепт приготування смачного абрикосового торта-суфле, від якого буде без розуму, як доросла аудиторія, так і діти. При бажанні консервовані абрикоси можна замінити бланшированными свіжими, або зовсім використовувати для оформлення торта персики.
Абрикосовий торт-суфле - рецепт
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно – 100 г; молоко – 100 мл; масло вершкове – 60 г; цукровий пісок – 100 г; яйця добірні – 3 шт.; жовтки – 3 шт.; розпушувач – 10 г; сіль – 1 щіпка; Для суфле:
вершки жирні для збивання – 345 мл; білки – 3 шт.; цукровий пісок – 120 г; желатин – 15 ч. ложки; абрикосовий сироп – 40 мл; абрикосовий джем – 120 г; Для желе:
абрикосовий або персиковий сироп – 120 мл; сік лимона – 20 мл; джем абрикосовий – 30 г; желатин – 1 ч. ложка; Для просочення:
абрикосовий або персиковий сироп – 120 мл; цукор ванільний – 10 г; цукровий пісок – 25 г; ром (за бажанням) – 20 мл; Для оформлення:
джем абрикосовий – за смаком; консервовані абрикоси – 400 р. Приготування Найбільш відповідальний етап в приготуванні абрикосового торта - це випікання бісквітного коржа. Для цього спочатку розтопити вершкове масло і змішаємо його з теплим молочком. Окремо в підходящої ємності змішуємо яйця, жовтки і цукор і перетворюємо масу за допомогою міксера в щільну, пишну, солодку яєчну суміш. Тепер акуратно, невеликими порціями вмішуємо в неї просіяне з розпушувачем і сіллю борошно, а після цього поступово вводимо теплу вершково-молочну суміш.
Перекладаємо готове тісто в промаслений форму діаметром 26 см і відправляємо на двадцять хвилин в прогріту до 195 градусів духовку. Після повного охолодження корж розрізаємо на дві поздовжні частини.
Для просочення розчиняємо в абрикосовому або персиковому сиропі ванільний і звичайний цукор, додаємо за бажанням ром і перемішуємо. Просочуємо отриманою сумішшю коржі, витрачаючи на кожен з них приблизно по п'ять столових ложок.
Тепер займемося приготуванням суфле. Желатинові гранули замочуємо в абрикосовому сиропі і залишаємо для набухання. Вершки обробляємо за допомогою міксера до піків, додавши при цьому половину норми цукрового піску. Окремо збиваємо також білки, підсипаючи в процесі цукор, що залишився. Підігріваємо розмочений желатин до розпускання всіх гранул, після чого змішуємо його з джемом, а потім з вершками і вводимо в отриману суміш збиту білкову масу.
Для оформлення торта викладаємо один просочений корж на дно рознімної форми, промазуємо його джемом, покриваємо щедрим
шаром суфле, розкладаємо по всьому периметру скибочки абрикосів і прикриваємо всі другим просоченим коржем. На нього викладаємо другу половину суфле, розрівнюємо його і ставимо виріб в холодильник для застигання.
Під час застигання суфле готуємо желе. Розпускаємо в сиропі желатин, додаємо лимонний сік і джем і перемішуємо. Розкладаємо по всій поверхні торта абрикосові шматочки, заливаємо їх остившім желе і відправляємо виріб на полицю холодильника для остаточного застигання годин на п'ять.
Перед подачею витягаємо смачний вершково-абрикосовий торт-суфле з форми, прикрашаємо за смаком і подаємо до столу.