Торт «Захер» – класичний рецепт
Порадуємо любителів домашньої випічки і розповімо, класичний рецепт приготування шоколадного торта «Захер».
Інгредієнти:
натуральне масло – 180 г;
чорний шоколад – 65 г;
пісок цукровий – 145 г;
борошно пшеничне вищого сорту – 165 г;
курячі яйця – 6 шт.;
коньяк – 10-15 мл;
цукор ванільний – 5 г;
розпушувач – 150 г;
порошок какао – 35 г;
джем абрикосовий – 195 г;
мигдаль - 45 р.
Глазур:
чорний шоколад (якісний) – 135 г;
столова ложка вершкового масла;
молоко – 75 мл
Приготування
М'яке масло збиваємо міксером з цукром. Акуратно розбиваємо яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Білки тимчасово ставимо в холод. Шоколад розтоплюємо, а потім трохи охолоджуємо. Змішуємо шоколад з масляною масою. Вливаємо коньяк, додаємо ванільний цукор і інтенсивно розмішуємо міксером до однорідного стану. Не зупиняючи ходу міксера вводимо в шоколадну масу жовтки і продовжуємо процес збивання до гладкості.
Тепер підготуємо суху суміш – мигдаль чистимо від шкірки і подрібнюємо блендером. А щоб він трохи розм'як, перед цим заливаємо його хвилин на 10 гарячою водою. Просіваємо борошно, насичуючи її киснем, а потім змішуємо її з розпушувачем і какао.
Охолоджені яєчні білки збиваємо міксером, починаючи з малої швидкості і поступово її збільшуючи. Додаємо в отриману масу цукор і збиваємо до міцної піни. Приблизно половину отриманої маси вводимо в шоколадну суміш. Сюди ж додаємо борошно з розпушувачем і какао. Притрушиваем подрібненим мигдалем і обережно змішуємо. Тепер, нарешті, вводимо в тісто залишилися збиті білки і розмішуємо до однорідності. Отримане тісто поміщаємо в роз'ємну форму. Випікаємо корж приблизно 1 годину при 180 градусах. Потім готовий бісквіт залишаємо на 8 годин. Завдяки цьому він відпочине, настоїться і потім при подальшому нарізуванні не буде кришитися. Після цього можна приступати до складання торта. Ріжемо корж на 2 частини, злегка підігріваємо абрикосовий джем. Просочуємо їм нижній корж, а потім накриваємо другим коржем, обмазуємо джемом весь торт, включаючи і боки.
Для отримання глазурі розтоплюємо шоколад будь-яким зручним способом, вливаємо молоко і добре розмішуємо. Далі додаємо натуральне масло і розмішуємо до однорідного стану. Коли глазур трохи охолоне, наносимо її на наш класичний торт «Захер».
Торт «Захер» – класичний рецепт
Інгредієнти:
Глазур:
Приготування
М'яке масло збиваємо міксером з цукром. Акуратно розбиваємо яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Білки тимчасово ставимо в холод. Шоколад розтоплюємо, а потім трохи охолоджуємо. Змішуємо шоколад з масляною масою. Вливаємо коньяк, додаємо ванільний цукор і інтенсивно розмішуємо міксером до однорідного стану. Не зупиняючи ходу міксера вводимо в шоколадну масу жовтки і продовжуємо процес збивання до гладкості.
Тепер підготуємо суху суміш – мигдаль чистимо від шкірки і подрібнюємо блендером. А щоб він трохи розм'як, перед цим заливаємо його хвилин на 10 гарячою водою. Просіваємо борошно, насичуючи її киснем, а потім змішуємо її з розпушувачем і какао.
Охолоджені яєчні білки збиваємо міксером, починаючи з малої швидкості і поступово її збільшуючи. Додаємо в отриману масу цукор і збиваємо до міцної піни. Приблизно половину отриманої маси вводимо в шоколадну суміш. Сюди ж додаємо борошно з розпушувачем і какао. Притрушиваем подрібненим мигдалем і обережно змішуємо. Тепер, нарешті, вводимо в тісто залишилися збиті білки і розмішуємо до однорідності. Отримане тісто поміщаємо в роз'ємну форму. Випікаємо корж приблизно 1 годину при 180 градусах. Потім готовий бісквіт залишаємо на 8 годин. Завдяки цьому він відпочине, настоїться і потім при подальшому нарізуванні не буде кришитися. Після цього можна приступати до складання торта. Ріжемо корж на 2 частини, злегка підігріваємо абрикосовий джем. Просочуємо їм нижній корж, а потім накриваємо другим коржем, обмазуємо джемом весь торт, включаючи і боки.
Для отримання глазурі розтоплюємо шоколад будь-яким зручним способом, вливаємо молоко і добре розмішуємо. Далі додаємо натуральне масло і розмішуємо до однорідного стану. Коли глазур трохи охолоне, наносимо її на наш класичний торт «Захер».
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний торт в духовці – простий рецепт
Випічка з сметанного тесту сьогодні дуже популярна. Коржі виходять пишними і досить щільними, що дозволяє зібрати незвичайну конструкцію для
Простий бісквітний торт в домашніх умовах
Сьогодні не потрібно бути віртуозним кондитером, щоб спорудити ефектний торт з бісквітних коржів. Далі ми запропонуємо найпростіші варіанти домашніх
Торт «Сметанник» - класичний рецепт
Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних
Шоколадний торт з вишнею
Шоколадний торт з вишнею - простий і в той же час дивовижно смачний десерт. Поєднання шоколадного аромату з легкою кислинкою вишні створює неймовірно
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Торт "Захер"
Торт "Захер" на пострадянському просторі більше відомий як торт "Прага". Цей варіант не зовсім відповідає оригінальному австрійському рецептом, але