Торт «Захер» – класичний рецепт

Торт «Захер» – класичний рецепт
Інгредієнти:
Глазур:
Приготування
М'яке масло збиваємо міксером з цукром. Акуратно розбиваємо яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Білки тимчасово ставимо в холод. Шоколад розтоплюємо, а потім трохи охолоджуємо. Змішуємо шоколад з масляною масою. Вливаємо коньяк, додаємо ванільний цукор і інтенсивно розмішуємо міксером до однорідного стану. Не зупиняючи ходу міксера вводимо в шоколадну масу жовтки і продовжуємо процес збивання до гладкості.
Тепер підготуємо суху суміш – мигдаль чистимо від шкірки і подрібнюємо блендером. А щоб він трохи розм'як, перед цим заливаємо його хвилин на 10 гарячою водою. Просіваємо борошно, насичуючи її киснем, а потім змішуємо її з розпушувачем і какао.
Охолоджені яєчні білки збиваємо міксером, починаючи з малої швидкості і поступово її збільшуючи. Додаємо в отриману масу цукор і збиваємо до міцної піни. Приблизно половину отриманої маси вводимо в шоколадну суміш. Сюди ж додаємо борошно з розпушувачем і какао. Притрушиваем подрібненим мигдалем і обережно змішуємо. Тепер, нарешті, вводимо в тісто залишилися збиті білки і розмішуємо до однорідності. Отримане тісто поміщаємо в роз'ємну форму. Випікаємо корж приблизно 1 годину при 180 градусах.

Для отримання глазурі розтоплюємо шоколад будь-яким зручним способом, вливаємо молоко і добре розмішуємо. Далі додаємо натуральне масло і розмішуємо до однорідного стану. Коли глазур трохи охолоне, наносимо її на наш класичний торт «Захер».
Рекомендуємо добрі рецепти

Сметанний торт в духовці – простий рецепт
Випічка з сметанного тесту сьогодні дуже популярна. Коржі виходять пишними і досить щільними, що дозволяє зібрати незвичайну конструкцію для

Простий бісквітний торт в домашніх умовах
Сьогодні не потрібно бути віртуозним кондитером, щоб спорудити ефектний торт з бісквітних коржів. Далі ми запропонуємо найпростіші варіанти домашніх

Торт «Сметанник» - класичний рецепт
Напевно, багато хто з дитинства пам'ятають чудовий торт «Сметанник» і можливо знає, що рецепт його неймовірно простий, з невеликим складом доступних

Шоколадний торт з вишнею
Шоколадний торт з вишнею - простий і в той же час дивовижно смачний десерт. Поєднання шоколадного аромату з легкою кислинкою вишні створює неймовірно

Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать

Торт "Захер"
Торт "Захер" на пострадянському просторі більше відомий як торт "Прага". Цей варіант не зовсім відповідає оригінальному австрійському рецептом, але