Торт "Захер"

Народження легенди
Вперше торт був приготований 16-річному Францем Захером для гостей міністра закордонних справ, якогось Меттерніха, в 1832 році. Торт гостям сподобався, але не відразу став популярним. Старший син Франца Захера Едуард (1843-1892), навчався у відомій віденській кав'ярні-кондитерської «Демель», деяким чином змінив початковий рецепт батьківського винаходу. Спочатку шоколадний торт «Захер» готували і продавали в закладі «Демель», а пізніше (з 1876 року) - вже і на власному підприємстві Едуарда - готелі з фамільним назвою «Захер». З цих часів істинно віденський торт «Захер» придбав заслужену популярність. Нащадки Демеля і Захера не раз брали участь у судових суперечках щодо питання про право використання торговельної назви «торт «Захер». Популярний торт у варіанті Демелей деяким чином відрізняється від варіанту Захеров, але не принципово. Популярний в Росії ще з радянських часів торт «Прага» являє собою варіант торта «Захер», крім того, існує безліч інших рецептів, деяким чином повторюють рецепт торта «Захер» за рецептурою та основних прийомів приготування.
Що потрібно для торта?
Отже, торт «Захер», оригінальний рецепт.
Інгредієнти:
Приготування бісквіта для торта:
Якщо ви ніколи не готували подібні десерти і не знаєте, як приготувати торт «Захер», просто дотримуйтесь інструкції. Взобьем масло з 50 г цукру. Шоколад разломаем і розтопити на водяній бані, трохи остудимо і змішаємо зі збитим маслом. Додамо в суміш ванілін, коньяк і ретельно промешаем. Продовжуючи розмішувати, по одному додамо яєчні жовтки. Взобьем суміш міксером. Ядерця мигдалю очистимо від шкірки і подрібнити, використовуючи блендер. Просіяне (обов'язково) борошно перемішати з розпушувачем і какао. Охолоджені яєчні білки зіб'ємо міксером зі 100 г цукру до отримання стійкої піни. Частина цієї білково-цукрової маси викладемо в шоколадно-масляну суміш, всипаємо туди ж борошно з какао і розпушувачем, додамо подрібнений мигдаль і все акуратно перемішати. Тепер додамо решту білково-цукрової маси і перемішаємо. Викладемо тісто в змащену маслом роз'ємну форму і помістимо її в духову шафу, розігрітий приблизно до температури 180-200?С. Будемо випікати бісквіт протягом 40-60 хвилин.
Готуємо торт

Рекомендуємо добрі рецепти

Торт "Прага" - рецепт
Хто не пробував в дитинстві торт "Прага"? Чи Не правда, цей смак знайомий всім? Але тепер знамените радянських ласощі загубилася серед численних

Шоколадний торт рецепт
Шоколад - один з найулюбленіших ласощів і дітей, і дорослих, як, втім, і торт. Ці десерти збирають на чаювання всю сім'ю, то чому б їх не об'єднати і

Торт «Прага» по ГОСТу
Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам

Банановий торт без випічки
Якщо ваші стосунки з духовкою ще не встигли скластися, або ви перебуваєте в пошуках швидкого десерту без клопоту, то зверніть увагу на рецепт

Торт "Естерхазі": рецепт
Торт «Естерхазі» знайомий всім любителям солодкого. Цей десерт був популярний в радянський час і не втратив своєї популярності і в наші дні. Втім,