Вернуться назад Распечатать

Торт «Захер» – класичний рецепт

Торт «Захер» – класичний рецепт
Порадуємо любителів домашньої випічки і розповімо, класичний рецепт приготування шоколадного торта «Захер».

Торт «Захер» – класичний рецепт


Інгредієнти:

  • натуральне масло – 180 г;

  • чорний шоколад – 65 г;

  • пісок цукровий – 145 г;

  • борошно пшеничне вищого сорту – 165 г;

  • курячі яйця – 6 шт.;

  • коньяк – 10-15 мл;

  • цукор ванільний – 5 г;

  • розпушувач – 150 г;

  • порошок какао – 35 г;

  • джем абрикосовий – 195 г;

  • мигдаль - 45 р.


  • Глазур:

  • чорний шоколад (якісний) – 135 г;

  • столова ложка вершкового масла;

  • молоко – 75 мл


  • Приготування
    М'яке масло збиваємо міксером з цукром. Акуратно розбиваємо яйця, відокремлюючи білок від жовтка. Білки тимчасово ставимо в холод. Шоколад розтоплюємо, а потім трохи охолоджуємо. Змішуємо шоколад з масляною масою. Вливаємо коньяк, додаємо ванільний цукор і інтенсивно розмішуємо міксером до однорідного стану. Не зупиняючи ходу міксера вводимо в шоколадну масу жовтки і продовжуємо процес збивання до гладкості.
    Тепер підготуємо суху суміш – мигдаль чистимо від шкірки і подрібнюємо блендером. А щоб він трохи розм'як, перед цим заливаємо його хвилин на 10 гарячою водою. Просіваємо борошно, насичуючи її киснем, а потім змішуємо її з розпушувачем і какао.
    Охолоджені яєчні білки збиваємо міксером, починаючи з малої швидкості і поступово її збільшуючи. Додаємо в отриману масу цукор і збиваємо до міцної піни. Приблизно половину отриманої маси вводимо в шоколадну суміш. Сюди ж додаємо борошно з розпушувачем і какао. Притрушиваем подрібненим мигдалем і обережно змішуємо. Тепер, нарешті, вводимо в тісто залишилися збиті білки і розмішуємо до однорідності. Отримане тісто поміщаємо в роз'ємну форму. Випікаємо корж приблизно 1 годину при 180 градусах.
    Торт «Захер» – класичний рецепт
    Потім готовий бісквіт залишаємо на 8 годин. Завдяки цьому він відпочине, настоїться і потім при подальшому нарізуванні не буде кришитися. Після цього можна приступати до складання торта. Ріжемо корж на 2 частини, злегка підігріваємо абрикосовий джем. Просочуємо їм нижній корж, а потім накриваємо другим коржем, обмазуємо джемом весь торт, включаючи і боки.
    Для отримання глазурі розтоплюємо шоколад будь-яким зручним способом, вливаємо молоко і добре розмішуємо. Далі додаємо натуральне масло і розмішуємо до однорідного стану. Коли глазур трохи охолоне, наносимо її на наш класичний торт «Захер».