» » Торт «Сметанник» - класичний рецепт

Торт «Сметанник» - класичний рецепт

Торт «Сметанник» - класичний рецепт
«Сметанник» – простий і дуже смачний торт, відомий всім ще з радянських часів. Готуємо смачно простий класичний торт «Сметанник» – рецепти чекають нижче.

Торт «Сметанник» - простий класичний рецепт


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно вищого сорту пшеничне – 280 м;

  • сода – 5 г;

  • курячі яйця великі – 3 шт.;

  • сметана – 230 г;

  • какао – 40 р.


  • Для крему:

  • сметана густа – 800 г;

  • пісок цукровий – 230 р.


  • Для прикраси:

  • шоколад – 40 г;

  • горіхи волоські подрібнені – 90 р.


  • Приготування
    Спочатку зробимо тісто для коржів для класичного торта «Сметанник». Цукровий пісок всипаємо в яйця і все це збиваємо. Додаємо сметану і розмішуємо. Всипаємо приблизно 1/3 борошна і знову збиваємо. Тепер додаємо решту борошно, гашену соду. Поміщаємо 1/2 частину тіста у форму і випікаємо 20 хвилин. Тим часом, поки випікається перший корж, підготуємо тісто для другого коричневого коржа. У тісто, що залишилося, додаємо какао і інтенсивно розмішуємо. Покласти тісто у форму і також випікаємо 20 хвилин. Готові коржі ріжемо ще навпіл.
    Тепер робимо крем: сметану інтенсивно розтираємо з цукром. Тепер збираємо торт: промазуємо коржі сметанним кремом, чергуючи світлий і коричневий коржі. Боки і верх торта також змащуємо кремом. Зверху сметанник притрушиваем тертим шоколадом і горіхами. Прибираємо його в холод годинок на 12 щоб він добре просочився.

    Класичний «Сметанник» – простий рецепт зі згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • какао порошок – 20 г;

  • пісок цукровий – 200 г;

  • сметана – 400 г;

  • цукор ванільний – 20 г;

  • борошно вищого сорту – 200 г;

  • сода – 5 р.


  • Для крему:

  • густа сметана – 500 г;

  • вершки жирні – 250 г;

  • варена згущене молоко – 200 р.


  • Приготування
    Торт «Сметанник» - класичний рецепт
    У сметану додаємо звичайний і ванільний цукор і добре розмішуємо. Потім додаємо соду і пшеничне борошно. Ретельно перемішуємо і поділяємо тісто навпіл. В одну частину додаємо какао і ділимо на 2 рівні частини. Біле тісто теж ділимо навпіл. Випікаємо коржі хвилин за 15 кожен при 180 градусах.
    Для крему збиваємо вершки до пишної маси, з'єднуємо їх зі згущеним молоком і інтенсивно розмішуємо за допомогою міксера. Додаємо сметану і ретельно перемішуємо.
    Приступаємо до збірки сметанника – чергуючи кольору, поміщаємо коржі один на одного, наносимо на кожен шар достатню кількість підготовленого крему. Прикрашаємо верх за своїм бажанням. Ставимо тортик «Сметанник» для просочення годинки хоча б на 3 в холод. Приємного чаювання!
    Додав: admin | 18-04-2016, 22:11
    Переглядів: 1168