Торт «Сметанник» - класичний рецепт
«Сметанник» – простий і дуже смачний торт, відомий всім ще з радянських часів. Готуємо смачно простий класичний торт «Сметанник» – рецепти чекають нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно вищого сорту пшеничне – 280 м;
сода – 5 г;
курячі яйця великі – 3 шт.;
сметана – 230 г;
какао – 40 р.
Для крему:
сметана густа – 800 г;
пісок цукровий – 230 р.
Для прикраси:
шоколад – 40 г;
горіхи волоські подрібнені – 90 р.
Приготування
Спочатку зробимо тісто для коржів для класичного торта «Сметанник». Цукровий пісок всипаємо в яйця і все це збиваємо. Додаємо сметану і розмішуємо. Всипаємо приблизно 1/3 борошна і знову збиваємо. Тепер додаємо решту борошно, гашену соду. Поміщаємо 1/2 частину тіста у форму і випікаємо 20 хвилин. Тим часом, поки випікається перший корж, підготуємо тісто для другого коричневого коржа. У тісто, що залишилося, додаємо какао і інтенсивно розмішуємо. Покласти тісто у форму і також випікаємо 20 хвилин. Готові коржі ріжемо ще навпіл.
Тепер робимо крем: сметану інтенсивно розтираємо з цукром. Тепер збираємо торт: промазуємо коржі сметанним кремом, чергуючи світлий і коричневий коржі. Боки і верх торта також змащуємо кремом. Зверху сметанник притрушиваем тертим шоколадом і горіхами. Прибираємо його в холод годинок на 12 щоб він добре просочився.
Інгредієнти:
какао порошок – 20 г;
пісок цукровий – 200 г;
сметана – 400 г;
цукор ванільний – 20 г;
борошно вищого сорту – 200 г;
сода – 5 р.
Для крему:
густа сметана – 500 г;
вершки жирні – 250 г;
варена згущене молоко – 200 р.
Приготування
У сметану додаємо звичайний і ванільний цукор і добре розмішуємо. Потім додаємо соду і пшеничне борошно. Ретельно перемішуємо і поділяємо тісто навпіл. В одну частину додаємо какао і ділимо на 2 рівні частини. Біле тісто теж ділимо навпіл. Випікаємо коржі хвилин за 15 кожен при 180 градусах.
Для крему збиваємо вершки до пишної маси, з'єднуємо їх зі згущеним молоком і інтенсивно розмішуємо за допомогою міксера. Додаємо сметану і ретельно перемішуємо.
Приступаємо до збірки сметанника – чергуючи кольору, поміщаємо коржі один на одного, наносимо на кожен шар достатню кількість підготовленого крему. Прикрашаємо верх за своїм бажанням. Ставимо тортик «Сметанник» для просочення годинки хоча б на 3 в холод. Приємного чаювання!
Торт «Сметанник» - простий класичний рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для прикраси:
Приготування
Спочатку зробимо тісто для коржів для класичного торта «Сметанник». Цукровий пісок всипаємо в яйця і все це збиваємо. Додаємо сметану і розмішуємо. Всипаємо приблизно 1/3 борошна і знову збиваємо. Тепер додаємо решту борошно, гашену соду. Поміщаємо 1/2 частину тіста у форму і випікаємо 20 хвилин. Тим часом, поки випікається перший корж, підготуємо тісто для другого коричневого коржа. У тісто, що залишилося, додаємо какао і інтенсивно розмішуємо. Покласти тісто у форму і також випікаємо 20 хвилин. Готові коржі ріжемо ще навпіл.
Тепер робимо крем: сметану інтенсивно розтираємо з цукром. Тепер збираємо торт: промазуємо коржі сметанним кремом, чергуючи світлий і коричневий коржі. Боки і верх торта також змащуємо кремом. Зверху сметанник притрушиваем тертим шоколадом і горіхами. Прибираємо його в холод годинок на 12 щоб він добре просочився.
Класичний «Сметанник» – простий рецепт зі згущеним молоком
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
У сметану додаємо звичайний і ванільний цукор і добре розмішуємо. Потім додаємо соду і пшеничне борошно. Ретельно перемішуємо і поділяємо тісто навпіл. В одну частину додаємо какао і ділимо на 2 рівні частини. Біле тісто теж ділимо навпіл. Випікаємо коржі хвилин за 15 кожен при 180 градусах.
Для крему збиваємо вершки до пишної маси, з'єднуємо їх зі згущеним молоком і інтенсивно розмішуємо за допомогою міксера. Додаємо сметану і ретельно перемішуємо.
Приступаємо до збірки сметанника – чергуючи кольору, поміщаємо коржі один на одного, наносимо на кожен шар достатню кількість підготовленого крему. Прикрашаємо верх за своїм бажанням. Ставимо тортик «Сметанник» для просочення годинки хоча б на 3 в холод. Приємного чаювання!
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний торт в духовці – простий рецепт
Випічка з сметанного тесту сьогодні дуже популярна. Коржі виходять пишними і досить щільними, що дозволяє зібрати незвичайну конструкцію для
Шоколадний сметанник - рецепт
Сметанник - незамінний торт, який готується на швидку руку і володіє ніжним, приємним смаком. Для сметанника потрібні найпростіші інгредієнти, тому
«Сметанник» в мультиварці
Торт «Сметанник» - чудовий десерт, смак якого припаде до вподоби всьому сімейству. Приготувати його дуже просто, особливо з кухонною помічницею -
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
Трюфельний сметанник
Трюфельний сметанник - це смачний десерт, який неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. І зараз ми вам підкажемо декілька простих варіантів
Сметанник з сиром
Сирний сметанник - звичайний чізкейк, не класичний звичайно, але досить смачний. Давайте розглянемо декілька рецептиков цього дуже просто, але в теж