Сметанник з сиром
Сметанник з сиром більше нагадує застарілу версію знайомого нам десерту: білий бісквітний корж , чорний бісквітний корж і сметанний крем посередині. Сирний сметанник - це цілком собі звичайний чізкейк, не класичний, звичайно, але дуже на нього схожий. Бісквітна основа і легкий сирний крем зверху - все, що потрібно для ідеального чаювання.
Для бісквіта:
вершкове масло - 175 г;
сметана - 100 г;
цукор - 175 г;
самоподнимающаяся борошно - 175 г;
розпушувач для тіста - 5 г;
ванільний екстракт - 3 мл;
яйця курячі - 3 шт.;
сік чверті лимона.
Для крему:
жирний сир - 450 г;
цукровий пісок - 70 г;
щіпка солі;
яйця - 2 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати сметанник з сиром, слід зробити бісквітну основу для нього. Для основи попередньо доводимо температуру духовки до 180 градусів. У чаші міксера з'єднуємо борошно, розпушувач і цукор, додаємо м'яке масло, сметану трохи лимонного соку, ванільного екстракту або ваніліну, а також три яйця. Вимішуємо тісто до отримання маси однорідної консистенції.
Ми робимо порційний десерт, тому розкладаємо по столовій ложці тесту в промаслений форму для кексів. Випікаємо 10 хвилин, а потім знижуємо температуру на 60 градусів.
Для крему збиваємо жирний сир з цукром і сіллю, додаємо ваніль і яйця. Чекаємо, поки маса перетвориться в пишний однорідний крем, який слід розкласти по залишеному бісквітним основ. Випікаємо сметанники ще 14 хвилин і подаємо.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
борошно - 60 г;
сметана - 50 г;
цукор - 30 г;
розпушувач - 3/4 ч. ложки;
щіпка солі;
вершкове масло - 40 мл;
яйця - 3 шт.
Для сирного крему:
сир - 250 г;
сметана - 100 г;
цукор - 60 г;
крохмаль - 1/4 ст.
Приготування
Яєчні жовтки збиваємо з сіллю і цукром дочиста, і додаємо до жовткової суміші борошно, сметану і розпушувач. Замішуємо густе тісто. Окремо збиваємо яєчні білки до твердих піків і обережно вводимо їх в тісто, намагаючись мінімізувати втрати повітря.
Виливаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо 18 хвилин при 180 градусах.
Даємо коржу охолонути, а самі беремося за крем. Збиваємо перетертий сир з цукром і сметаною, обережно додаємо крохмаль. Викладаємо крем поверх коржа і випікаємо 40 хвилин при тій же температурі. Готовий сметанник повинен охолонути перед нарізкою.
Рецепт сметанника з сиром
Для бісквіта:
Для крему:
Приготування
Перед тим, як приготувати сметанник з сиром, слід зробити бісквітну основу для нього. Для основи попередньо доводимо температуру духовки до 180 градусів. У чаші міксера з'єднуємо борошно, розпушувач і цукор, додаємо м'яке масло, сметану трохи лимонного соку, ванільного екстракту або ваніліну, а також три яйця. Вимішуємо тісто до отримання маси однорідної консистенції.
Ми робимо порційний десерт, тому розкладаємо по столовій ложці тесту в промаслений форму для кексів. Випікаємо 10 хвилин, а потім знижуємо температуру на 60 градусів.
Для крему збиваємо жирний сир з цукром і сіллю, додаємо ваніль і яйця. Чекаємо, поки маса перетвориться в пишний однорідний крем, який слід розкласти по залишеному бісквітним основ. Випікаємо сметанники ще 14 хвилин і подаємо.
Сметанник з сиром і сметаною
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для сирного крему:
Приготування
Яєчні жовтки збиваємо з сіллю і цукром дочиста, і додаємо до жовткової суміші борошно, сметану і розпушувач. Замішуємо густе тісто. Окремо збиваємо яєчні білки до твердих піків і обережно вводимо їх в тісто, намагаючись мінімізувати втрати повітря.
Виливаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо 18 хвилин при 180 градусах.
Даємо коржу охолонути, а самі беремося за крем. Збиваємо перетертий сир з цукром і сметаною, обережно додаємо крохмаль. Викладаємо крем поверх коржа і випікаємо 40 хвилин при тій же температурі. Готовий сметанник повинен охолонути перед нарізкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
«Сметанник» в мультиварці
Торт «Сметанник» - чудовий десерт, смак якого припаде до вподоби всьому сімейству. Приготувати його дуже просто, особливо з кухонною помічницею -
Сметанно-сирний крем
Сметанно-сирний крем чудова прошарок для тортів, тістечок, ватрушок. Він виходить ніжним і повітряним. Давайте розглянемо декілька простих і цікавих
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
Лимонний торт
Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить
Торт з персиками
Торт з персиками - смачна ароматна випічка, яку можна готувати цілий рік, як зі свіжими, так і консервованими фруктами. Такі ласощі можна подати до
Трюфельний сметанник
Трюфельний сметанник - це смачний десерт, який неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл. І зараз ми вам підкажемо декілька простих варіантів