Вернуться назад Распечатать

Сметанник з сиром

Сметанник з сиром
Сметанник з сиром більше нагадує застарілу версію знайомого нам десерту: білий бісквітний корж , чорний бісквітний корж і сметанний крем посередині. Сирний сметанник - це цілком собі звичайний чізкейк, не класичний, звичайно, але дуже на нього схожий. Бісквітна основа і легкий сирний крем зверху - все, що потрібно для ідеального чаювання.

Рецепт сметанника з сиром


Для бісквіта:

  • вершкове масло - 175 г;

  • сметана - 100 г;

  • цукор - 175 г;

  • самоподнимающаяся борошно - 175 г;

  • розпушувач для тіста - 5 г;

  • ванільний екстракт - 3 мл;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • сік чверті лимона.


  • Для крему:

  • жирний сир - 450 г;

  • цукровий пісок - 70 г;

  • щіпка солі;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати сметанник з сиром, слід зробити бісквітну основу для нього. Для основи попередньо доводимо температуру духовки до 180 градусів. У чаші міксера з'єднуємо борошно, розпушувач і цукор, додаємо м'яке масло, сметану трохи лимонного соку, ванільного екстракту або ваніліну, а також три яйця. Вимішуємо тісто до отримання маси однорідної консистенції.
    Ми робимо порційний десерт, тому розкладаємо по столовій ложці тесту в промаслений форму для кексів. Випікаємо 10 хвилин, а потім знижуємо температуру на 60 градусів.
    Для крему збиваємо жирний сир з цукром і сіллю, додаємо ваніль і яйця. Чекаємо, поки маса перетвориться в пишний однорідний крем, який слід розкласти по залишеному бісквітним основ. Випікаємо сметанники ще 14 хвилин і подаємо.

    Сметанник з сиром і сметаною


    Інгредієнти:
    Для бісквіта:

  • борошно - 60 г;

  • сметана - 50 г;

  • цукор - 30 г;

  • розпушувач - 3/4 ч. ложки;

  • щіпка солі;

  • вершкове масло - 40 мл;

  • яйця - 3 шт.


  • Для сирного крему:

  • сир - 250 г;

  • сметана - 100 г;

  • цукор - 60 г;

  • Сметанник з сиром

  • крохмаль - 1/4 ст.


  • Приготування
    Яєчні жовтки збиваємо з сіллю і цукром дочиста, і додаємо до жовткової суміші борошно, сметану і розпушувач. Замішуємо густе тісто. Окремо збиваємо яєчні білки до твердих піків і обережно вводимо їх в тісто, намагаючись мінімізувати втрати повітря.
    Виливаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо 18 хвилин при 180 градусах.
    Даємо коржу охолонути, а самі беремося за крем. Збиваємо перетертий сир з цукром і сметаною, обережно додаємо крохмаль. Викладаємо крем поверх коржа і випікаємо 40 хвилин при тій же температурі. Готовий сметанник повинен охолонути перед нарізкою.