Сметанник з сиром більше нагадує застарілу версію знайомого нам десерту: білий бісквітний корж , чорний бісквітний корж і сметанний крем посередині. Сирний сметанник - це цілком собі звичайний чізкейк, не класичний, звичайно, але дуже на нього схожий. Бісквітна основа і легкий сирний крем зверху - все, що потрібно для ідеального чаювання.
Рецепт сметанника з сиром
Для бісквіта:
вершкове масло - 175 г; сметана - 100 г; цукор - 175 г; самоподнимающаяся борошно - 175 г; розпушувач для тіста - 5 г; ванільний екстракт - 3 мл; яйця курячі - 3 шт.; сік чверті лимона. Для крему:
жирний сир - 450 г; цукровий пісок - 70 г; щіпка солі; яйця - 2 шт. Приготування Перед тим, як приготувати сметанник з сиром, слід зробити бісквітну основу для нього. Для основи попередньо доводимо температуру духовки до 180 градусів. У чаші міксера з'єднуємо борошно, розпушувач і цукор, додаємо м'яке масло, сметану трохи лимонного соку, ванільного екстракту або ваніліну, а також три яйця. Вимішуємо тісто до отримання маси однорідної консистенції.
Ми робимо порційний десерт, тому розкладаємо по столовій ложці тесту в промаслений форму для кексів. Випікаємо 10 хвилин, а потім знижуємо температуру на 60 градусів.
Для крему збиваємо жирний сир з цукром і сіллю, додаємо ваніль і яйця. Чекаємо, поки маса перетвориться в пишний однорідний крем, який слід розкласти по залишеному бісквітним основ. Випікаємо сметанники ще 14 хвилин і подаємо.
Сметанник з сиром і сметаною
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно - 60 г; сметана - 50 г; цукор - 30 г; розпушувач - 3/4 ч. ложки; щіпка солі; вершкове масло - 40 мл; яйця - 3 шт. Для сирного крему:
сир - 250 г; сметана - 100 г; цукор - 60 г; крохмаль - 1/4 ст. Приготування Яєчні жовтки збиваємо з сіллю і цукром дочиста, і додаємо до жовткової суміші борошно, сметану і розпушувач. Замішуємо густе тісто. Окремо збиваємо яєчні білки до твердих піків і обережно вводимо їх в тісто, намагаючись мінімізувати втрати повітря.
Виливаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо 18 хвилин при 180 градусах.
Даємо коржу охолонути, а самі беремося за крем. Збиваємо перетертий сир з цукром і сметаною, обережно додаємо крохмаль. Викладаємо крем поверх коржа і випікаємо 40 хвилин при тій же температурі. Готовий сметанник повинен охолонути перед нарізкою.