Пташине молоко - рецепт
Смак легендарного десерту «Пташине молоко» знайомий нам з дитинства. Тільки в даний час важко знайти в торговельній мережі автентичний варіант ласощі. І якщо ви все ж бажаєте ще раз насолодитися улюбленим смаком і освіжити спогади, приготуйте десерт в домашніх умовах, скориставшись запропонованими нижче рецептами. В них ми розповімо, як приготувати десерт у вигляді торта і запропонуємо варіант цукерок «Пташине молоко».
Інгредієнти:
Для коржів:
пшеничне борошно – 155 г;
масло вершкове – 110 г;
цукровий пісок – 110 г;
одне куряче яйце;
щіпка ваніліну;
Для суфле:
білки двох яєць;
цукровий пісок – 310 г;
масло вершкове – 185 г;
молоко згущене – 110 г;
вода очищена – 145 мл;
желатин – 25 г;
половина чайної ложки лимонної кислоти;
щіпка ваніліну;
Для глазурі:
плитка шоколаду;
вершки - 100 мл
Приготування
Спочатку готуємо коржі для улюбленого десерту. Добре розм'якшене в теплому місці вершкове масло злегка збиваємо дерев'яною лопаткою або акуратно міксером і вводимо размешанное до однорідності яйце і ванілін. Тепер підмішуємо малими порціями борошно і випікаємо з отриманого тесту два коржа. Температура духовки при цьому повинна бути на рівні двохсот двадцяти градусів. На кожен корж при цьому потрібно від дванадцяти до п'ятнадцяти хвилин.
Поки коржі печуться і остигають, готуємо суфле. Замочуємо у воді желатин і залишаємо на півгодини при кімнатних умовах. Згущене молоко і вершкове масло з'єднайте в мисці і пробиваємо міксером до пишноти. Цукровий пісок з водою, ставимо на вогонь, проварюємо протягом п'яти хвилин, помішуючи. Відразу ж перетворюємо за допомогою міксера білки в щільну піну, додавши при цьому кристали лимонної кислоти і ванілін. Продовжуючи роботу міксера, вливаємо тоненьким струменем гарячий цукровий сироп, розчинений желатин і додаємо підготовлений крем з масла і згущеного молока. Домагаємося однорідної текстури суміші на низькій швидкості міксера.
Укладаємо на дно рознімної форми один корж і заливаємо половиною суміші для суфле. Зверху розміщуємо другий корж, заливаємо рештою суміші і маємо десерт на кілька годин в холодильник для повного застигання.
Тепер розтоплюємо на водяній бані шоколадну плитку, підмішуємо в одержаний рідкий шоколад вершки і наносимо глазур поверх десерту, звільнивши його з форми. Після цього даємо десерту вистоятися в холодильнику ще протягом семи годин і можемо пробувати.
Інгредієнти:
білки трьох курячих яєць;
щіпка лимонної кислоти;
неповний склянку цукрового піску;
по 150 г вершкового масла і згущеного молока;
желатин - 20 г;
дві плитки темного шоколаду.
Приготування
Для приготування цукерок замочуємо у воді желатин згідно з рекомендаціями на упаковці і беремося збивати білки за допомогою міксера. Домагаємося при цьому щільних піків, поступово підсипаючи щіпку лимонної кислоти. Збиваємо також окремо вершкове масло, а потім додаємо згущене молоко і продовжуємо процедуру збивання ще пару хвилин. Желатин ставимо на середній вогонь, додаємо цукровий пісок і прогріваємо до розчинення всіх цукрових кристалів і желатину, але не кип'ятимо.
На наступному етапі вводимо остиглий желатин в білкову масу, безперервно збиваючи, і додаємо також крем з масла і згущеного молока. Тепер розкладаємо отриману масу по формах і даємо застигнути в холодильнику.
Розтоплюємо шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі і даємо йому трохи охолонути. Тепер по черзі занурюємо в шоколадну масу застиглі цукерки і викладаємо на лист фольги для застигання.
Десерт «Пташине молоко» - рецепт суфле з желатином
Інгредієнти:
Для коржів:
Для суфле:
Для глазурі:
Приготування
Спочатку готуємо коржі для улюбленого десерту. Добре розм'якшене в теплому місці вершкове масло злегка збиваємо дерев'яною лопаткою або акуратно міксером і вводимо размешанное до однорідності яйце і ванілін. Тепер підмішуємо малими порціями борошно і випікаємо з отриманого тесту два коржа. Температура духовки при цьому повинна бути на рівні двохсот двадцяти градусів. На кожен корж при цьому потрібно від дванадцяти до п'ятнадцяти хвилин.
Поки коржі печуться і остигають, готуємо суфле. Замочуємо у воді желатин і залишаємо на півгодини при кімнатних умовах. Згущене молоко і вершкове масло з'єднайте в мисці і пробиваємо міксером до пишноти. Цукровий пісок з водою, ставимо на вогонь, проварюємо протягом п'яти хвилин, помішуючи. Відразу ж перетворюємо за допомогою міксера білки в щільну піну, додавши при цьому кристали лимонної кислоти і ванілін. Продовжуючи роботу міксера, вливаємо тоненьким струменем гарячий цукровий сироп, розчинений желатин і додаємо підготовлений крем з масла і згущеного молока. Домагаємося однорідної текстури суміші на низькій швидкості міксера.
Укладаємо на дно рознімної форми один корж і заливаємо половиною суміші для суфле. Зверху розміщуємо другий корж, заливаємо рештою суміші і маємо десерт на кілька годин в холодильник для повного застигання.
Тепер розтоплюємо на водяній бані шоколадну плитку, підмішуємо в одержаний рідкий шоколад вершки і наносимо глазур поверх десерту, звільнивши його з форми. Після цього даємо десерту вистоятися в холодильнику ще протягом семи годин і можемо пробувати.
Цукерки-желе «Пташине молоко» - простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування цукерок замочуємо у воді желатин згідно з рекомендаціями на упаковці і беремося збивати білки за допомогою міксера. Домагаємося при цьому щільних піків, поступово підсипаючи щіпку лимонної кислоти. Збиваємо також окремо вершкове масло, а потім додаємо згущене молоко і продовжуємо процедуру збивання ще пару хвилин. Желатин ставимо на середній вогонь, додаємо цукровий пісок і прогріваємо до розчинення всіх цукрових кристалів і желатину, але не кип'ятимо.
На наступному етапі вводимо остиглий желатин в білкову масу, безперервно збиваючи, і додаємо також крем з масла і згущеного молока. Тепер розкладаємо отриману масу по формах і даємо застигнути в холодильнику.
Розтоплюємо шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі і даємо йому трохи охолонути. Тепер по черзі занурюємо в шоколадну масу застиглі цукерки і викладаємо на лист фольги для застигання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт «Пташине молоко» по ГОСТу
Знамениту кондитерську класику рекомендуємо відтворити за описаним рецептом. Далі докладно розповімо, як спорудити чудовий цей торт «Пташине молоко»
Торт «Пташине молоко» - рецепт
Напевно багато хто люблять чудове ласощі «Пташине молоко» і можливо навіть пробували його відтворити самостійно. Однак не у всіх десерт виходить
Яблучне суфле
Ніжне, легке, повітряне суфле можна, абсолютно не докладаючи зусиль, зробити самостійно. Цей чудовий десерт оцінять всі, особливо маленькі ласуни.
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Сирне суфле
Якщо ви любите сирники, сирник і інші схожі десерти, то вам точно припаде до душі сирне суфле. Його можна готувати з желатином, додаючи фрукти,
Торт з варенням
Торт з варенням - прекрасний десерт для вечірніх посиденьок з близькими і друзями. У нашій статті ми зібрали кілька простих, але в теж час смачних