Яблучне суфле

Яблучне суфле
Яблучне суфле можна подати в якості десерту до святкового застілля або побалувати себе смачним ласощами до чаю в похмурі будні.
Його склад дозволяє віднести страва до розряду дієтичних, а ніжна, легка і повітряна текстура просто тане у роті.

Яблучне суфле в духовці - рецепт


Інгредієнти:

  • яблука кисло-солодкі – 600-700 г;

  • яйця курячі (білки) – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • кориця мелена або ваніль – за смаком;

  • вершкове масло – 15 г;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Яблучка моєму і поділяємо на дві половинки. Потім позбавляємо їх від серцевини і запікаємо в духовій шафі до м'якості, налийте на деко трохи водички. Выскабливаем яблучну м'якоть, пропускаємо через сито і укладаємо в кухлик або сотейник. Додаємо цукровий пісок за смаком мелену корицю або ванілін і проварюємо суміш на помірному вогні до загусання.
    Тим часом відокремлюємо білки від жовтків і розбиваємо їх міксером до цупкої густої піни. Додаємо їх в приготоване пюре, збиваємо до однорідності і тут же розкладаємо по формах або керамічних чашках, попередньо промазав їх вершковим маслом.
    Визначаємо формочки на деко з водою в прогріту до 220 градусів духовку і готуємо десять-п'ятнадцять хвилин.
    Готове суфле притрушиваем цукровою пудрою і насолоджуємося.

    Яблучне суфле з желатином


    Інгредієнти:

  • яблука солодкі або кисло-солодкі – 600-700 г;

  • яйця курячі (білки) – 2 шт.;

  • мед – 40 г;

  • желатин – 10 г;

  • лимонний сік – 15 мл;

  • молоко – 115 мл;

  • ваніль – за смаком.


  • Приготування
    В молоко додаємо желатин і залишаємо на сорок хвилин або згідно інструкції на упаковці від вашого продукту.
    Яблучка промиваємо, розрізаємо на дві половинки, видаляємо серцевину і запікаємо в духовці або мікрохвильовій печі до м'якості. Потім выскабливаем яблучну м'якоть, пропускаємо її через сито або розбиваємо блендером. Додаємо мед, ваніль і гарненько перемішуємо. Молоко з желатином прогріваємо, помішуючи, на вогні до його розчинення, але не кип'ятимо.
    Білки відділяємо від жовтків і збиваємо за допомогою міксера до утворення густої і щільної піни. Не припиняючи процедуру збивання, вливаємо спочатку потроху гаряче молоко з желатином, а потім додаємо яблучне пюре.
    Перекладаємо отриману масу в будь-яку підходящу форму і визначаємо в холодильник на кілька годин або на ніч.

    Сирно-яблучне суфле в мікрохвильовці

    Яблучне суфле

    Інгредієнти:

  • велике солодке яблуко – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • сир – 200 р.


  • Приготування
    Яблучко моєму, очищаємо від шкірки і серцевини і пропускаємо через середню терку. Сир протираємо через ситечко, додати натерте яблуко, збите яйце і перемішуємо до однорідності. Наповнюємо масою формочки, підходящі для мікрохвильової печі і запікаємо десерт п'ять-сім хвилин.
    Додав: admin | 3-11-2015, 21:32
    Переглядів: 836