Яблучне суфле можна подати в якості десерту до святкового застілля або побалувати себе смачним ласощами до чаю в похмурі будні.
Його склад дозволяє віднести страва до розряду дієтичних, а ніжна, легка і повітряна текстура просто тане у роті.
Яблучне суфле в духовці - рецепт
Інгредієнти: яблука кисло-солодкі – 600-700 г; яйця курячі (білки) – 4 шт.; цукровий пісок – 110 г; кориця мелена або ваніль – за смаком; вершкове масло – 15 г; цукрова пудра. Приготування Яблучка моєму і поділяємо на дві половинки. Потім позбавляємо їх від серцевини і запікаємо в духовій шафі до м'якості, налийте на деко трохи водички. Выскабливаем яблучну м'якоть, пропускаємо через сито і укладаємо в кухлик або сотейник. Додаємо цукровий пісок за смаком мелену корицю або ванілін і проварюємо суміш на помірному вогні до загусання.
Тим часом відокремлюємо білки від жовтків і розбиваємо їх міксером до цупкої густої піни. Додаємо їх в приготоване пюре, збиваємо до однорідності і тут же розкладаємо по формах або керамічних чашках, попередньо промазав їх вершковим маслом.
Визначаємо формочки на деко з водою в прогріту до 220 градусів духовку і готуємо десять-п'ятнадцять хвилин.
Готове суфле притрушиваем цукровою пудрою і насолоджуємося.
Яблучне суфле з желатином
Інгредієнти: яблука солодкі або кисло-солодкі – 600-700 г; яйця курячі (білки) – 2 шт.; мед – 40 г; желатин – 10 г; лимонний сік – 15 мл; молоко – 115 мл; ваніль – за смаком. Приготування В молоко додаємо желатин і залишаємо на сорок хвилин або згідно інструкції на упаковці від вашого продукту.
Яблучка промиваємо, розрізаємо на дві половинки, видаляємо серцевину і запікаємо в духовці або мікрохвильовій печі до м'якості. Потім выскабливаем яблучну м'якоть, пропускаємо її через сито або розбиваємо блендером. Додаємо мед, ваніль і гарненько перемішуємо. Молоко з желатином прогріваємо, помішуючи, на вогні до його розчинення, але не кип'ятимо.
Білки відділяємо від жовтків і збиваємо за допомогою міксера до утворення густої і щільної піни. Не припиняючи процедуру збивання, вливаємо спочатку потроху гаряче молоко з желатином, а потім додаємо яблучне пюре.
Перекладаємо отриману масу в будь-яку підходящу форму і визначаємо в холодильник на кілька годин або на ніч.
Сирно-яблучне суфле в мікрохвильовці
Інгредієнти: велике солодке яблуко – 1 шт.; яйце – 1 шт.; сир – 200 р. Приготування Яблучко моєму, очищаємо від шкірки і серцевини і пропускаємо через середню терку. Сир протираємо через ситечко, додати натерте яблуко, збите яйце і перемішуємо до однорідності. Наповнюємо масою формочки, підходящі для мікрохвильової печі і запікаємо десерт п'ять-сім хвилин.