Зефір з яблук в домашніх умовах
Яблучний зефір є єдиним неймовірно смачним і корисним десертом, який практично не має протипоказань, за дуже рідкісним винятком. Крім того, він навіть рекомендований в помірній кількості до щоденного вживання. Але все це, звичайно ж, за умови, що приготований він буде в домашніх умовах з натуральних продуктів.
Інгредієнти:
яблука – 750 г;
яєчний білок – 1 шт.;
цукровий пісок – 735 г;
ванілін – щіпка;
агар-агар – 8 г;
вода – 160 мл;
цукрова пудра.
Приготування
Першим ділом наллємо в сотейник необхідну кількість води, додамо агар і залишимо на деякий час для замочування.
Тим часом займемося яблучками. Промиваємо їх водою, витираємо насухо, розрізаємо навпіл і позбавляє від серцевини. Потім визначаємо їх в духовку або мікрохвильову піч, і витримуємо до м'якості. В духовці для цього потрібно приблизно тридцять хвилин, а в мікрохвильовці хвилини чотири-п'ять.
Тепер маємо ще гарячу яблучну м'якоть, відділяючи її від шкірки за допомогою чайної ложки, і перетворюємо в однорідне пюре за допомогою блендера. Додаємо склянку цукрового піску, ванілін, перемішуємо до розчинення солодких кристалів і даємо повністю охолонути.
Водичку з агаром підігріваємо до кипіння і всипаємо цукор, що залишився. Проварюємо сироп приблизно п'ять-сім хвилин.
В яблучну масу додаємо яєчний білок і збиваємо за допомогою міксера до пишноти. Не припиняючи збивати, вливаємо тоненькою цівкою гарячий сироп і продовжуємо процедуру збивання до щільних гострих піків.
Перекладаємо масу в кондитерський мішок, вистилаємо деко пергаментним папером і відсаджуємо на нього зефір, надаючи красиву форму. Витримуємо його при кімнатній температурі двадцять чотири години, щедро присипаємо цукровою пудрою і склеюємо половинки зефіру денцями.
Якщо після дегустації ласощі ще залишиться, то необхідно помістити його в закриту ємність для запобігання подальшого висихання.
Інгредієнти:
яблука – 6 шт.;
яєчний білок – 1 шт.;
цукровий пісок – 735 г;
ванільний цукор – 17 г;
желатин – 8 пластин;
вода – 160 мл;
кокосова стружка;
цукрова пудра.
Приготування
Яблука миємо, витираємо насухо, розрізаємо на дві половинки і виймаємо серцевину з насінням. Запікаємо фрукт в духовці або мікрохвильовій печі до розм'якшення і виймаємо м'якоть, відділяючи її від шкірки. Змішуємо яблучну масу зі склянкою цукрового піску і розбиваємо блендером до м'якої, гладкої консистенції. Збиваємо білок до щільної піни і вводимо в отримане яблучне пюре.
Цукор, що залишився висипаємо в ємність з підігрітою до кипіння водою і перемішуємо до його розчинення. Уварюють сироп до густоти (приблизно десять хвилин) і розпускаємо пластини желатину, які ми попередньо замочимо на п'ять хвилин у холодній воді і отожмем.
Безперервно збиваючи за допомогою міксера яблучне пюре з білком, вливаємо тоненьким струменем гарячий сироп і продовжуємо збивати до охолодження. Маса в результаті сильно збільшується в об'ємі (приблизно у два рази), тому візьмемо ємність для збивання побільше.
Перекладаємо пишну, густу масу в кулінарний мішок і формуємо зефірки, отсаживая їх на деко, застелене пергаментом. Даємо просохнути при кімнатній температурі протягом двадцяти чотирьох годин, присипаємо цукровою пудрою і кокосовою стружкою (за бажанням). Тепер акуратно відокремлюємо зефирины від паперу, поддевом ножем, і стуляємо денцями.
Інгредієнти:
яблука – 590 г;
яєчний білок – 2 шт.;
мед – 2 ст. ложки;
ванілін – щіпка;
агар-агар – 3 ч. ложки;
вода – 110 мл;
цукрова пудра.
Приготування
Замочуємо агар у воді і залишаємо на тридцять хвилин. Яблучка очищаємо від серцевини, запікаємо в мікрохвильовій печі або духовці до м'якості і робимо пюре, яке розбиваємо блендером. Перекладаємо його в ємність з агаром, додаємо мед, ванілін і підігріваємо до кипіння.
Білки збиваємо до піни і додаємо потроху гарячу яблучну масу з агаром, не припиняючи збивати до отримання щільної консистенції білого кольору.
Розкладаємо масу по формах або відсаджуємо за допомогою кулінарного мішка на деко з пергаментом і поміщаємо на кілька годин в холодильник.
Готовий зефір присипаємо цукровою пудрою.
Рецепт зефіру з яблук і агару в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом наллємо в сотейник необхідну кількість води, додамо агар і залишимо на деякий час для замочування.
Тим часом займемося яблучками. Промиваємо їх водою, витираємо насухо, розрізаємо навпіл і позбавляє від серцевини. Потім визначаємо їх в духовку або мікрохвильову піч, і витримуємо до м'якості. В духовці для цього потрібно приблизно тридцять хвилин, а в мікрохвильовці хвилини чотири-п'ять.
Тепер маємо ще гарячу яблучну м'якоть, відділяючи її від шкірки за допомогою чайної ложки, і перетворюємо в однорідне пюре за допомогою блендера. Додаємо склянку цукрового піску, ванілін, перемішуємо до розчинення солодких кристалів і даємо повністю охолонути.
Водичку з агаром підігріваємо до кипіння і всипаємо цукор, що залишився. Проварюємо сироп приблизно п'ять-сім хвилин.
В яблучну масу додаємо яєчний білок і збиваємо за допомогою міксера до пишноти. Не припиняючи збивати, вливаємо тоненькою цівкою гарячий сироп і продовжуємо процедуру збивання до щільних гострих піків.
Перекладаємо масу в кондитерський мішок, вистилаємо деко пергаментним папером і відсаджуємо на нього зефір, надаючи красиву форму. Витримуємо його при кімнатній температурі двадцять чотири години, щедро присипаємо цукровою пудрою і склеюємо половинки зефіру денцями.
Якщо після дегустації ласощі ще залишиться, то необхідно помістити його в закриту ємність для запобігання подальшого висихання.
Зефір з яблук з желатином
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, витираємо насухо, розрізаємо на дві половинки і виймаємо серцевину з насінням. Запікаємо фрукт в духовці або мікрохвильовій печі до розм'якшення і виймаємо м'якоть, відділяючи її від шкірки. Змішуємо яблучну масу зі склянкою цукрового піску і розбиваємо блендером до м'якої, гладкої консистенції. Збиваємо білок до щільної піни і вводимо в отримане яблучне пюре.
Цукор, що залишився висипаємо в ємність з підігрітою до кипіння водою і перемішуємо до його розчинення. Уварюють сироп до густоти (приблизно десять хвилин) і розпускаємо пластини желатину, які ми попередньо замочимо на п'ять хвилин у холодній воді і отожмем.
Безперервно збиваючи за допомогою міксера яблучне пюре з білком, вливаємо тоненьким струменем гарячий сироп і продовжуємо збивати до охолодження. Маса в результаті сильно збільшується в об'ємі (приблизно у два рази), тому візьмемо ємність для збивання побільше.
Перекладаємо пишну, густу масу в кулінарний мішок і формуємо зефірки, отсаживая їх на деко, застелене пергаментом. Даємо просохнути при кімнатній температурі протягом двадцяти чотирьох годин, присипаємо цукровою пудрою і кокосовою стружкою (за бажанням). Тепер акуратно відокремлюємо зефирины від паперу, поддевом ножем, і стуляємо денцями.
Як вдома зробити зефір з яблук без цукру?
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо агар у воді і залишаємо на тридцять хвилин. Яблучка очищаємо від серцевини, запікаємо в мікрохвильовій печі або духовці до м'якості і робимо пюре, яке розбиваємо блендером. Перекладаємо його в ємність з агаром, додаємо мед, ванілін і підігріваємо до кипіння.
Білки збиваємо до піни і додаємо потроху гарячу яблучну масу з агаром, не припиняючи збивати до отримання щільної консистенції білого кольору.
Розкладаємо масу по формах або відсаджуємо за допомогою кулінарного мішка на деко з пергаментом і поміщаємо на кілька годин в холодильник.
Готовий зефір присипаємо цукровою пудрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити зефір в домашніх умовах?
Найкращі солодощі - приготовані власноруч. Серед інших домашніх ласощів одне з провідних місць займає зефір. Пропонуємо кілька простих рецептів цього
Як зробити зефір?
У цій статті розповімо головні принципи приготування зефіру. Далі вже все залежить від вашої фантазії – можна половинки скріпити між собою, можна
Чим можна замінити агар-агар?
Агар-агар відомий, як інгредієнт, що сприяють загустінню, завдяки желюючою властивостями. Ця стаття розповість про те, чим можна замінити агар-агар в
Зефір в домашніх умовах
Любите зефір, але не хочете часто балувати себе купівельними варіантом цього ласощі? Тоді вам доведеться за смаком наші рецепти зефіру. Приготувати
Маршмеллоу - рецепт
Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на
Зефір з яблук - рецепт
Зефір - це смачне ласощі, яке придумали французи ще в 19 столітті. Його люблять як дорослі, так і діти, а приготований в домашніх умовах він ще і