Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Зефір з яблук в домашніх умовах

Зефір з яблук в домашніх умовах

18-09-2015, 21:00
1 295
Зефір з яблук в домашніх умовах
Яблучний зефір є єдиним неймовірно смачним і корисним десертом, який практично не має протипоказань, за дуже рідкісним винятком. Крім того, він навіть рекомендований в помірній кількості до щоденного вживання. Але все це, звичайно ж, за умови, що приготований він буде в домашніх умовах з натуральних продуктів.

Рецепт зефіру з яблук і агару в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • яблука – 750 г;

  • яєчний білок – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 735 г;

  • ванілін – щіпка;

  • агар-агар – 8 г;

  • вода – 160 мл;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Першим ділом наллємо в сотейник необхідну кількість води, додамо агар і залишимо на деякий час для замочування.
    Тим часом займемося яблучками. Промиваємо їх водою, витираємо насухо, розрізаємо навпіл і позбавляє від серцевини. Потім визначаємо їх в духовку або мікрохвильову піч, і витримуємо до м'якості. В духовці для цього потрібно приблизно тридцять хвилин, а в мікрохвильовці хвилини чотири-п'ять.
    Тепер маємо ще гарячу яблучну м'якоть, відділяючи її від шкірки за допомогою чайної ложки, і перетворюємо в однорідне пюре за допомогою блендера. Додаємо склянку цукрового піску, ванілін, перемішуємо до розчинення солодких кристалів і даємо повністю охолонути.
    Водичку з агаром підігріваємо до кипіння і всипаємо цукор, що залишився. Проварюємо сироп приблизно п'ять-сім хвилин.
    В яблучну масу додаємо яєчний білок і збиваємо за допомогою міксера до пишноти. Не припиняючи збивати, вливаємо тоненькою цівкою гарячий сироп і продовжуємо процедуру збивання до щільних гострих піків.
    Перекладаємо масу в кондитерський мішок, вистилаємо деко пергаментним папером і відсаджуємо на нього зефір, надаючи красиву форму. Витримуємо його при кімнатній температурі двадцять чотири години, щедро присипаємо цукровою пудрою і склеюємо половинки зефіру денцями.
    Якщо після дегустації ласощі ще залишиться, то необхідно помістити його в закриту ємність для запобігання подальшого висихання.

    Зефір з яблук з желатином


    Інгредієнти:

  • яблука – 6 шт.;

  • яєчний білок – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 735 г;

  • ванільний цукор – 17 г;

  • желатин – 8 пластин;

  • вода – 160 мл;

  • кокосова стружка;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Яблука миємо, витираємо насухо, розрізаємо на дві половинки і виймаємо серцевину з насінням. Запікаємо фрукт в духовці або мікрохвильовій печі до розм'якшення і виймаємо м'якоть, відділяючи її від шкірки. Змішуємо яблучну масу зі склянкою цукрового піску і розбиваємо блендером до м'якої, гладкої консистенції. Збиваємо білок до щільної піни і вводимо в отримане яблучне пюре.
    Цукор, що залишився висипаємо в ємність з підігрітою до кипіння водою і перемішуємо до його розчинення. Уварюють сироп до густоти (приблизно десять хвилин) і розпускаємо пластини желатину, які ми попередньо замочимо на п'ять хвилин у холодній воді і отожмем.
    Безперервно збиваючи за допомогою міксера яблучне пюре з білком, вливаємо тоненьким струменем гарячий сироп і продовжуємо збивати до охолодження. Маса в результаті сильно збільшується в об'ємі (приблизно у два рази), тому візьмемо ємність для збивання побільше.
    Перекладаємо пишну, густу масу в кулінарний мішок і формуємо зефірки, отсаживая їх на деко, застелене пергаментом. Даємо просохнути при кімнатній температурі протягом двадцяти чотирьох годин, присипаємо цукровою пудрою і кокосовою стружкою (за бажанням). Тепер акуратно відокремлюємо зефирины від паперу, поддевом ножем, і стуляємо денцями.

    Як вдома зробити зефір з яблук без цукру?


    Інгредієнти:

  • яблука – 590 г;

  • яєчний білок – 2 шт.;

  • мед – 2 ст. ложки;

  • ванілін – щіпка;

  • агар-агар – 3 ч. ложки;

  • вода – 110 мл;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Зефір з яблук в домашніх умовах

    Замочуємо агар у воді і залишаємо на тридцять хвилин. Яблучка очищаємо від серцевини, запікаємо в мікрохвильовій печі або духовці до м'якості і робимо пюре, яке розбиваємо блендером. Перекладаємо його в ємність з агаром, додаємо мед, ванілін і підігріваємо до кипіння.
    Білки збиваємо до піни і додаємо потроху гарячу яблучну масу з агаром, не припиняючи збивати до отримання щільної консистенції білого кольору.
    Розкладаємо масу по формах або відсаджуємо за допомогою кулінарного мішка на деко з пергаментом і поміщаємо на кілька годин в холодильник.
    Готовий зефір присипаємо цукровою пудрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити зефір в домашніх умовах?
    Як зробити зефір в домашніх умовах?
    Найкращі солодощі - приготовані власноруч. Серед інших домашніх ласощів одне з провідних місць займає зефір. Пропонуємо кілька простих рецептів цього
    Як зробити зефір?
    Як зробити зефір?
    У цій статті розповімо головні принципи приготування зефіру. Далі вже все залежить від вашої фантазії – можна половинки скріпити між собою, можна
    Чим можна замінити агар-агар?
    Чим можна замінити агар-агар?
    Агар-агар відомий, як інгредієнт, що сприяють загустінню, завдяки желюючою властивостями. Ця стаття розповість про те, чим можна замінити агар-агар в
    Зефір в домашніх умовах
    Зефір в домашніх умовах
    Любите зефір, але не хочете часто балувати себе купівельними варіантом цього ласощі? Тоді вам доведеться за смаком наші рецепти зефіру. Приготувати
    Маршмеллоу - рецепт
    Маршмеллоу - рецепт
    Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на
    Зефір з яблук - рецепт
    Зефір з яблук - рецепт
    Зефір - це смачне ласощі, яке придумали французи ще в 19 столітті. Його люблять як дорослі, так і діти, а приготований в домашніх умовах він ще і