Як зробити зефір?

Як зробити зефір з яблук?
Інгредієнти:
Приготування
Агар-агар висипаємо в невеликий сотейник, заливаємо водою і залишаємо набухати. Готуємо яблука – розрізаємо їх навпіл і видаляємо серцевиною. Запікаємо їх в духовці або мікрохвильовій печі. Потім чайною ложкою акуратно виймаємо яблучну м'якоть з шкірки чайною ложкою, поміщаємо її в блендер і перетираємо до стану абсолютно гладкого пюре. Додаємо близько 250 р цукру, ванілін і перемішуємо. Так як ще тепле пюре, цукор повинен розчинитися. Сотейник з агар-агаром ставимо на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Всипаємо інший цукор і перемішуємо. Проварюємо сироп близько 5 хвилин. Готовий сироп, що стікає з ложки, повинен утворювати «нитка». У яблучне пюре додаємо білок і гарненько збиваємо до пишноти. Не припиняючи процесу збивання, тонкою цівкою вводимо гарячий сироп в яблучно-білкову масу. При цьому зефірна маса повинна добре збільшитися в об'ємі. Продовжуємо збивати до твердих піків, поки маса не придбає температуру близько 40 градусів. Тепер викладаємо її в кондитерський мішок і на деку, застеленому пекарської папером, формуємо зефірінки. Залишаємо наші вироби при кімнатній температурі приблизно на добу підсихати. При цьому дуже бажано, щоб приміщення було добре провітрюваним. Після цього посипаємо зефір цукровою пудрою.
Як зробити кольоровий зефір?
Інгредієнти:
Приготування
Желатин готуємо заздалегідь – заливаємо його 100 мл холодної води і залишаємо на 2 години. Цукор змішуємо зі склянкою теплої кип'яченої води і залишаємо на 2 години. Шафран заливаємо 1 десертною ложкою теплої води, залишаємо на 20 хвилин і проціджують. М'яту миємо, обсушуємо, пропускаємо через м'ясорубку або ж дрібненько ріжемо, а потім розтираємо в ступці. Після цього збираємо кашку в шматочок марлі і віджимаємо сік. Воду з цукром ставимо на слабкий вогонь і, помішуючи,

Рекомендуємо добрі рецепти

Як зробити зефір в домашніх умовах?
Найкращі солодощі - приготовані власноруч. Серед інших домашніх ласощів одне з провідних місць займає зефір. Пропонуємо кілька простих рецептів цього

Зефір з яблук в домашніх умовах
Зефір - улюблені ласощі багатьох дорослих і особливо дітей. І для всіх краще, якщо він буде приготований тільки з натуральних інгредієнтів. Тому

Чим можна замінити агар-агар?
Агар-агар відомий, як інгредієнт, що сприяють загустінню, завдяки желюючою властивостями. Ця стаття розповість про те, чим можна замінити агар-агар в

Зефір в домашніх умовах
Любите зефір, але не хочете часто балувати себе купівельними варіантом цього ласощі? Тоді вам доведеться за смаком наші рецепти зефіру. Приготувати

Маршмеллоу - рецепт
Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на

Зефір з яблук - рецепт
Зефір - це смачне ласощі, яке придумали французи ще в 19 столітті. Його люблять як дорослі, так і діти, а приготований в домашніх умовах він ще і