Як зробити зефір?
Зефір – один з небагатьох варіантів солодощів, які не тільки смачні, але й корисні. Адже це цілком дієтичних продукт, який не містить великої кількості жирів і різних шкідливих добавок. Саме тому він дозволений діткам, а також годуючим мамам. А щоб вже бути на 100 % упевненим в його натуральності, ми вам розповімо, як зробити зефір будинку.
Інгредієнти:
цукор – 730 г;
вода – 160 мл;
яблука великі – 4 шт.;
білок – 1 шт.;
агар-агар – 8 г;
ванілін – 2 г;
цукрова пудра.
Приготування
Агар-агар висипаємо в невеликий сотейник, заливаємо водою і залишаємо набухати. Готуємо яблука – розрізаємо їх навпіл і видаляємо серцевиною. Запікаємо їх в духовці або мікрохвильовій печі. Потім чайною ложкою акуратно виймаємо яблучну м'якоть з шкірки чайною ложкою, поміщаємо її в блендер і перетираємо до стану абсолютно гладкого пюре. Додаємо близько 250 р цукру, ванілін і перемішуємо. Так як ще тепле пюре, цукор повинен розчинитися. Сотейник з агар-агаром ставимо на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Всипаємо інший цукор і перемішуємо. Проварюємо сироп близько 5 хвилин. Готовий сироп, що стікає з ложки, повинен утворювати «нитка». У яблучне пюре додаємо білок і гарненько збиваємо до пишноти. Не припиняючи процесу збивання, тонкою цівкою вводимо гарячий сироп в яблучно-білкову масу. При цьому зефірна маса повинна добре збільшитися в об'ємі. Продовжуємо збивати до твердих піків, поки маса не придбає температуру близько 40 градусів. Тепер викладаємо її в кондитерський мішок і на деку, застеленому пекарської папером, формуємо зефірінки. Залишаємо наші вироби при кімнатній температурі приблизно на добу підсихати. При цьому дуже бажано, щоб приміщення було добре провітрюваним. Після цього посипаємо зефір цукровою пудрою.
Інгредієнти:
цукор – 1 кг;
кислота лимонна – 1 ч. ложка;
вода – 15 склянки;
сода – 3/4 ч. ложки;
ваніль – 1 ч. ложка;
желатин – 25 г;
м'ята – 25 г;
какао – 1 ч. ложка;
шафран – 1 /3 ч. ложки.
Приготування
Желатин готуємо заздалегідь – заливаємо його 100 мл холодної води і залишаємо на 2 години. Цукор змішуємо зі склянкою теплої кип'яченої води і залишаємо на 2 години. Шафран заливаємо 1 десертною ложкою теплої води, залишаємо на 20 хвилин і проціджують. М'яту миємо, обсушуємо, пропускаємо через м'ясорубку або ж дрібненько ріжемо, а потім розтираємо в ступці. Після цього збираємо кашку в шматочок марлі і віджимаємо сік. Воду з цукром ставимо на слабкий вогонь і, помішуючи, варимо близько 7 хвилин. Трохи охолоджуємо, з'єднуємо з желатином і збиваємо міксером на невеликій швидкості близько 10 хвилин. Не припиняючи процесу збивання, додаємо лимонну кислоту і ванілін. Збиваємо близько 5 хвилин, потім додаємо соду і збиваємо ще 5 хвилин до утворення густої піни. Після цього залишаємо масу на 3 хвилини. А потім ділимо її на 2 частини, одну з яких ще ділимо навпіл і розкладаємо по різному посуді. Додаємо в одну частину сік м'яти, а в другу шафран. Зразу ж, не зволікаючи, збиваємо масу міксером. Деко застеляємо пергаментом, злегка промазуємо маслом. Беремо кондитерський мішок з насадкою-зірочкою і наповнюємо його масою. Акуратно видавлюємо фігурки на папір і прибираємо їх в холодильник на 2 години.
Як зробити зефір з яблук?
Інгредієнти:
Приготування
Агар-агар висипаємо в невеликий сотейник, заливаємо водою і залишаємо набухати. Готуємо яблука – розрізаємо їх навпіл і видаляємо серцевиною. Запікаємо їх в духовці або мікрохвильовій печі. Потім чайною ложкою акуратно виймаємо яблучну м'якоть з шкірки чайною ложкою, поміщаємо її в блендер і перетираємо до стану абсолютно гладкого пюре. Додаємо близько 250 р цукру, ванілін і перемішуємо. Так як ще тепле пюре, цукор повинен розчинитися. Сотейник з агар-агаром ставимо на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Всипаємо інший цукор і перемішуємо. Проварюємо сироп близько 5 хвилин. Готовий сироп, що стікає з ложки, повинен утворювати «нитка». У яблучне пюре додаємо білок і гарненько збиваємо до пишноти. Не припиняючи процесу збивання, тонкою цівкою вводимо гарячий сироп в яблучно-білкову масу. При цьому зефірна маса повинна добре збільшитися в об'ємі. Продовжуємо збивати до твердих піків, поки маса не придбає температуру близько 40 градусів. Тепер викладаємо її в кондитерський мішок і на деку, застеленому пекарської папером, формуємо зефірінки. Залишаємо наші вироби при кімнатній температурі приблизно на добу підсихати. При цьому дуже бажано, щоб приміщення було добре провітрюваним. Після цього посипаємо зефір цукровою пудрою.
Як зробити кольоровий зефір?
Інгредієнти:
Приготування
Желатин готуємо заздалегідь – заливаємо його 100 мл холодної води і залишаємо на 2 години. Цукор змішуємо зі склянкою теплої кип'яченої води і залишаємо на 2 години. Шафран заливаємо 1 десертною ложкою теплої води, залишаємо на 20 хвилин і проціджують. М'яту миємо, обсушуємо, пропускаємо через м'ясорубку або ж дрібненько ріжемо, а потім розтираємо в ступці. Після цього збираємо кашку в шматочок марлі і віджимаємо сік. Воду з цукром ставимо на слабкий вогонь і, помішуючи, варимо близько 7 хвилин. Трохи охолоджуємо, з'єднуємо з желатином і збиваємо міксером на невеликій швидкості близько 10 хвилин. Не припиняючи процесу збивання, додаємо лимонну кислоту і ванілін. Збиваємо близько 5 хвилин, потім додаємо соду і збиваємо ще 5 хвилин до утворення густої піни. Після цього залишаємо масу на 3 хвилини. А потім ділимо її на 2 частини, одну з яких ще ділимо навпіл і розкладаємо по різному посуді. Додаємо в одну частину сік м'яти, а в другу шафран. Зразу ж, не зволікаючи, збиваємо масу міксером. Деко застеляємо пергаментом, злегка промазуємо маслом. Беремо кондитерський мішок з насадкою-зірочкою і наповнюємо його масою. Акуратно видавлюємо фігурки на папір і прибираємо їх в холодильник на 2 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити зефір в домашніх умовах?
Найкращі солодощі - приготовані власноруч. Серед інших домашніх ласощів одне з провідних місць займає зефір. Пропонуємо кілька простих рецептів цього
Зефір з яблук в домашніх умовах
Зефір - улюблені ласощі багатьох дорослих і особливо дітей. І для всіх краще, якщо він буде приготований тільки з натуральних інгредієнтів. Тому
Чим можна замінити агар-агар?
Агар-агар відомий, як інгредієнт, що сприяють загустінню, завдяки желюючою властивостями. Ця стаття розповість про те, чим можна замінити агар-агар в
Зефір в домашніх умовах
Любите зефір, але не хочете часто балувати себе купівельними варіантом цього ласощі? Тоді вам доведеться за смаком наші рецепти зефіру. Приготувати
Маршмеллоу - рецепт
Маршмеллоу - ніжні зефірки, які прийшли до нас з Америки. Саме з цього зефіру готують мастику для покриття тортів, додають його в какао, смажать на
Зефір з яблук - рецепт
Зефір - це смачне ласощі, яке придумали французи ще в 19 столітті. Його люблять як дорослі, так і діти, а приготований в домашніх умовах він ще і