Як приготувати суфле?
Ніжне домашнє суфле неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм легким смаком і оригінальністю. Його можна приготувати з будь-якого м'яса або риби, а подати зі свіжими овочами і улюбленим соусом.
Всі нюанси приготування цього простого блюда ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Інгредієнти:
будь-яке м'ясо – 550 г;
морква (за бажанням) – 55 г;
яйця – 3 шт.;
молоко – 210 мл;
вершки – 210 мл;
твердий сир – на смак;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – 10 г або по смаку;
вершкове масло – 10 р.
Приготування
Будь-яке м'ясо на ваш смак гарненько промиваємо, закладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. При бажанні можна додати при варінні очищену морквину. Потім вміст каструлі трохи охолоджуємо, і при необхідності позбавляємо м'ясо від кісточок. Подрібнюємо його разом з морквою як можна дрібніше за допомогою блендера, або пропустимо кілька разів через м'ясорубку.
Вливаємо до отриманої масі молоко і вершки, присмачую її сіллю, меленим чорним перцем і гарненько перемішуємо. Тепер вводимо збиті до пишноти яйця і акуратно перемішуємо.
Форму для запікання відповідного розміру промазуємо вершковим маслом і викладаємо в неї приготовлену суміш. Фанатам сирної скоринки рекомендуємо на цьому етапі страву притрусити пропущеним через тертці твердим сиром.
Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку на сорок-п'ятдесят хвилин. Готовність суфле визначаємо за сухою дерев'яною скіпкою.
Трохи остигле суфле розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу зі свіжими, вареними або запеченими овочами.
Інгредієнти:
філе будь-якої риби – 275 г;
вершки 20 % – 25 мл;
борошно – 45-60 г;
твердий сир – 45 г;
яйця – 2 шт.;
ріпчаста цибуля – 65 г;
солодкий болгарський перець – 55 г;
рослинне масло – 45 мл;
сіль – за смаком;
спеції – по смаку.
Приготування
Філе рибки і очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і припускаємо на рослинному маслі на сковороді під кришкою, попередньо посоливши і приправивши меленим чорним перцем і спеціями. Даємо філе з цибулею повністю охолонути, додаємо вершки, яєчні жовтки, пшеничне борошно і розбиваємо все хорошенечко в блендері.
Тепер кидаємо дрібненько порізаний болгарський перець і пропущений через тертці твердий сир, перемішуємо і акуратно вводимо збиті в густу піну білки. Наповнюємо отриманою масою чашки або формочки, підходящі для приготування в мікрохвильовій печі, заповнюючи їх наполовину. Запікаємо суфле в мікрохвильовій печі при середній потужності три-п'ять хвилин або до готовності.
Всі нюанси приготування цього простого блюда ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Як приготувати м'ясне суфле в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Будь-яке м'ясо на ваш смак гарненько промиваємо, закладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. При бажанні можна додати при варінні очищену морквину. Потім вміст каструлі трохи охолоджуємо, і при необхідності позбавляємо м'ясо від кісточок. Подрібнюємо його разом з морквою як можна дрібніше за допомогою блендера, або пропустимо кілька разів через м'ясорубку.
Вливаємо до отриманої масі молоко і вершки, присмачую її сіллю, меленим чорним перцем і гарненько перемішуємо. Тепер вводимо збиті до пишноти яйця і акуратно перемішуємо.
Форму для запікання відповідного розміру промазуємо вершковим маслом і викладаємо в неї приготовлену суміш. Фанатам сирної скоринки рекомендуємо на цьому етапі страву притрусити пропущеним через тертці твердим сиром.
Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку на сорок-п'ятдесят хвилин. Готовність суфле визначаємо за сухою дерев'яною скіпкою.
Трохи остигле суфле розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу зі свіжими, вареними або запеченими овочами.
Як приготувати рибне суфле в мікрохвильовці?
Інгредієнти:
Приготування
Філе рибки і очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і припускаємо на рослинному маслі на сковороді під кришкою, попередньо посоливши і приправивши меленим чорним перцем і спеціями. Даємо філе з цибулею повністю охолонути, додаємо вершки, яєчні жовтки, пшеничне борошно і розбиваємо все хорошенечко в блендері.
Тепер кидаємо дрібненько порізаний болгарський перець і пропущений через тертці твердий сир, перемішуємо і акуратно вводимо збиті в густу піну білки. Наповнюємо отриманою масою чашки або формочки, підходящі для приготування в мікрохвильовій печі, заповнюючи їх наполовину. Запікаємо суфле в мікрохвильовій печі при середній потужності три-п'ять хвилин або до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибне суфле як у садку - рецепт
Приготувати рибне суфле не кожен візьметься, думаючи, що це неймовірно складно. У даній статті постараємося довести зворотне. Скориставшись нашими
Яблучне суфле
Ніжне, легке, повітряне суфле можна, абсолютно не докладаючи зусиль, зробити самостійно. Цей чудовий десерт оцінять всі, особливо маленькі ласуни.
Суфле з курячої грудки
Ніжне, повітряне і просто тане в роті суфле можна зробити з курячої грудки. Це чудове блюдо дуже сподобається малюкам, так і багато дорослі його
Суфле з печінки в духовці
Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
Сирне суфле в пароварці
Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
М'ясне суфле в мультиварці
М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є