Суфле з курячої грудки
Якщо ви піклуєтеся про своє здоров'я і вживаєте тільки корисну їжу, то суфле з курячої грудки саме ваше блюдо.
Нижче ми розкриємо секрети приготування цього чудового страви, і ви зможете насолодитися його ніжною і повітряної структурою і оригінальним смаком.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 520 г;
вершки 20 % – 190 мл;
борошно – 30 г;
твердий сир – 45 г;
яйце – 1 шт.;
сметана – 30 г;
морква – 45 г;
горошок зелений – 45 г;
рослинна олія – 25 мл;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець і спеції – по смаку.
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником, кладемо в ємність блендера і розбиваємо до отримання однорідної консистенції. Потім додаємо яйце, вершки, борошно, сіль, мелений чорний перець, спеції і ще раз гарненько збиваємо.
При відсутності блендера можна скористатися м'ясорубкою, пропустивши філе кілька разів, а потім змішати з іншими інгредієнтами. Але готове суфле в такому випадку буде менше повітряне і однорідне.
Попередньо відварену моркву нарізаємо невеликими кубиками. Горошок можна взяти консервований, але краще відварити до готовності свіжий або заморожений. Підготовлені овочі додаємо до курячої маси і акуратно перемішуємо. Можна пробити суміш блендером для подрібнення овочевий добавки, але різнобарвне супровід на зрізі готового суфле дуже красиво і апетитно виглядає.
Викладаємо отриману основу суфле в промаслений форму для запікання, змащуємо верх сметаною і притрушиваем пропущеним через тертку сиром (можна і без нього). Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 175 градусів духовку на двадцять п'ять-тридцять хвилин.
Готове суфле подаємо зі свіжими або печеними овочами
Інгредієнти:
куряча грудка (філе) – 520 г;
молоді кабачки – 400 г;
морква – 100 г;
цибуля ріпчаста – 90 г;
яйця – 3 шт.;
вершки – 200 мл;
сир – 175 г;
свіжа зелень – за смаком;
сіль – за смаком;
мелений перець – за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Куряче філе і кабачок з морквою відварюємо в різних каструльках до готовності. Не забуваємо овочі попередньо очистити і помити.
Потім укладаємо відварене м'ясо, кабачок і моркву в ємність блендера, додаємо очищену цибулю і розбиваємо всі до максимальної однорідності. Додаємо збиті яйця, вершки, половину пропущеного через тертку сиру і дрібно нарубану зелень. Приправляємо суміш сіллю, меленим перцем, ретельно перемішуємо і викладаємо в промаслений рослинним маслом форму.
Притрушиваем верх страви залишилися сиром і відправляємо форму в заздалегідь прогріту до 175 градусів духовку на сорок-сорок п'ять хвилин.
Інгредієнти:
куряча грудка (філе) – 90 г;
морква (за бажанням) – 25 г;
перепелині яйця – 2 шт.;
рисова крупа – 25 г;
молоко – 55 мл;
вода очищена – 25 мл;
сіль – за смаком;
вершкове масло – 5 р.
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо, закладаємо в невелику каструльку і заливаємо очищеною водою. Туди ж кидаємо очищену моркву (за бажанням) і відварюємо до готовності. За бажанням підсолюємо за смаком воду. З рисової крупи, води і молока варимо рисову кашу .
По готовності всі інгредієнти змішуємо, перекладаємо в ємність блендера і розбиваємо до однорідного пюре. Потім вбиваємо перепелині яйця, додаємо розтоплене масло і ще раз прокрутимо суміш блендером, щоб вона стала кремовою і повітряної.
Формочки промазуємо вершковим маслом, заповнюємо їх приготовленої курячої масою і розміщуємо на підставці для приготування на пару, попередньо наливши в ємність мультиварки один літр води. Готуємо суфле куряче в режимі «Варка на пару» двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Аналогічним чином можна приготувати суфле з курячим яйцем, замінивши ним два перепелиних, а замість моркви додати гарбуз або кабачок. Також для більшої пишності можна відокремити білок від жовтка, збити його в густу піну і додати на завершальному етапі, втягнувши в пюре перед заповненням форми.
Нижче ми розкриємо секрети приготування цього чудового страви, і ви зможете насолодитися його ніжною і повітряної структурою і оригінальним смаком.
Суфле з курячої грудки з морквою і перцем в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником, кладемо в ємність блендера і розбиваємо до отримання однорідної консистенції. Потім додаємо яйце, вершки, борошно, сіль, мелений чорний перець, спеції і ще раз гарненько збиваємо.
При відсутності блендера можна скористатися м'ясорубкою, пропустивши філе кілька разів, а потім змішати з іншими інгредієнтами. Але готове суфле в такому випадку буде менше повітряне і однорідне.
Попередньо відварену моркву нарізаємо невеликими кубиками. Горошок можна взяти консервований, але краще відварити до готовності свіжий або заморожений. Підготовлені овочі додаємо до курячої маси і акуратно перемішуємо. Можна пробити суміш блендером для подрібнення овочевий добавки, але різнобарвне супровід на зрізі готового суфле дуже красиво і апетитно виглядає.
Викладаємо отриману основу суфле в промаслений форму для запікання, змащуємо верх сметаною і притрушиваем пропущеним через тертку сиром (можна і без нього). Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 175 градусів духовку на двадцять п'ять-тридцять хвилин.
Готове суфле подаємо зі свіжими або печеними овочами
Суфле з курячої грудки і кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе і кабачок з морквою відварюємо в різних каструльках до готовності. Не забуваємо овочі попередньо очистити і помити.
Потім укладаємо відварене м'ясо, кабачок і моркву в ємність блендера, додаємо очищену цибулю і розбиваємо всі до максимальної однорідності. Додаємо збиті яйця, вершки, половину пропущеного через тертку сиру і дрібно нарубану зелень. Приправляємо суміш сіллю, меленим перцем, ретельно перемішуємо і викладаємо в промаслений рослинним маслом форму.
Притрушиваем верх страви залишилися сиром і відправляємо форму в заздалегідь прогріту до 175 градусів духовку на сорок-сорок п'ять хвилин.
Суфле з курячої грудки для дітей в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Філе курячої грудки промиваємо, закладаємо в невелику каструльку і заливаємо очищеною водою. Туди ж кидаємо очищену моркву (за бажанням) і відварюємо до готовності. За бажанням підсолюємо за смаком воду. З рисової крупи, води і молока варимо рисову кашу .
По готовності всі інгредієнти змішуємо, перекладаємо в ємність блендера і розбиваємо до однорідного пюре. Потім вбиваємо перепелині яйця, додаємо розтоплене масло і ще раз прокрутимо суміш блендером, щоб вона стала кремовою і повітряної.
Формочки промазуємо вершковим маслом, заповнюємо їх приготовленої курячої масою і розміщуємо на підставці для приготування на пару, попередньо наливши в ємність мультиварки один літр води. Готуємо суфле куряче в режимі «Варка на пару» двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Аналогічним чином можна приготувати суфле з курячим яйцем, замінивши ним два перепелиних, а замість моркви додати гарбуз або кабачок. Також для більшої пишності можна відокремити білок від жовтка, збити його в густу піну і додати на завершальному етапі, втягнувши в пюре перед заповненням форми.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибне суфле як у садку - рецепт
Приготувати рибне суфле не кожен візьметься, думаючи, що це неймовірно складно. У даній статті постараємося довести зворотне. Скориставшись нашими
Як приготувати суфле?
Суфле - це ніжна, повітряна маса, яка подобається всім, особливо дітям. Ця страва може бути не тільки солодким, але і чудовим гарячим, яка чудово
Куряче суфле в мультиварці
Прекрасною альтернативою обридлому запечене філе може стати куряче суфле. Ця ніжна, повітряна маса здатна підкорити серця навіть найбільш вибагливих
Суфле з індички
Приготувавши легке суфле з індички, ви не тільки збережете всю користь цього продукту, здивуйте близьких або гостей, але й внесете різноманітність в
Суфле куряче
Суфле куряче - це ніжне і повітряне блюдо, від якого в захваті буде не тільки дорослі, але і діти. І головне для її створення не потрібно особливих
Суфле з печінки в духовці
Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.