Якщо ви піклуєтеся про своє здоров'я і вживаєте тільки корисну їжу, то суфле з курячої грудки саме ваше блюдо.
Нижче ми розкриємо секрети приготування цього чудового страви, і ви зможете насолодитися його ніжною і повітряної структурою і оригінальним смаком.
Суфле з курячої грудки з морквою і перцем в духовці
Інгредієнти: філе курячої грудки – 520 г; вершки 20 % – 190 мл; борошно – 30 г; твердий сир – 45 г; яйце – 1 шт.; сметана – 30 г; морква – 45 г; горошок зелений – 45 г; рослинна олія – 25 мл; сіль – за смаком; мелений чорний перець і спеції – по смаку. Приготування Філе курячої грудки промиваємо, витираємо насухо паперовим рушником, кладемо в ємність блендера і розбиваємо до отримання однорідної консистенції. Потім додаємо яйце, вершки, борошно, сіль, мелений чорний перець, спеції і ще раз гарненько збиваємо.
При відсутності блендера можна скористатися м'ясорубкою, пропустивши філе кілька разів, а потім змішати з іншими інгредієнтами. Але готове суфле в такому випадку буде менше повітряне і однорідне.
Попередньо відварену моркву нарізаємо невеликими кубиками. Горошок можна взяти консервований, але краще відварити до готовності свіжий або заморожений. Підготовлені овочі додаємо до курячої маси і акуратно перемішуємо. Можна пробити суміш блендером для подрібнення овочевий добавки, але різнобарвне супровід на зрізі готового суфле дуже красиво і апетитно виглядає.
Викладаємо отриману основу суфле в промаслений форму для запікання, змащуємо верх сметаною і притрушиваем пропущеним через тертку сиром (можна і без нього). Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 175 градусів духовку на двадцять п'ять-тридцять хвилин.
Готове суфле подаємо зі свіжими або печеними овочами
Суфле з курячої грудки і кабачків
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 520 г; молоді кабачки – 400 г; морква – 100 г; цибуля ріпчаста – 90 г; яйця – 3 шт.; вершки – 200 мл; сир – 175 г; свіжа зелень – за смаком; сіль – за смаком; мелений перець – за смаком; рослинне масло. Приготування Куряче філе і кабачок з морквою відварюємо в різних каструльках до готовності. Не забуваємо овочі попередньо очистити і помити.
Потім укладаємо відварене м'ясо, кабачок і моркву в ємність блендера, додаємо очищену цибулю і розбиваємо всі до максимальної однорідності. Додаємо збиті яйця, вершки, половину пропущеного через тертку сиру і дрібно нарубану зелень. Приправляємо суміш сіллю, меленим перцем, ретельно перемішуємо і викладаємо в промаслений рослинним маслом форму.
Притрушиваем верх страви залишилися сиром і відправляємо форму в заздалегідь прогріту до 175 градусів духовку на сорок-сорок п'ять хвилин.
Суфле з курячої грудки для дітей в мультиварці
Інгредієнти: куряча грудка (філе) – 90 г; морква (за бажанням) – 25 г; перепелині яйця – 2 шт.; рисова крупа – 25 г; молоко – 55 мл; вода очищена – 25 мл; сіль – за смаком; вершкове масло – 5 р. Приготування Філе курячої грудки промиваємо, закладаємо в невелику каструльку і заливаємо очищеною водою. Туди ж кидаємо очищену моркву (за бажанням) і відварюємо до готовності. За бажанням підсолюємо за смаком воду. З рисової крупи, води і молока варимо рисову кашу .
По готовності всі інгредієнти змішуємо, перекладаємо в ємність блендера і розбиваємо до однорідного пюре. Потім вбиваємо перепелині яйця, додаємо розтоплене масло і ще раз прокрутимо
суміш блендером, щоб вона стала кремовою і повітряної.
Формочки промазуємо вершковим маслом, заповнюємо їх приготовленої курячої масою і розміщуємо на підставці для приготування на пару, попередньо наливши в ємність мультиварки один літр води. Готуємо суфле куряче в режимі «Варка на пару» двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Аналогічним чином можна приготувати суфле з курячим яйцем, замінивши ним два перепелиних, а замість моркви додати гарбуз або кабачок. Також для більшої пишності можна відокремити білок від жовтка, збити його в густу піну і додати на завершальному етапі, втягнувши в пюре перед заповненням форми.