Ніжне домашнє суфле неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм легким смаком і оригінальністю. Його можна приготувати з будь-якого м'яса або риби, а подати зі свіжими овочами і улюбленим соусом.
Всі нюанси приготування цього простого блюда ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Як приготувати м'ясне суфле в домашніх умовах?
Інгредієнти: будь-яке м'ясо – 550 г; морква (за бажанням) – 55 г; яйця – 3 шт.; молоко – 210 мл; вершки – 210 мл; твердий сир – на смак; мелений чорний перець – за смаком; сіль – 10 г або по смаку; вершкове масло – 10 р. Приготування Будь-яке м'ясо на ваш смак гарненько промиваємо, закладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. При бажанні можна додати при варінні очищену морквину. Потім вміст каструлі трохи охолоджуємо, і при необхідності позбавляємо м'ясо від кісточок. Подрібнюємо його разом з морквою як можна дрібніше за допомогою блендера, або пропустимо кілька разів через м'ясорубку.
Вливаємо до отриманої масі молоко і вершки, присмачую її сіллю, меленим чорним перцем і гарненько перемішуємо. Тепер вводимо збиті до пишноти яйця і акуратно перемішуємо.
Форму для запікання відповідного розміру промазуємо вершковим маслом і викладаємо в неї приготовлену суміш. Фанатам сирної скоринки рекомендуємо на цьому етапі страву притрусити пропущеним через тертці твердим сиром.
Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку на сорок-п'ятдесят хвилин. Готовність суфле визначаємо за сухою дерев'яною скіпкою.
Трохи остигле суфле розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу зі свіжими, вареними або запеченими овочами.
Як приготувати рибне суфле в мікрохвильовці?
Інгредієнти: філе будь-якої риби – 275 г; вершки 20 % – 25 мл; борошно – 45-60 г; твердий сир – 45 г; яйця – 2 шт.; ріпчаста цибуля – 65 г; солодкий болгарський перець – 55 г; рослинне масло – 45 мл; сіль – за смаком; спеції – по смаку. Приготування Філе рибки і очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і припускаємо на рослинному маслі на сковороді під кришкою, попередньо посоливши і приправивши меленим чорним перцем і спеціями. Даємо філе з цибулею повністю охолонути, додаємо вершки, яєчні жовтки, пшеничне борошно і розбиваємо все хорошенечко в блендері.
Тепер кидаємо дрібненько порізаний болгарський перець і пропущений через тертці твердий сир, перемішуємо і акуратно вводимо збиті в густу піну білки. Наповнюємо отриманою масою чашки або формочки, підходящі для приготування в мікрохвильовій печі, заповнюючи їх наполовину. Запікаємо суфле в мікрохвильовій печі при середній потужності три-п'ять хвилин або до готовності.