Вернуться назад Распечатать

Як приготувати суфле?

Як приготувати суфле?
Ніжне домашнє суфле неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм легким смаком і оригінальністю. Його можна приготувати з будь-якого м'яса або риби, а подати зі свіжими овочами і улюбленим соусом.
Всі нюанси приготування цього простого блюда ви дізнаєтеся з наших рецептів.

Як приготувати м'ясне суфле в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • будь-яке м'ясо – 550 г;

  • морква (за бажанням) – 55 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • молоко – 210 мл;

  • вершки – 210 мл;

  • твердий сир – на смак;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – 10 г або по смаку;

  • вершкове масло – 10 р.


  • Приготування
    Будь-яке м'ясо на ваш смак гарненько промиваємо, закладаємо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо до м'якості. При бажанні можна додати при варінні очищену морквину. Потім вміст каструлі трохи охолоджуємо, і при необхідності позбавляємо м'ясо від кісточок. Подрібнюємо його разом з морквою як можна дрібніше за допомогою блендера, або пропустимо кілька разів через м'ясорубку.
    Вливаємо до отриманої масі молоко і вершки, присмачую її сіллю, меленим чорним перцем і гарненько перемішуємо. Тепер вводимо збиті до пишноти яйця і акуратно перемішуємо.
    Форму для запікання відповідного розміру промазуємо вершковим маслом і викладаємо в неї приготовлену суміш. Фанатам сирної скоринки рекомендуємо на цьому етапі страву притрусити пропущеним через тертці твердим сиром.
    Визначаємо блюдо в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку на сорок-п'ятдесят хвилин. Готовність суфле визначаємо за сухою дерев'яною скіпкою.
    Трохи остигле суфле розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу зі свіжими, вареними або запеченими овочами.

    Як приготувати рибне суфле в мікрохвильовці?


    Інгредієнти:

  • філе будь-якої риби – 275 г;

  • вершки 20 % – 25 мл;

  • борошно – 45-60 г;

  • твердий сир – 45 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 65 г;

  • солодкий болгарський перець – 55 г;

  • рослинне масло – 45 мл;

  • сіль – за смаком;

  • спеції – по смаку.


  • Приготування
    Як приготувати суфле?

    Філе рибки і очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і припускаємо на рослинному маслі на сковороді під кришкою, попередньо посоливши і приправивши меленим чорним перцем і спеціями. Даємо філе з цибулею повністю охолонути, додаємо вершки, яєчні жовтки, пшеничне борошно і розбиваємо все хорошенечко в блендері.
    Тепер кидаємо дрібненько порізаний болгарський перець і пропущений через тертці твердий сир, перемішуємо і акуратно вводимо збиті в густу піну білки. Наповнюємо отриманою масою чашки або формочки, підходящі для приготування в мікрохвильовій печі, заповнюючи їх наполовину. Запікаємо суфле в мікрохвильовій печі при середній потужності три-п'ять хвилин або до готовності.