Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Засолювання полендвицы в домашніх умовах

Засолювання полендвицы в домашніх умовах

31-01-2016, 13:46
560
Засолювання полендвицы в домашніх умовах
Полендвица - це страва білоруської, польської та західноукраїнської кухні. Робиться воно з свинини, яловичини та конини, а якщо бути точніше, то з филейных частин. Ми розповімо вам про два способи приготування полендвицы зі свинячої вирізки.

Рецепт засолки полендвицы в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 2 шт.;

  • сіль – 1 кг;

  • цукор – 100 г;

  • перець червоний – 1 ч. ложка;

  • перець чорний – 1 ч. ложка;

  • суміш спецій – 4 ч. ложки;

  • перець кайенский – 5 ст. ложок;

  • паприка – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Вирізку помити, прибрати з неї плівку і висять шматочки і обсушити. Для засолювання візьміть сіль середнього помелу, відразу скажемо, що дрібна і крупна не підійде - не експериментуйте. Підійде і кам'яна сіль, але морська все ж краще. Сіль змішайте з цукром: на 1 кг солі покладіть 100 г цукру, з'єднайте з червоним і чорним перцем. І додайте суміш спецій, їх ви можете придбати вже у вигляді суміші, а можете зібрати самі зі своїх улюблених. В пластиковий або з нержавіючої сталі, контейнер на дно висипте трохи суміші з солі і спецій і розрівняйте, щоб суміш повністю покривала дно. Свинину покладіть в один шар і засипте сіллю з усіх боків, просыпайте місця зіткнення шматків м'яса між собою і зіткнення з контейнером (по бортах). Зверху засипте щедро не шкодуйте, м'ясо не повинно бути видно. Потім ставимо контейнер на три доби в холодильник на нижню полицю. Через три доби злийте рідину, досипте простий сіллю (без спецій) і поверніть ще на добу в холодильник. Дістаньте з солі полендвицу, промийте і обсушіть рушником, в принципі її вже можна їсти, але можна зробити ще смачніше. Обваляйте її в кайенском перці з паприкою або ж в інших спеції, які вам більше подобаються. Щільно загорніть в харчову плівку (кожну окремо), не забудьте зробити з десяток отворів у плівці, для надходження повітря. Обв'яжіть мотузкою і підвісьте на добу - дві.

    Рецепт засолки полендвицы в розсолі в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • вирізка свиняча – 1 кг;

  • цукор – 4 ч. ложка;

  • гірчиця російська – 2 ч. ложки;

  • хрін – 2 ч. ложки;

  • петрушка – 50 г;

  • кріп – 50 г;

  • часник – 1 зубок;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • насіння кропу – 1 ч. ложка;

  • гірчиці насіння – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1/2 склянки;

  • гвоздика – 5 шт.;

  • вода – 3 літри.


  • Приготування
    У воду покладіть сіль, сухі спеції і три чайних ложки цукру, після чого закип'ятіть. Вирізку обмийте, видаліть плівку і покладіть в пластиковий контейнер затоку вже остившім розсолом. У такому вигляді м'ясо повинно
    Засолювання полендвицы в домашніх умовах
    перебувати в холодильнику приблизно тиждень, можна і десять днів. Після цього дістаньте вирізку, добре обмийте і неодмінно обсушіть рушником. З'єднайте інші інгредієнти, порубавши зелень і подрібнивши часник на дрібній тертці. Добре обмажте м'ясо, загорніть в пергаментний папір і залиште на добу в контейнері, не прибираючи в холодильник. Потім старанно видаліть покриває м'ясо суміш, загорніть полендвицу в кілька шарів марлі, обмотайте ниткою або шпагатом і повісьте сушитися (бажано на протяг) на 5-14 днів. Ось така засолювання полендвицы в маринаді порадує вас набагато більше, ніж покупка ковбаси в магазині.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Полендвица в домашніх умовах - рецепт
    Полендвица в домашніх умовах - рецепт
    Відмінний варіант приготування в'яленого м'яса - це білоруська полендвица. Цей продукт виходить неодмінно смачним, ароматним і зовсім не порівнянним
    В'ялена полендвица – рецепт
    В'ялена полендвица – рецепт
    У цій статті ми детально опишемо, як правильно зробити чудове в'ялене м'ясо з традиційного білоруського рецептом. Приготування полендвицы
    Сало в розсолі - дуже смачний рецепт
    Сало в розсолі - дуже смачний рецепт
    Одним з найбільш вдалих і особливо простих методів засолювання сала - це приготування його в спеціальному розсолі. Далі докладно розповімо, як вдало
    Солонина із свинини
    Солонина із свинини
    Любите по-різному готувати свинину? В такому випадку є один вельми цікавий рецепт - солонина. Коли їм користувалися для того, щоб як можна довше
    В'ялена свинина
    В'ялена свинина
    В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними
    Полендвица - рецепт
    Полендвица - рецепт
    Любите смачні аромантние м'ясні закуски? Тоді полендвица вас буде до вподоби. Це блюдо відноситься до польської і білоруської кухні, але це не